Når en virus stikker sit fjæs frem på læberne

[envira-gallery id=”259465″]

 

Det vrimler normalt med alverdens vira om efteråret, men en lille irriterende virus er faktisk ligeglad med årstiden. Den bosætter sig i en ny vært, når den får lejligheden til det. Og tænk, det kan bare være et uskyldigt kys eller en smuk elskovsstund, der kickstarter hele invasionen.

 

Af Marianne Palm

 

Du har sikkert allerede gættet, at det er en herpesvirus, vi her vil tale om. Og hvis du allerede er plaget af den, har du sikkert også opdaget, at den ofte dukker frem på læberne eller i underlivet, når du er udsat for ekstra pres, og ja! Det kan såmænd være både det, vi mennesker ser som noget positivt og som noget negativt: En date skulle jo gerne være i afdelingen for noget positivt, men hvorfor dukker der så et sår op lige netop der, hvor du ville fremstå med overskud? Eller til jobsamtalen? Eller når du skal på ferie?

Herpesvirus lever ligesom sit eget liv, men der er ingen tvivl om, at enhver belastende faktor – og altså også de positive, men med lidt stress indbygget, fx tanken om, at man satser på at få sit ønskejob, kan få den lille virus ud til overfladen af vores kroppe, også selvom den har ligget i dvale i uger, måneder, ja, måske år.

Noget tyder på, at vi faktisk ved at leve så sundt som muligt kan få den til at gå i dvale i rigtig mange år og kun stikke sit fjæs frem, når vi har bevæget os længst væk fra det daglige vindue, vi normalt kigger ud ad. Altså hver gang vi presser vores kroppe ekstra, eller hvis vi er under pres fra nogle omstændigheder, vi ikke føler os helt trygge i. Det kan være en eksamen, en flytning til et nyt sted, eller som nævnt en spirende forelskelse eller nogle konflikter, man ikke lige kan finde en løsning på.

Når den lille virus kigger frem, er der heldigvis nogle sunde metoder til at få den væk hurtigst muligt. Men beredskabet skal være på plads, og det er her, en næsten lige så lille organisme kommer til sin ret, nemlig spirulinaen, en alge, som i dag dyrkes i store, rene tanke, men oprindeligt kommer fra vores verdenshave.

Den lille spirulinaalge har i tysk forskning vist sig at være særligt god til at håndtere herpes 1, men det skal være fra et firma, som har styr på, at en helt bestemt komponent i algen, et specifikt polysakkarid, er til stede i rette mængder.

 

Intens forskning har opdaget, hvorfor en af jordens ældste planter, spirulinaalgen, har klaret alverdens forurening og angreb fra alle tiders parasitter, bakterier og vira. Den lille alge udvikler nemlig et helt særligt forsvar, og det kan i dag udnyttes til fordel for alle, der fx lider af herpes 1.

 

I Tyskland har man lavet et forsøg med 198 kvinder, og det er en dejlig stor gruppe at lave forskning på, for det sikrer, at det er meget sandsynligt, at udfaldet af forsøget er korrekt. En gruppe fik forebyggende tabletter med herpesmedicin, en anden gruppe fik forebyggende antiviral creme med de samme aktive stoffer, som man kender fra apotekerne, og den tredje gruppe fik Spirularin HS.

Som forventet var det gruppen, som fik herpesmedicin, der havde den bedste effekt, men det var cremen, Spirularin HS, der havde det bedste resultat, når man så på den udvortes behandling. Og der var ingen tvivl om, at tabletter sammen med Spirularin HS gav den allerbedste effekt. Og altså bedre end apotekervaren, som i dag er mest udbredt som behandling.

 

Tysk forskning når den er bedst
 • At resultatet var bedre end den velkendte apotekervare, kan skyldes de aktive stoffer i spirulina, som her er ekstraheret, forklarer Professor Reich, Hamburg, som står bag undersøgelserne.
 • For ud over at stoppe herpesvirus’ invasion i cellerne har polysakkariden også en bakteriehæmmende virkning – og bakterier følger ofte i kølvandet på en virus. I produkterne er der desuden tilsat sårhelende naturlige stoffer, og kombinationen af ingredienserne skaber en herlig mulighed for hurtigt at blive herpesvirus kvit.

 

Det nytter ikke at spise spirulina, hvis du vil fjerne herpessår
 • Du er nødt til at have fat i det tyske produkt, da det indtil videre kun er i Spirulina HS, at du kan finde den særlige ekstraktion af denne helt særlige polysakkarid.
 • Du kan også bruge produkterne til herpes i underlivet, selvom forskerne har koncentreret sig om den herpes, der dukker frem på dine læber, når du mindst ønsker det.

 

Forebyggende i hverdagen, eller når du mærker de første symptomer

De fleste, der lider af herpes, kan mærke den lille ømhed eller prikken, som varsler et udbrud. Du skal smøre cremen på med det samme, så angrebet kan stoppes, uden at der dannes sår. Er uheldet alligevel ude, er cremen også velegnet til påsmøring, da de beskyttende olier plejer, nærer og regenererer.

 

Er du inde i en periode, hvor du fx på grund af eksamensstress får flere herpessår end ellers, er det en god ide at bruge cremen forebyggende. Du undgår udtørring af læberne og beskytter dem dermed både inde- og udefra.

 • Spirularin HS indeholder solfaktor 15, hvilket er smart, da solen trigger herpesudbrud.
 • I den kliniske afprøvning rapporterede 43 pct., at de fik bløde læber af Spirularin HS, hvor andre produkter udtørrer, hvilket irriterer læberne.

 

Det aktive stof er blevet kåret som ”Active Ingredients of the Year 2015” af aesthic dermatology i Tyskland.

 

2 thoughts on “Når en virus stikker sit fjæs frem på læberne

 • Wow, fantastic blog layout! How lengthy have you
  ever been running a blog for? you made blogging look easy.
  The overall look of your website is wonderful,
  as well as the content! You can see similar here sklep internetowy

 • Wow, awesome blog layout! How lengthy have you ever been blogging for?

  you made running a blog glance easy. The entire glance of your site is wonderful, let alone
  the content material! You can see similar
  here sklep internetowy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *