Når håret skal have støtte i overgangsalderen

Charlotte_1_flowers_2

 

Det er helt velkendt, at når kroppens hormoner ændrer sig, kan det ofte ses på hud, hår og negle, før det ses så mange andre steder. Det har New Nordic kigget nærmere på, og med deres enorme succes i deres kosttilskud Hair Volume for alle aldre er det jo en selvfølgelighed, at de også kigger på de særlige forhold før, under og efter menopausen, hvor de kombinerer al deres viden med den nyeste forskning.

Af Marianne Palm

Der er stadig æbleekstrakt, hirseekstrakt og padderokkeekstrakt i deres produkt til at gøre håret stærkere, ligesom der altid har været i Hair Volume. Der er selvfølgelig også tilsat nogle af de aminosyrer, hvor man ved, at de gør både hårsække og hårstrå stærkere, og så har produktudviklerne gjort plads til to vigtige ingredienser: Biotin, som støtter hårstrå og hårsække, og dertil kommer ekstrakt fra barken fra den knejsende franske strandfyr.

Biotin er også i originalproduktet til alle aldre, men vi må indse, at i takt med at vi bliver ældre, er behovet for næringsstoffer større, både fordi vi har sværere ved at optage vores mad, men også fordi vores kroppe kræver ekstra støtte, hvis vi gerne vil blive tudsegamle i en sund krop. Derfor er biotin hævet til 3000 mcg pr. dagsdosis. Det kan virkelig gøre en forskel.

Fyrrebarkekstrakt hjælper

I et helt nyt studie fra 2022, som er offentliggjort i det internationale tidsskrift Health Science Report, har man kigget på, om en ekstrakt af fyrrebarken Pinus Pinaster kan gøre en forskel på hårets tykkelse, hovedbundens kredsløb og eventuelle hudproblemer, som kan medføre hårtab, tyndere hår eller andre problemer.

Studiet var dobbeltblindet, så ingen vidste, hvem der fik placebokapsler eller kapsler med ekstrakten i, og alle blev udvalgt ved lodtrækning (randomiseret).

I den aktive gruppe fik alle 150 mg tørekstrakt fordelt over tre kapsler om dagen i seks måneder. 76 kvinder deltog i forsøget, og der blev anvendt forskellige målemetoder ved forsøgets begyndelse, efter to måneder og ved forsøgets afslutning. De fulgte kvinderne med digitale fotos og forskellige målemetoder, der bl.a. kan måle hudfugtigheden som en indikator for, hvordan fugt i huden og det underliggende væv blev påvirket af forsøget. Hudens fugtbalance er et udtryk for, at en hud, der evner at holde på fugten, skaber bedre hårsække og dermed også bedre hårstrå. Det samme gjaldt for målingerne af blodcirkulationen i de allermindste kapillærer, der kræver særligt udstyr for at kunne se forskellen før, under og efter behandlingen.

På alle parametre så man en signifikant forskel, hvilket betyder, at de kvinder, der fik de aktive stoffer fra fyrrebarkekstrakten havde en virkning, som ikke blot kunne skyldes tilfældigheder, mens man hos kvinderne, der fik placebokapsler, ikke kunne se en forskel, hverken i hovedbundens hud, fugtighed eller kredsløb.

Kilde: Health Sci. Rep. 2023;6:e1045. wileyonlinelibrary.com/journal/hsr2

 

I New Nordics Hair Volume Post Meno Pause er der tilsat 100 mg fyrrebarkekstrakt, og sammen med de andre ingredienser skabes der en sund hovedbund bl.a. via proteinerne og padderokkeekstraktet, som også er værd at kigge nærmere på.

Agerpadderokken – verdens ældste plante med en overflod af mineraler, især silicium

Agerpadderokken er en af verdens ældste planter og har af gode grunde overlevet i årtusinder. Den deler pladsen med forskellige græsarter, og hemmeligheden bag dens overlevelse kan ligge i det høje indhold af silicium. Mineralet er strategisk placeret som små spydspidser i bladene og stråets kanter, hvilket gør den mindre attraktiv for en bred vifte af insekter og kryb. Agerpadderokken har dermed formået at modstå store insektangreb og har været en del af Jorden gennem al den tid, liv har eksisteret.

Silicium, kun overgået af kalk, er det mest udbredte mineral på Jorden. Det findes overalt i vores kroppe og udgør en vigtig del af bindevævet, der fungerer som et stillads for vores organer. Vores hud, hår og negle er særligt afhængige af silicium, da det understøtter hele vores bindevævsstruktur. Livsvigtige organer prioriterer silicium, men overskydende silicium kan bidrage til at opretholde en sund hårpragt, stærke negle og fast hud.

Det er også rigtig interessant at se, hvor silicium især gør gavn, nemlig ved alle vores slimhinder. Det vigtige mineral befinder sig i rigelige mængder i lagene under alle slimhinder, hvor det bidrager til, at det lokale immunforsvar kan virke så godt som muligt og dermed også producere den slim, der er så vigtig for alle slimhinder, herunder fordøjelsen. Og ved netop at sørge for et velfungerende immunforsvar og stærke slimhinder hjælper vi både på optagelsen af næringsstoffer, og at fremmede elementer ikke så let trænger ind over slimhinderne og ind i blodbanen. Så der er nok af næringsstoffer til både vitale organer, og fx hår, hud og negle.

Hirsen kan du (også) spise som grød

Hirse, en kornsort, som er kendt for sin ernæringsmæssige sammensætning med masser af vitaminer, mineraler og antioxidanter, har i mange årtier været kendt i sundhedskredse som et væsentligt bidrag til alt lige fra irritationer i fordøjelsen, især mavesækken, til hårproblemer.
Her er lidt nøgleord om den gamle kornsort:

 • Rig på B-vitaminer: Hirse er en god kilde til B-vitaminer, såsom biotin (B7), niacin (B3) og B5. Biotin er specielt kendt for sin rolle i at opretholde sundt hår. Det er involveret i produktionen af keratin, som er et protein, der udgør hovedbestanddelen af håret.
 • Mineraler: Hirse indeholder også mineraler som jern, zink og silicium. Disse mineraler er vigtige for at opretholde en sund hårvækst.
 • Antioxidanter: Hirse indeholder antioxidanter, der kan hjælpe med at bekæmpe frie radikaler, som kan påvirke hårets sundhed negativt. Antioxidanter bidrager til at bevare en sund hovedbund og beskytte håret mod skader.
 • Proteinindhold: Hirse indeholder også en vis mængde protein, hvilket er vigtigt for hårets opbygning. Hår består primært af keratin, som er et protein, og en tilstrækkelig mængde protein i kosten er afgørende for at opretholde sunde hårfollikler.

Hirse kan indtages som en del af morgenmaden, fx som en grød eller tilføjet til smoothies. Kan også bruges i bagning eller madlavning, men ellers finder du en fin portion i tabletten fra New Nordic.

Et æble om dagen …

I de selvsamme tabletter, hvor en tablet om dagen er nok, finder du også æbleekstrakt, der på alle måder bidrager til en mineralisering af kroppen, men også med den særlige flavonoid Procyanidin-B2. Denne særlige form er en del af en større familie af kemiske forbindelser kaldet procyanidiner eller proantho-cyanidiner. Disse stoffer findes især i frugter, grøntsager, te, rødvin og visse typer nødder, men her tilsat som æbleekstrakt for at fremme kredsløbet i hovedbunden og skabe bedre hårsække, der kan skabe en bedre og stærkere hårvækst.

Fakta om hovedbunden

Hudens karakter: Hovedbunden er en del af huden og deler mange karakteristika med den øvrige hud på kroppen. Den indeholder talgkirtler, svedkirtler og hårsække. Hovedbunden producerer talg, en naturlig olie, der hjælper med at fugte hår og hovedbund.

Hårpapiller og blodforsyning: Hårpapillerne, som er ansvarlige for hårvækst, findes i hovedbunden. Disse papiller er forbundet med blodkar, der leverer ilt og næringsstoffer til hårsækkene og er afgørende for sund hårvækst.

Hårsækkenes cyklus: Hårsækkene i hovedbunden gennemgår en cyklus af vækst, hvile og tab, kendt som hårcyklus. Denne cyklus reguleres af forskellige faktorer, herunder genetik, hormoner og alder.

Følsomhed og hudtilstande: Hovedbunden kan være mere følsom end andre områder af huden. Folk kan opleve kløe, tørhed, fedtet hovedbund eller andre hudtilstande, der kan påvirke hovedbunden og hårets sundhed. Se på New Nordics hjemmeside, www.newnordic.dk efter flere hårprodukter.

Regenerering af celler: Som en del af huden undergår hovedbunden en kontinuerlig proces med regenerering af celler, hvor nye celler dannes, gamle celler dør, og det yderste lag af huden fornyes.

Mens hovedbunden er nært forbundet med håret og påvirker dets tilstand, er det vigtigt at huske, at hår og hovedbund er to forskellige strukturer med forskellige biologiske funktioner og behov. Pleje af både hovedbund og hår er vigtigt for at opretholde en sund og velfungerende hovedbund samt et sundt udseende hår.

8 thoughts on “Når håret skal have støtte i overgangsalderen

 • Wow! Thank you! I continuously needed to write on my blog something like that. Can I implement a portion of your post to my blog?

 • Thank you a lot for sharing this with all of us you actually understand what you are speaking about! Bookmarked. Please additionally discuss with my site =). We can have a hyperlink alternate contract between us!

 • Hi , I do believe this is an excellent blog. I stumbled upon it on Yahoo , i will come back once again. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and help other people.

 • You got a very good website, Glad I discovered it through yahoo.

 • obviously like your web site but you have to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I’ll certainly come back again.

 • Hello there, You have done a fantastic job. I will certainly digg it and personally suggest to my friends. I’m confident they’ll be benefited from this web site.

 • Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam remarks? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me crazy so any support is very much appreciated.

Comments are closed.