Når næsen skal have luft

 

Alverdens selvhelbredende systemer foreskriver betydningen af at have en god vejrtrækning, og det skal ikke kun være gennem munden. Vi skal helst kunne fylde vores krop med ilt både gennem næse og mund, og vi skal også have frit løb for udåndingen. De forskellige meditationsteknikker synes at mene lidt forskelligt om, hvordan man bedst trækker vejret, men alle er enige om, at der skal være fri passage.

Er du ikke til næseskylninger, findes der nogle milde muligheder, og kombinerer du med støtte til dit immunforsvar, så du kan undgå for mange forkølelsesdage om året, er du godt på vej til frie luftveje.

 

Af Marianne Palm

 

Vi kender alle til, hvordan næsehår og slimhinder kan blive godt irriterede af for meget sekret, partikler som pollen, støv, virus og bakterier, og det går nemt ud over den daglige livskvalitet eller lysten til at være særlig social, når man med tilstoppet næse skal snøvle sig gennem en begivenhed.

Næsedråberne Miwana er lette at have med på farten og kan snildt anvendes af gravide, af alle med tørre slimhinder, og det er måske en af de vigtigste forebyggende aktiver ved næsedråberne: Når du altid sørger for en tilpas fugtig slimhinde, vil du skabe en naturlig barriere mod alle de ovennævnte problemstillinger og ikke mindst forebygge, at snavs, bakterier og virus får overtaget.

De små fimrehår, som næsen er beklædt med, får de bedste betingelser, når du har fugtige og frie luftveje, hvilket gavner både den fintfølende lugtesans og din evne til at holde området rent for udefrakommende irritationer.

 

Forebyggelse kan meget vel være et firkløver af muligheder

Brug Miwana næsedråber i hverdagen og især i de perioder, hvor du er særligt udfordret. Det kan være som pollen- eller græsallergiker, støvallergiker, eller det kan være, fordi du arbejder i et meget tørt miljø, hvor slimhinderne let tørrer ud.

Skal du være supereffektiv i forebyggelsens tegn, kan Kan Jang fra helsehylden være et must-have. Naturlægemidlet, som er godkendt af lægemiddelstyrelsen, er dokumentbart en vigtig støtte til at afkorte en forkølelsesperiode, og går du i gang, så snart du mærker det første snøft, kan det meget vel være, at det aldrig udvikler sig til mere. Seks små – og de er små! – tabletter om morgenen og igen seks tabletter senere på dagen. Suppler selvfølgelig med Miwana næsedråber, så du holder luftvejene så rene som muligt.

Sammen med Miwana næsedråber og Kan Jang kan du i de heftige perioder i dit liv supplere med Strath. Der findes flere varianter, tal med din helsekost, men drik urtedrikken, eller spis tabletterne hele vinteren, og er du særligt udsat, må du meget gerne hele året rundt. Der er over 30 forskellige næringsstoffer i produktet, som er skabt af urter, der er blevet fermenteret, så cellevæggene og de mange næringsstoffer strømmer ud i den store tank. Herfra bliver Strath tappet på flasker eller omdannet til små tabletter.

 

For at danne et virkelig effektivt firkløver er det en god ide at kigge ekstra på vitaminer og mineraler.

Slimhindernes immunforsvar er afhængigt af gode vitaminer og mineraler i bindevævet

Hvad de færreste måske tænker på er, at slimhinderne er dybt afhængige af, hvordan det lokale immunforsvar fungerer lige under slimhindernes overflade. Slimen bliver nemlig dannet nede i de underliggende lag af bindevæv, og i nogle af de lag, tættest på overfladen, fx i næsesvælg og luftrør, ligger der et væld af immunceller. Immuncellerne sørger sammen med sekretet for hele tiden at være på arbejde, så fjendtlige virus og bakterier får det sværere med at trænge ind i kroppen. Så det nytter ikke, at vi kun tænker på, hvad vi kan gøre udefra for slimhinderne, det handler i høj grad også om, hvordan kroppens stofskifte sender næringsstoffer ud til alle slimhindevægge.

En god allround vitamin- og mineralpille eller en flydende Mivitotal er nødvendig, gerne suppleret med ekstra A- og C-vitamin, for at slimhinder og immunforsvar får optimal støtte.  Det kan helsekosten, en biopat/naturopath eller en ernæringsterapeut rådgive dig om.
Det kan være svært at finde studier på mineralet silicium, som ellers er brugt i årtier som hovedmidlet til slimhinder, men hemmeligheden er, at silicium er en vigtig substans til at danne sunde immunceller under slimhinden og dermed også vigtig til alle vores luftveje.

Lettere er det at finde studier på A- og C vitamin og ikke mindst zink, som i mange år har bevist sin evne til at støtte immunforsvaret.

 

Lyder det besværligt og kaotisk at finde rundt i de mange informationer, får du lige firkløveret her:

Et firkløver med Miwana næsedråber, Kan jang, Strath samt vitaminer og mineraler, fx Mivitotal.

  • Miwana næsedråber renser og forebygger
  • Kan Jang anvendes ved det første snøft
  • Strath kan du bruge hele året, eller når der er særlige forhold, fx virus og bakterier, på spil

Vitaminer og mineraler bør du spise hele året rundt, medmindre du altid spiser supersundt og ikke forbruger næringsstofferne til at holde stress og fortravlethed fra døren.

Derigennem skaber du de bedste betingelser for kroppens immunporte, der først og fremmest består af slimhinder med deres underliggende immunforsvar.

 

Find altid årsagerne til, at du danner mere slim end normalt. Det kan være et tegn på inflammation i området, altså kroppens forsvar mod en unaturlig tilstand.

Det kan også være slimdannende mad, fx bananer og mælkeprodukter.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x