Når urkraften sætter ind

  

 

Jep, vi taler om menstruation, og her skal du, kvinde, kende din krop og tænke på, hvad du udsætter den for. Tænk dig om, inden du anvender tamponer og bind, som ofte indeholder diverse kemikalier. En lille kop, som samler blodet og er lavet af naturlige materialer og fuldstændig fri for kemikalier, kan være svaret for dig.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – februar/marts 2018

 

Den månedlige udrensning, som hovedparten af kvinder kender til, håndteres oftest med bind eller tamponer. Produkter, som kan være fyldt med kemikalier og blegemidler. Stoffer, som kommer i kontakt med dine slimhinder og huden, hvilket jo ikke er særligt rart at tænke på.

Bruger du tampon, så kan du også risikere, at tamponen suger andre væsker til sig end det tiltænkte. Væsker, som er vigtige for et sundt underliv, og måske oplever du tørhed, kløe eller udvikler svamp, når du anvender tampon.

 

Kæft hvor klamt!

Tilvænningssag er det eneste, der er at sige til den lille cup, som opsamler menstruationen, hvorefter du selv skal tømme og rengøre den. Det kan være grænseoverskridende at komme SÅ meget i kontakt med sig selv, men værre er det jo heller ikke. Bind og tamponer er jo heller ikke det mest lækre i verden.

 

En lille revolution

Med OrganicCup slipper du for gener, som lugt, udtørrethed, svamp, smerte og alt det andet, som kan høre med, når du bruger bind og tamponer. Du kan faktisk sige, at menstruationsperioden bliver ukompliceret.

Miljøet skåner du samtidig, da OrganicCup kan bruges igen og igen – faktisk op til 10 år, hvis du behandler den pænt.

 

Easy peasy

OrganicCup sættes op ved at bøje og føre op, ligesom en tampon. Cuppen folder sig ud danner et vakuum, som sikrer, at den sidder godt fast. Vakuummet sørger også for, at blodet ikke kommer i kontakt med ilt, hermed ingen lugtgener, hygiejnisk og antibakteriel. Nem at rengøre – skal bare skylles og efter hver menstruationsperiode skoldes med kogende vand.

 

Fakta om OrganicCup

  • Findes i flere varianter og størrelser
  • OrganicCup er lavet af naturlige materialer og er antibakteriel
  • Brug den i op til otte timer ad gangen, både ved sport, i vand, og du kan også sove med den
  • Ingen lækage
  • Kan indeholde tre gange så meget som en stor tampon
  • Holder op til 10 år
  • Miljøvenlig
  • Nem at rengøre

 

One thought on “Når urkraften sætter ind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *