Naturligvis om udrensning

Naturligvis om udrensning

 

Alle noter kommer fra Ugebladet Søndag og fra årene omkring 2003

 

Af Marianne Palm

 

Naturligvis i Søndag, uge 6, 2003
Sunde snapse til alle aldre
I udlandet har man brugt stærke urtesnapse i hundreder af år. Egentlig har vi jo også gjort det herhjemme, men det har mest været hjemmelavede bryg, hvor vi ikke altid kan sikre os den rette virkning. Det kræver nemlig, at man har styr på doseringer af de enkelte urter og ikke mindst, at de er indsamlet på steder, hvor de ikke har været i berøring med skadelige stoffer fra jorden og luften. Det kan være en rigtig hyggelig hobby at lave sine egne urtesnapse, og der er da også skrevet flere bøger om emnet. Hvis du lige som jeg har meget lidt tid til at indsamle dine egne urter og slet ikke har for meget tid ved køkkenbordet, så kan der være hjælp at hente fra forskellige urtetonics, som velkendte firmaer og behandlere står bag. Der findes flere forskellige urtedrikke på markedet, som virker nærmest all-round og sagtens kan drikkes hver dag året rundt. Schwedenkräuter er en gammel og dejlig kending i Tyskland og Østrig og består hovedsageligt af europæiske urter. ”Seks Sunde Urter” består af seks forskellige urter, hvor den bedste viden fra hele verden er samlet under låget. Fælles for begge tonics er, at de styrker immunforsvaret, kredsløbet, fordøjelsen, nervesystemet, nyrer og luftveje. Traditionelt har det mest været den ældre generation, som har drukket snapse med urter i, men vi andre kan godt se at komme i gang. For de velkendte snapse vil ikke kun varme i hele kroppen. De giver også velvære til hver en celle. Bliv klogere på www.natur-drogeriet.dk og www.bidro.dk

 

Naturligvis i Søndag, uge 20, 2003
Saftpresser for de travle
Alle ved vidst, at vi skal spise 600 gram grønsager og frugt hver dag. Det har jeg også lært… Hver morgen beslutter jeg så, at dagen i dag er oprundet, hvor jeg spiser to æbler, tre pærer, fem gulerødder, en stor portion salat, lidt rødbedesalat til middag og fortsætter med melon og appelsiner til aften. Jeg halser af sted til arbejdet med intentionen om, at inden jeg er nået Roskilde, har jeg tygget mig gennem det flotte røde æble, som ligger på sædet ved siden af mig. Jeg glemte gulerødderne på køkkenbordet, men pyt, dem kan jeg spise til aftensmaden. Nu er det bare lige, at den der berømte morgen oprandt hver eneste dag og hver aften måtte jeg så konstatere, at det heller ikke blev den dag… Og her er så et eksempel på at sygdom eller symptomer kan ændre ens liv eller i det mindste ens adfærd. Jeg har været alternativ behandler i snart tyve år og forleden fik jeg kvalme, efter besøg af en klient. Ikke kvalme af mangel på mad, heller ikke kvalme af køresyge eller influenza. Men af, at jeg sidder her på tyvende år og fortæller om, hvor nemt det er at spise frugter, hvor nemt det er at lave vegetarmad, hvor nemt det er at overholde statens sundhedsråd. Kvalmen blev heldigvis så kraftig, at jeg stod på hovedet i køkkenskabet og fandt min gamle saftpresser frem. For på fem minutter kan du få 13 stykker grønsager og frugt ned i centrifugen og vupti, du har den herligste velsmagende grønsagsfrugt drik, som oser af sundhed. Fibrene, som bliver smidt i beholderen bagpå maskinen, kan let blandes i kalkunfrikadellerne, så tarmene får lidt at arbejde med. Så nemt er det! Nu er jeg fri for gamle æbleskrog i bilen. Og kvalme.

 

Naturligvis i Søndag, uge 41, 2003
Vita Biosa
Vita Biosa er en blanding af krydderurter og andre planter, som er mælkesyregæret med en speciel sammensætning af mælkesyrer- og gærkulturer. Under gæringen dannes mælkesyre, som giver en lav pH værdi på ca 3.5. Den lave pH værdi hindrer skadelige bakterier i at udvikle sig i det færdige produkt. Mælkesyre virker regulerende på tarmmiljøets pH værdi og hæmmer forrådnelsesbakterier og parasitter herunder svampe i at formere sig. Vores naturlige mikroflora har faktisk 300 kvadratmeter at boltre sig på – så meget fylder vores slimhinder i tarmene, hvis vi skar dem op og bredte dem ud. Selvom der er mange andre faktorer, som styrer vores fordøjelse, så er de små mikroorganismer, som der findes cirka fem kilo af i en sund tarm, særdeles nødvendige for os. Ved at afværge ovenstående problemer og samtidig sørge for, at vi kan nedbryde vores mad korrekt, danne K-vitamin og visse B-vitaminer, sørger en sund bakterieflora også for, at den øvrige organisme ikke bliver befængt med alskens mærkværdigheder, som har det med at hobe sig op i led, muskler, hud og bindevæv med alverdens sygdomme til følge. Så hold dig gode venner med din mikroflora. Det kan du få hjælp til med Vita Biosa, som er nødvendig, hvad enten det er diarre, forstoppelse, ubehagelig luft eller du har brug for at skabe et bedre miljø i resten af kroppen. Du kan læse mere på www.biosa-information.dk eller ringe til 55 93 06 94 for at få flere oplysninger. Du skal selvfølgelig gå til lægen, hvis du er i tvivl om, hvorfor du har nogle symptomer, men for de fleste af os, som bare ikke har den bedste mikroflora, er Vita Biosa et værdifuldt kosttilskud til de lange tarme.

 

Naturligvis i Søndag, uge 9, 2004
Afgiftning og velvære
Afgiftning af kroppen handler ikke kun om, hvad der sker indvendigt i den. Gennem diæt, motion og ernæring skaber du en sund krop indefra, men du kan få stor glæde af tørbørstninger, varmebehandlinger og massage, som er tre glimrende måder at stimulere afgiftningen og hvor du med garanti får en lækker blød hud. Hver dag skiller kroppen cirka 450 gram giftstoffer ud via sveden, men kun hvis de porer i huden, som giftstofferne skal passere igennem, er åbne. Hver dag dannes nye hudceller, gamle celler dør og der opstår nye, der skubber de gamle væk. Men alder og andre faktorer kan gøre processen langsommere og der kan opstå en mat og kedelig hud. Køb en god havsalt og gnid kroppen ind i salt, mens den er tør. Begynd på tæerne og bevæg dig op af benene og slut af med arme, nakke og hals. Salten skylles bagefter af under bruseren. Ved tørbørstning skal du bruge en børste af naturmaterialer, som hverken er for stiv eller for blød. Mens huden er tør børstes kroppen i lange bevægelser nede fra fødderne og på resten af kroppen. De fleste ved, at sauna og dampbade hjælper kroppens porer med at åbne sig, så affaldsstofferne bedre kan komme ud af kroppen. Ved regelmæssig brug af sauna øges hjertets effektivitet med op til 75%, så blodomløbet fremmes. Massage af en kyndig massør eller afspændingspædagog er bare noget af det bedste. Udover den velvære, som breder sig i hele kroppen, får du sikkert også nogle gode tips om, hvilke øvelser eller andet, du kan gøre for de mest ømme steder på kroppen. Så værsgo, en afgiftning fyldt med velvære.

 

Naturligvis i Søndag, uge 16, 2004
Alma Nissens kartoffelkur
Var du også interesseret i sunde kure til alskens skavanker for tyve år siden, så husker du måske danske Alma Nissen, som viede sit liv til alternativ medicin. Alma boede i Sverige, hvor hun skabte et kursted, hvor folk valfartede til fra nær og fjern med deres lidelser. Alma blev specielt kendt for sin kartoffelkur, som har hjulpet mange med deres smerter i led og muskler. Teorien er og var, at når vi spiser, som de fleste mennesker gør i dag med alt for meget kød, kaffe, alkohol, slik og andre uvaner, dannes der for meget syre i kroppen, som kan ophobe sig i kroppen. Man har vist aldrig fundet ud af om teorien holder, men jeg møder stadig mennesker, der sværger til denne form for udrensning, og de er da også levende beviser på, at kuren virker mod stive, krumbøjede led, der er forsvundet og kun viser sig, hvis vi igen begynder at leve usundt.

Et kg kartofler rengøres og skæres skæres i små stykker med skrællen på og koges sammen med et løg, persille, selleri og purløg efter smag. Kog det hele i en time og drik to til tre liter i løbet af dagen. Hvidløg var en af Almas andre hjørnestene. Rigtig mange fed om dagen, som er lettere at spise, hvis man skærer hvidløget i skiver og stopper fedet ind i et æble. Prøv kuren i fjorten dage og se om den også kan gøre en forskel for dig. Efter fjorten dage kan du fortsætte med en morgen-basedrik, hvor du ganske simpelt skærer en rå kartoffel med skræl på i skiver om aftenen, lader det stå i et glas koldt vand og drikker vandet på fastende hjerte om morgenen. En ikke så velsmagende snaps, men sund er den… Har du adgang til internettet, så prøv den gode søgemaskine www.google.dk og skriv ”alma-nissen”. Et væld af hyggelige oplysninger om dejlige Alma kommer frem på skærmen. Hvis du er heldig, kan du også finde vores alle sammens helsemutter på biblioteket

 

Naturligvis i Søndag, uge 21, 2004
Tarmskylning
Al sundhed begynder i tarmen. Hvis den ikke fungerer optimalt hver dag, kan slagger, hvidt mel, parasitter og andet stads meget let klistre sig til tarmens vægge, gemme sig i små folder og udover at det kan give en masse ubehagelige reaktioner fra selve tarmen, så kan dísse ophobninger meget let blive årsag til et hav af problemer i resten af kroppen. Kroppen vil altid forsøge at regulere alle mekanismer bedst muligt, og forsøger da også at komme de lokale problemer kvit. For mange uden særligt held, og det giver træthed, forøger risikoen for at svampe og dumme bakterier udsender giftstoffer til hele kroppen.

Hudproblemer, smerter i led, hovedpiner, og alskens andre symptomer og sygdomme kan sagtens være resultatet af den gift, som kroppen bare ikke formår at skille sig af med. Nu er der heldigvis kommet flere og flere klinikker, som kan udføre en effektiv tarmskylning hvor 40-60 liter vand skyller tyktarmen igennem, mens behandleren forsigtigt masserer tarmene. Et tyndt rør føres op i endetarmen fra et lukket slangesystem og vandet skyller ind, mens du ligger på ryggen og faktisk ikke mærker noget ubehag. Behandlingen er helt lugtfri, og du får grundlagt en god begyndelse til et velfungerende tarmsystem og en sundere krop. Der findes flere klinikker rundt om i landet, men de er ikke organiseret i et netværk. Men min gamle kollega, Ulla Stavnsbjerg, som er biopat, sundhedsplejerske har lovet at henvise til den nærmeste behandler i hydroterapi. Du kan ringe på tlf.: 36173787 eller læse mere på www.klinikcolon.dk

 

Naturligvis i Søndag, uge 42, 2004
Rent vand
I en travl hverdag tænker jeg ikke så meget over kvaliteten af mit drikkevand, men når jeg får at vide, at der i almindeligt vand kan gemme sig op til 300.000 forskellige stoffer, som bliver lukket ud via landbrug, produktion af lægemidler eller bare almindelig forurening fra husholdningen, godt blandet med bakterier og andet snavs, som står i vandrørene, så rynker jeg alligevel lidt på næsen. Nu hører vi nok til et af de lande i verden, som har det reneste vand, men der er alligevel gode grunde til at gøre alt for at få endnu renere vand, for de mange tungmetaller, som også bæres med vandet, har stor betydning for vores almene sundhedsstilstand og hele vores evne til at forblive sunde også i alderdommen. Mellem forskere i vandkvalitet bølger diskussionerne frem og tilbage, men det er et faktum, at vandkvaliteter hænger sammen med flere kroniske sygdomme og at der findes effektive vandrensere til at sætte på vandhanen i køkkenet, så vandet bliver overordentlig rent. Forskellen er mærkbar og ikke kun fordi vi undgår kalk i kaffemaskinen, men også fordi vi undgår at kroppen skal tage stilling til en masse kropsfremmede stoffer og koncentrere sig om en sund opbygning af hver eneste celle. På negativ siden er, at vand rensningsanlægget udover kalken også fjerner magnesium, som så må tilføres på anden vis. Et anlæg er ikke helt billigt, men til gengæld en investering for livet. Du kan få meget mere at vide ved at kontakte Søren Fokdal på tlf.: 51 76 32 39 eller læse mere på www.det-rene-vand.dk

 

Naturligvis i Søndag, uge 20, 2005
Nakkelund mælkebøttesaft
Er man god ved sin lever, så lever man bedre. Så kort kan det egentlig siges, men hvad er det egentlig den gør, for vi hører jo næsten kun om den – eller mærker den – når vi har drukket alkohol? Faktisk er det et organ, som er lige så livsvigtigt som hjertet. Hvert døgn filtrerer den 600 liter blod og har i øvrigt mere end 500 kendte funktioner. Den er involveret i alle kropsfunktioner og der findes stort set ingen sygdomme, som ikke kan få et spark i den rette retning ved at hjælpe leveren med at danne galde, filtrere affaldsstoffer, sørge for at skubbe for mange hormoner den rette vej, hjælpe med at danne alverdens enzymer for ikke at tale om, hvor træt man kan blive af en træg leverfunktion. Leveren er også vigtig for immunforsvaret, for leveren fremstiller antistoffer, som nedbryder skadelige virus og bakterier. Og oven i alt det andet er det såmænd også leveren, som oplagrer mange vigtige vitaminer og mineraler, så vi har nogle depoter at tære på i trange tider. I årevis har Nakkelund Mælkebøttesaft hjulpet danskere med at få liv i det store organ. Mælkebøttesaften er frisk fra den fynske mark i Nakke og du kan kun købe en dunk mælkebøttesaft ved at ringe til 64 78 10 52 eller sende en email på nakkelund@nakkelund.dk

Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. En kur vil typisk vare mindst tre måneder, for det tager tid at få alle de mange celler til arte sig, så du slipper for problemer hvad enten det er en dårlig fordøjelse, gigt, hudsygdomme, dårligt blodomløb, hormonelle forstyrrelser, manglende appetit eller allergier. Du kan læse mere på www.nakkelund.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *