Nu kan du få hampete

 

 

Enig. Det er den mest udskældte plante, og måske i dag den mest udbredte, når det gælder ønsket om at få nervesystemet til at slappe af. Eller at skulle slippe for smerter.

Om det kan lykkes at fjerne smerter med en urtete, er nok tvivlsomt, men bladene og blomsterne kan med sit indhold af cannabinoider alligevel formå at regulere kroppens organsystemer, da hemmeligheden bag hampeplantens succes netop er, at den virker regulerende helt nede på celleplan.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2018

 

Mange tror fejlagtigt, at cannabis kun er relevant for syge, men som te er den ganske velegnet til alle, der gerne vil i bedre humør, få mindre tankemylder og en markant dybere søvn. Altså fra den del af planten, der ikke virker euforiserende. Cannabis i sin naturlige rå form virker nemlig ikke euforiserende. Den anerkendte cannabisekspert, forsker, læge og politiker Dr. William Courtney, skelner imellem cannabis som et dagligt kosttilskud, for eksempel i juice eller salat, og medicinsk cannabis, som man får, når den ekstraheres og opvarmes til olie.


Nu kan du så også få hamp som te, hvor du får den blide del af hampens aktive stoffer tilført, især hvis du også lige drypper en dråbe olie i teen, så de fedtopløselige stoffer kan udnyttes bedst muligt af kroppen.

 

Her er den mulige forklaring på den fine virkning

Forskning tyder på, at planten i teorien kan forebygge alle livsstilssygdomme gennem det såkaldte Endogene Cannabinoid System (ECS), som mennesker og alle pattedyr er født med. ECS er opkaldt efter cannabisplanten, da den har et lignende system kaldet det Exogene Cannabinoid System. I 2012 fandt franske forskere, at vi har cannabislignende receptorer, også kaldet endocannabinoide receptorer flere steder inde i cellekernen, blandt andet i mitokondrierne, som sørger for energi til alle celler. Disse endocannabinoide receptorer findes i milliontal overalt i kroppen. De forekommer både i hjernen i bindevæv, nervesystemet, det endokrine system, kirtler, organer, immunsystem, fordøjelsessystem, det reproduktive system – kort sagt: overalt.

ECS er et intelligent system, som er til for at holde mennesker og dyr raske, både fysisk og psykisk, ved at regulere enhver aktivitet i cellen og sørge for, at den fungerer optimalt.

Læs mere på www.sund-forskning.dk skriv ”Hamp uden at være høj”.

Velsmagende hampete kan skabe et velfungerende nervesystem, så du slipper for tankemylder, uro i kroppen og får en bedre søvn. Faktisk kan hamp så meget andet, og det kan du læse om på www.sund-forskning.dk

Den fås i flere varianter, hvor hampen fx er blandet med andre urter, med kakao, med chai eller bare rene blomster og blade fra den smukke cannabisplante. Og så smager den godt!

 

2 thoughts on “Nu kan du få hampete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *