Olien til dine drømme

 

 

Drøm dig væk til et tropisk ferieparadis, mens du smører dig ind i en duftende blanding af monoi-olie, jojobaolie og økologisk arganolie. 

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – december 2019/januar 2020

 

Til jer, som ikke taler tahitiansk, så kan vi fortælle, at monoi betyder parfumeret olie. Faktisk siges ekstraktet af monoi at være en af hemmelighederne bag de tahitianske kvinders skønhed. Ekstraktet fremstilles ved at lade nyplukkede gardeniablomster trække i en kokosnøddeolie fra palmer, der har vokset i Fransk Polynesiens næringsrige vulkanjord, hvor jorden er blandet med vulkanrester. Monoi er dermed fremstillet af to essentielle komponenter, nemlig kokosolie og ekstrakt fra den tahitianske gardeniablomst.

Selvom du står hjemme på dit kedelige badeværelse i regnvåde, mørke Danmark, så kan den nærmest hypnotiserende duft fra monoi få dig til at føle den varme brise og se det azurblå hav for dig.

 

Vi drømmer videre

Sammen med jojobaolien og arganolien er de varmere himmelstrøg endnu tættere på. Jojobaolie, som måske ikke er nær så kendt som arganolie, er udvundet af nødderne fra en amerikansk busk, der går under det videnskabelige navn Simmondsia chinensis. Det er faktisk nærmere en flydende voks frem for en olie, men vi refererer til den som olie. Olien kan du bruge til alt fra at holde kontrol med fedtet hud og akne til at reparere tørre læber.

Arganolie er kendt blandt mange, som en allround olie. Den udvindes af kernerne fra frugten på argantræet, som vokser vildt i Marokkos ørken, og olien anvendes både som madolie og til hudpleje. Olien har et enestående indhold af essentielle fedtsyrer, som omega-6 og -9 og naturlige antioxidanter i form af vitamin A og E. Den kan derfor være god til alt fra pleje og reparation af huden og til at opstramme og mindske antallet af rynker.

 

Alt til din drømmerejse

Blandingen af monoi, jojoba og arganolie finder du i Ansigts- og Kropsolien i rabarberserien fra Naturfarm, der ikke bare giver en fugtende effekt, men du vil også opleve, at det kan virke lindrende og beskyttende. At den samtidig er vegansk og parfumefri, gør oplevelsen endnu mere lækker. Olien kan bruges til al udvendig hudpleje, lige fra håret til tørre læber.

Forkæl dig selv med en vaskeægte spaoplevelse i form af den skønne olieblanding, og drøm dig væk til sol, varme og hvide sandstrande.

 

Brug olien som 2-i-1, fx:

  • Kom noget af olien i din shower gel under badet, og mærk, hvordan din hud bliver babyblød
  • Bland det i din dag- eller natcreme, og tilfør din vintertørre hud mere fugt
  • Dup det på dine kinder for en shiny og beskyttende effekt
  • Bland det i din bodylotion, og du får oliens effekt, hvis du ikke kan lide ren olie på kroppen
  • Brug den på læberne, og du får flotte skinnende læber, samtidig med at du plejer dem

 

Ansigts- og kropsolien i rabarberserien fra Naturfarm er vegansk og fri for parfume

 

One thought on “Olien til dine drømme

  • Wow, amazing weblog structure! How long have you been blogging for?
    you made running a blog glance easy. The overall glance of your site is fantastic, let alone the content
    material! You can see similar here dobry sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *