Omega-3 er gavnligt mod ømme muskler

Omega 3 til ømme muskler

 

EPA og DHA i fiskeolie har antiinflammatoriske og immunstyrkende egenskaber, som hjælper mod muskelømhed forårsaget af hård fysisk belastning.

Af Bjørn Falck Madsen

Man kan finde aspirin eller paracetamol på de fleste badeværelser, men måske skulle fiskeolie også have sin faste plads på hylden. Ny amerikansk forskning viser nemlig, at et dagligt tilskud fiskeolie på seks gram gør det muligt at komme hurtigere til hægterne efter at have pådraget sig ømme muskler i forbindelse med hård fysisk træning. Mange oplever muskelømhed, når de har trænet alt for hårdt eller er kommet for hurtigt i gang efter længere tids pause.

Forskellige doseringer blev testet

I den nye undersøgelse, som er udført i et samarbejde imellem en række universiteter fra hele USA, testede forskerne effekten af forskellige fiskeoliedoseringer med nøjagtigt samme EPA/DHA-forhold. Undersøgelsen er randomiseret, placebo-kontrolleret og dobbelt-blind og konkluderer, at den optimale virkning opnås med en dosis på 2.400 mg EPA og 1.800 DHA dagligt.

Blodprøver og smerteskema

Alle forsøgsdeltagere fik indledningsvis taget en blodprøve. Herefter skulle de udføre et hårdt fysisk træningsprogram og fik løbende taget flere blodprøver og skulle samtidig bedømme muskelømhed på en skala. Ud fra disse bedømmelser kunne forskerne se, at den nævnte dosis fiskeolie på seks gram med 2.400 mg EPA og 1.800 mg DHA gav den optimale virkning.

Kilde: www.nutraingredients.com, juli 2020

2 thoughts on “Omega-3 er gavnligt mod ømme muskler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *