Omega-3 er gavnligt mod ømme muskler

 

EPA og DHA i fiskeolie har antiinflammatoriske og immunstyrkende egenskaber, som hjælper mod muskelømhed forårsaget af hård fysisk belastning.

 

Af Bjørn Falck Madsen

 

Man kan finde aspirin eller paracetamol på de fleste badeværelser, men måske skulle fiskeolie også have sin faste plads på hylden. Ny amerikansk forskning viser nemlig, at et dagligt tilskud fiskeolie på seks gram gør det muligt at komme hurtigere til hægterne efter at have pådraget sig ømme muskler i forbindelse med hård fysisk træning. Mange oplever muskelømhed, når de har trænet alt for hårdt eller er kommet for hurtigt i gang efter længere tids pause.

 

Forskellige doseringer blev testet

I den nye undersøgelse, som er udført i et samarbejde imellem en række universiteter fra hele USA, testede forskerne effekten af forskellige fiskeoliedoseringer med nøjagtigt samme EPA/DHA-forhold. Undersøgelsen er randomiseret, placebo-kontrolleret og dobbelt-blind og konkluderer, at den optimale virkning opnås med en dosis på 2.400 mg EPA og 1.800 DHA dagligt.

 

Blodprøver og smerteskema

Alle forsøgsdeltagere fik indledningsvis taget en blodprøve. Herefter skulle de udføre et hårdt fysisk træningsprogram og fik løbende taget flere blodprøver og skulle samtidig bedømme muskelømhed på en skala. Ud fra disse bedømmelser kunne forskerne se, at den nævnte dosis fiskeolie på seks gram med 2.400 mg EPA og 1.800 mg DHA gav den optimale virkning.

 

Kilde: www.nutraingredients.com, juli 2020

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x