Den her ret hittede stort på Tik-Tok for mange måneder tilbage. Men her på siderne følger vi i mindre grad tidens trends og i højere grad årstidernes sans for råvarer. Så det er først nu, det er blevet aktuelt at servere min version af retten. For sommer er lig med solmodne tomater, og den her hypede ret er alletiders nemme og lækre måde at spise dem på.
Af Nanna Stiegel
Det skal du bruge:
400 g friske cherry- eller blommetomater
150 g græsk gedefeta
2 spsk. koldpresset olivenolie
Et par stilke frisk timian
2 fed hvidløg
Salt
Peber
En håndfuld frisk basilikum
250 g pasta af røde linser (eller anden pasta)
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Hak hvidløg i mindre stykker.
Skyl tomater. Læg dem i et ovnfast fad. Læg fetablokken ovenpå. Drys med salt, peber, frisk timian og hakket hvidløg. Kom olivenolien henover.
Bag hele baduljen i ovnen i ca. 30 minutter.
Kog pastaen al dente (kog i det antal minutter, der står på posen).
Når fetaen er gylden i kanterne og tomaterne ved at være godt bagte, tager du det ud af ovnen, og med en gaffel smuldrer du fetaen og blander den godt sammen med tomaterne (der også gerne må moses lidt).
Server nu pastaen med fetatomatsaucen og frisk basilikum på toppen.
God appetit
Tips
Du kan spise den her ret med den pasta, du foretrækker. Jeg foreslår en pasta baseret på røde linser, fordi den indeholder lidt mere protein og flere fibre end almindelig pasta – og derfor ikke sender blodsukkeret på himmelflugt. Du er fri som fuglen til at vælge en anden pasta.
Bonusinfo:
Retten er udviklet af en finsk madblogger tilbage i 2018. Siden gik den viralt på Tik-Tok, i sådan en grad at al feta var udsolgt i Finland i en kort periode. Men ja, det er ikke uden grund, at retten er blevet populær. Prøv selv!