Stærke studier på den røde solhat

 

Skruer vi tiden et par år tilbage og tænker over, hvad vi egentlig vidste om influenzaer, forkølelser, slim, der sætter sig i hals og bronkier, tænkte vi nok alle, at jo, måske en læge skal undersøge, om det er en penicillinkrævende hals- eller lungebetændelse, og jo, det er da så absolut irriterende at have problemer i luftvejene, men ingen af os kunne se, at vi skulle være så meget på vagt over for nogle bestemte vira.

Denne artikel handler ikke om de sidste to års trusler fra en særlig virus, men helt overordnet om, at vi med naturlige midler ofte kan forebygge og endog lindre helt almindelige forkølelser, halskriller og influenzaer, så irriterende vira ikke får lov til at sætte sig til langvarig hoste, bihulebetændelse eller sygdomme, som lægen skal tage sig af. Lad os kigge på forskningen og denne gang på forskningen fra Schweiz – på nogle af Europas ældste naturmidler.

 

Af Marianne Palm

 

Virus er som bekendt en mærkværdig organisme, der kan genere overflader af celler, de kan trænge ind i cellerne, og de kan forandre sig lynhurtigt blot for at gøre det, de er sat i verden for: At overleve.

De vil gerne finde nogle åbninger i andre organismer, de kan trænge igennem, og taler vi om forkølelser og andre vira, er det helt ude på slimhinderne i næse, svælg og hals, vi skal være aktive, før de irriterende uvelkomne sygdomsvoldere trænger ind i diverse celler og gør sig usynlige for både medicin og naturlige midler.

Du har sikkert hørt om Alfred Vogel, der bragte den røde solhat til Europa fra de store sletter i Amerika, og du har måske også fulgt forskningen undervejs. Man ved i dag, at et korrekt produceret Echinacea-produkt kan være med til at forebygge og afkorte et sygdomsforløb. Vælger man et flydende produkt, vil de særlige dråber støtte ned gennem hals og svælg, hvor de virker desinficerende på vejen og derfor gerne må drikkes slurkvis hen over dagen.

 

Virkning på virus

Et studie på 120 frivillige blev sat i værk i 2020. Alle var mellem 18 og 75 år og blev delt i to grupper, hvor den ene gruppe ikke fik nogen former for hjælp i de fem måneder, forsøget varede, mens den anden gruppe blev sat i gang med Echinaforce i lidt forskellige doseringer, afhængigt af om det var en forebyggende dosering, eller de havde et akut problem med en forkølelse eller influenza. Forsøget var delt op i tre cykler: 2-2-1 måned, i alt fem måneder, og mellem hver periode, fx efter de første to måneder, skulle alle stoppe med brugen af urtedråberne i en uge, hvorefter de fortsatte. De fik alle 2700 mg svarende til 120 dråber Echinaforce dagligt, men fik de akutte infektioner, blev dosis sat op til 4000 mg svarende til 180 dråber Echinaforce i ti dage med en daglig rapportering om, hvordan de havde det. Undervejs i alle månederne blev der rutinemæssigt taget prøver fra næse og svælg samt blodprøver og ekstra prøver under de akutte perioder. Her screenede man for de forskellige vira, der var i omløb i Europa på det pågældende tidspunkt.

 

Færre blev syge, de blev hurtigere raske, og undersøgelsen viste hurtigere negative tests end i kontrolgruppen

Undervejs i perioden på de fem måneder var der 21 personer, som blev testet positive for luftvejsvira, og sammenlignende man de to grupper, kontrolgruppen og de personer, der fik Echinaforce, var der en signifikant målbar forbedring af symptomerne.
Hvor en virusinfektion i kontrolgruppen varede væsentlig længere end hos Echinacea-gruppen, og hvor det tog 11 dage for en person uden brug af Echinaforce at blive testet fri af virus, tog det kun 4,8 dage for gruppen, der fik de aktive stoffer.
I øvrigt var der meget færre tilfælde af forkølelser og andre virainfektioner i de fem måneder i den aktive gruppe sammenlignet med dem, der ikke fik Echinaforce.

 

Rød solhat under den rette produktionsmetode beskytter vores celler mod vira

Det er i øvrigt interessant at se, at andre studier viser, at Echinaforce ikke er særlig virusspecifik. Sagt med andre ord har plantens egenskaber, hvis det ellers er baseret på det bedste plantemateriale og de rette produktionsmetoder, som A. Vogel er berømt for, en betydning for hver eneste celles evne til at holde den fremmede indtrænger fra døren uden at skelne så meget til, hvor aggressiv en virus der banker på. Forskningen viser, at det er det helt grundlæggende immunforsvar, som plantens aktive stoffer kan hjælpe og støtte, og i et andet studie så man, hvordan Echinaforce taget forebyggende altså kan fremvise en overordnet beskyttelse mod de irriterende influenzaer og forkølelser og måske derigennem forebygge, at virus overhovedet får lov til at fæstne sig på de enkelte celler. Den bliver med andre ord jaget på porten, før den får en chance for at formere sig i vores celler.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x