Skil dig af med dit skidt

Detox

 

Detox, udrensning, drænering, optimering af udskillelsesorganer. Mange mere eller mindre kønne udtryk for at holde kroppens organer optimeret, så de med lethed udskiller de stoffer, vi ikke har brug for. Det er også en snak om træge tarme, væskeophobninger hist og pist og alle vegne, og hvor træt man er af at ligne en gravid, når man for længst har født det sidste barn.

Og særlig køn er man jo heller ikke, hvis kroppen fremstår kvabset og uden udstråling.

Af Marianne Palm

Du kan bruge støtte til dine udrensningsorganer, hvis du kan nikke genkendende til nogle eller et eller flere af symptomerne (som vel at mærke ikke har en medicinsk årsag, det skal selvfølgelig klarlægges hos lægen ):

 • Alt for ofte tung og træt i hovedet, hovedpiner, poser over og under øjnene, småbumser i ansigtet
 • Nakkespændinger, eller spændinger foran på halsen
 • Ømme muskler, der ikke kan forklares med træning, myoser og smerter i skuldre, ryg og arme
 • Knopper, småbumser, irritationer på arme, skuldre, bryst og ryg
 • Hævede fingre, som kommer og går
 • Oppustede tarme, træt efter måltider, træge tarme eller forstoppelse (du kommer ikke på toilettet hver dag)
 • Ubehag, dvaskhed, skiftende humør, menstruationsproblemer, overgangsalder, alt for ofte for varm eller for kold
 • Hyppige vandladninger, ”nervøs blære”
 • Overvægt eller undervægt
 • Smerter i hofter og ben, hævede ankler
 • På vej ind i forstadierne til diabetes 2 med metabolisk syndrom: Forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, bliver bims af at spise hurtige kulhydrater som sukker, slik, kager og frugt (også kaldet insulinresistens)

Listen er alenlang, og det kræver mere end en enkelt kop urtete at få ført kroppen op i et bedre gear. Men det kan lade sig gøre, også uden at hævekortet forsvinder ind i de evige automatmarker.

Her er de tips, du kan bruge, uden at det koster dig meget andet end motivation og viljestyrke:

 • Begynd dagen med et stort glas ikke for koldt vand og nogle citronskiver i. Citroner fremmer evnen til at danne gode enzymer til at nedbryde din mad. Det samme gør æblecidereddike, som i øvrigt også traditionelt har været brugt, hvis man har behov for et par kilo mindre på sidebenene.
 • Spis din morgenmad, det skal være noget, du kan lide: Nogen er til æg, andre er til yoghurt med en god sukkerfri mysli på eller et stykke groft langtidshævet fuldkornsbrød med en skive ost.
 • Gør det, du plejer, hvis det er i den sunde afdeling.
 • Spis to styk Biodrain, der hjælper dig med at nedbryde morgenmaden, så du bedre kan optage næringsstofferne og via fibre, galdesafter og enzymer føre affaldsstoffer ud via tarm og blære.
 • Er du en snacker, altså har brug for mellemmåltider, er det måske, fordi du ikke spiste nok til morgenmad. Hjælp kroppen med at vælge gulerødder frem for basser, nødder frem for chokolade, et groft stykke rugbrød frem for kiks. Du ved godt, hvad din krop har mest brug for.

Frokosten indledes også med et stort glas ikke for koldt vand, gerne med citronskiver i, som fremmer hele kaskaden af fordøjelsesfremmende komponenter allerede fra mavesækken, videre ned til lever, galde og bugspytkirtel.

Når du om lidt sammen med din mad spiser to styk BioDrain, vil du optimere din fordøjelse. Sammen med galden, som bliver lettere at producere og få ud i tyndtarmen, hvor den skal hjælpe på fedtfordøjelsen, vil overskydende affaldsstoffer helt naturligt passere ud af dit system. Inden da har kroppen selv fundet ud af, om det er vandopløselige stoffer, der skal ud med urinvejene, eller om stofferne skal ud med afføringen.

I en velfungerende og sund krop kører hele maskineriet helt af sig selv. Men du bor ikke i en sund krop, hvis du har flere af ovenstående symptomer at slås med. Det er ikke sikkert, du har en medicinsk diagnose, for måske har problemerne ikke manifesteret sig særligt tydeligt, så lægen kan finde nogle årsager.

Et sammensurium af mange forskelligartede symptomer, der ligesom er blevet en fast følgesvend, er ikke et sundhedstegn, men tegn på tid til rengøring.

Du finder i BioDrain en helt flok droger, som hver især og sammen hjælper dig med at få vasket ud i alle afkroge.

Rengøring er også bevægelse

Du behøver hverken at blive motionsløber, danmarksmester i at besøge fitnesscenteret flest mulige gange eller cykle 30 kilometer hver dag. Du kan såmænd få masser af bevægelse udi at passe haven, gå lange ture i skoven, lave aerobic sammen med Caroline Jordan på YouTube, som gør det siddende på en stol!

Du vælger, men det er tydeligt fra naturens hånd: Vores kroppe er ikke skabt til at være inaktive, vi er som regel udstyret med arme og ben, der gerne vil bruges. Langt de fleste smerter kommer af stagnationer og manglende bevægelse – også selvom du er kroniker med diverse skavanker.

Du får energi af bevægelse, men du får måske også mere lyst til at bevæge dig, hvis kroppen ikke er dvask. Så det hele hænger sammen:
Manglende optimering af kroppen kan skabe ulyst til at bevæge sig. Manglende bevægelse skaber ringe vilkår for alle organer.

Aftensmad: Gør næsten, som du plejer

Gør, som du plejer, medmindre du spiser alt for meget mættet fedt fra dyr, spiser alt for meget hvidt brød med meget få grønsager (fx de mange elendige pizzaer, der findes i denne verden, der blot af kroppen bliver opfattet som sukker (det hvide mel) og fedt (osten). Er du forfalden til en pizza, så top den selv med masser af grøntsager og krydderier. Men forfald hellere til kylling og fisk og en flok grøntsager hældt over med lidt olivenolie og ind i ovnen på 180 grader i tyve til tredive minutter. Det tager kortere tid end at stå i kø i et pizzeria …

Spis to styk BioDrain til, og fortsæt den gode trend med at drikke et stort glas ikke for koldt vand med eller uden citronskiver i en halv time før måltidet.

Hvis du glemmer at tage to styk BioDrain midt på dagen, kan du blot spise fire styk til aftensmaden.

Og hvis du er rigtig sød ved dig selv, har du spist så tilpas med mad kl. 18, at du ikke behøver at spise mere den dag. Det giver din fordøjelse en pause, som den er rigtig glad for.

Hvorfor BioDrain?

BioDrain hører til et af de ældste udrensningsprodukter på de danske helsehylder. Og de har netop overlevet flere årtier, fordi tusindvis af kvinder og mænd bruger dem enten mere eller mindre hele året som daglig støtte til deres fordøjelse eller som en herlig helsebringende kur et par gange om året.

Kigger man på de mange ingredienser, kan de deles op i netop deres evne til at påvirke forskellige organer.

Leveren er sammen med nyrerne, huden og luftvejene de helt store udrensningsorganer. Det er dem, der aktivt sørger for, at vi hver eneste dag får transporteret forskellige typer af affaldsstoffer ud:

 • De affaldsstoffer, der kommer med den almindelige forurening, vi alle bliver udsat for fra omgivelserne. Det kan være stoffer, vi helst slet ikke vil have ind i kroppen, og mange af dem kan da heldigvis forblive i tarmen, hvis vi spiser fibre nok og tilfører dem via BioDrain.
 • De affaldsstoffer, vores celler producerer, hver gang de udfører deres arbejde. Her er det leveren og nyrerne, der skal på arbejde, så affaldet ikke strander i vores lymfesystem og måske er medårsag til trætte og hævede ben.
 • De affaldsstoffer, som vores ellers venlige bakterier udskiller, når også de forsøger at hjælpe os med at opretholde en god atmosfære på vores slimhinder. Med andre ord: Hvor der er liv, er der også affaldsstoffer, og de må gerne udskilles, i takt med at de bliver dannet.

Så affaldsstoffer er ikke af det onde – det er bare tegn på, at du er i live – men det kan gøre ondt, hvis de ikke dagligt får sparket ud af kroppen.

Det er derfor, BioDrain så ofte bliver anvendt som det vigtigste produkt i disse bestræbelser …

Leverurter i BioDrain er løvetand, artiskok, cikorierod og marietidsel

Nyrerurter i BioDrain er gyldenris, og selve tarmen får hjælp af loppefrøskaller og spirulina, mens slimhinder, der gerne må være superparate til at fungere som førsteværn mod fremmede indtrængere, får hjælp fra timian og en god portion bioflavonoider, der i øvrigt også er vigtige for at opbygge et sundt kredsløb.

I de seks tabletter om dagen får du også lidt rødkløver, der traditionelt har været brugt som ”blodrensende”, uden at man egentlig helt ved hvordan. Men lang tid før dens hormonelle egenskaber blev klarlagt, har specialister i urter brugt den mod uren hud, bumser og luftvejsproblemer.
 

Yderligere støtteterapi

New Nordic er et af de firmaer, der laver moderne produkter baseret på forskning og erfaringer fra herbalister og phytoterapeuter fra hele verden. Du kan sagtens finde ekstra hjælp i dine bestræbelser på at skabe en rigtig god og gedigen forårsrengøring.

Kig fx på deres Dida, hvis du har meget trang til søde ting.

Eller på deres Gastro Gel, hvis du kan mærke, at åh, det brænder lidt, når du spiser stærke krydderier.
Hvis du undervejs mærker, at du har brug for ekstra hjælp til en træg tarm, kan du kigge på deres Easy Digest, der med sit indhold af loppefrøskaller kan få det hele til at glide lidt nemmere.

Men glem ikke halvanden liter vand om dagen, ej heller, at dine celler vil smile til dig, hvis du i dagligdagen fodrer dem med sunde, friske råvarer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *