Skoletid, vitamintid, energitid og levende læring

Barn_kosttilskud

Nb: Eye-q hedder nu Equazen

 

Værsgo, vitaminer, mineraler, fedtsyrer og selvfølgelig et lille muntert shot, som børn kan lære at lide, hvis bare forældrene går positivt til værks.

Af Marianne Palm

Fedtsyrernes evne til at hjælpe på indlæring, ro og koncentration er beskrevet et væld af gange her i sund-forskning kan du læse om, hvordan en italiensk neurolog/psykiater kombinerer brugen af eye q (som snart hedder Equazen) med medicin, hvis det er nødvendigt for især drengebørn med ADHD og andre koncentrationsforstyrrelser.

Bamse + Bomstærk = Vitaminer og mineraler til børn

978

Fedtsyrerne kan sjældent stå alene, de bør være sammen med en fuldlødig sund kost, fyldt med farverige grøntsager, nødder, frø, kerner og frugter, når poderne skal bevæge deres kroppe hen på skolebænken, kunne indtage læring og have det godt imens.

Det kræver for mange et godt tilskud af vitaminer og mineraler, og en af de mange muligheder er Bamse Bomstærk. Navnet siger vist det meste, og styrke kommer som bekendt ved, at alle celler får serveret de vitaminer og mineraler, der er brug for. Det skaber sammen med fedtsyrer og proteiner stærke cellevægge, det skaber energi og overskud til at leve livet både som lille rolling og stor teenager. I øvrigt kan børn over 12 år ofte bruge voksendosis, men kig lige på gutten derhjemme, og sammenlign med andre: Er det en stor kleppert, er det brug for mere end en børnedosis. Lille spinkle Louise på 13 år, der faktisk spiser sundt, kan måske nøjes med Bamse Bomstærk, selvom Bamse Bomstærk egentlig er beregnet til tumlinger før teenageårene.

Skoletid = Fedtsyretid = Hjerneenergi = Intelligent læring

Skoletid = Hele + kroppen + skal + fungere + tid = Sjov uden sygedagetid

Vuggestue + børnehave + SFO + skoletid = Et aktivt børneliv

Bamse + Bomstærk = Vitaminer og mineraler til børn

Strath fra Schweiz = Time out fra immunstrabadser

Regnestykker til rollinger og andre småfolk.

Anette Prehn er et bekendtskab værd

Hører du blandt en af de mange tusinde forældre, der ikke helt synes, det er så nemt at få motiveret og stimuleret dit barn til at have en aktiv, hyggelig, lærerig, rolig hverdag, så kig på Anette Prehns hjemmeside, Hjernesmart.dk Her finder du masser af tips til børn og voksne i alle aldre.

Frisk fra ferie?

Fyld på med vitaminer, mineraler og styrkende urter året rundt, og især når vi her i august og de næste mange måneder vil se vejrliget ændre sig, og vi måske også får lidt for meget at se til med forældresamtaler, opvisninger, fremmøde på arbejdspladser og hverdagens puslespil skal gå op.

Alle har brug for timeout, og hvad timeout er for dig eller dine børn, er vigtigt at finde ud af. Er det at mødes i køkkenet og lave kakaokugler sammen og være ligeglad med griseriet, vand kan klare det meste? Eller er det en tur i svømmehallen med dig selv – man kan ovenikøbet købe lydbøffer, så du kan tage din yndlingsmusik med dig i vandet, når du nu har ladet dine ynglinge blive hjemme?

Du har brug for et tilskud af vitaminer og mineraler med ekstra fokus på C- og D-vitamin. Du kan fx vælge Maximum, og spis gerne i alt omkring 80 mcg D-vitamin i løbet af de mørke måneder, især hvis du er typen, der let kommer i underskud. Og alle danskere er i underskud, siger de fra ministerierne.

I Maximum er der tilsat ginseng, som du let kan få energi af, så spis dit kosttilskud om morgenen eller til frokost – og altid sammen med mad. Natur-Drogeriet har valgt at tilsætte Panax Ginseng L.A Meyer, navnet fortæller, at den anvendte ginseng lever op til de internationale standarder for virksomt indhold.

Urteteer, som børn kan lide

Mange tror, at børn ikke kan lide urteteer, men det passer som regel ikke, hvis du lader varm og kold urtete være en del af dagligdagen, fra de er helt små. Natur-Drogeriet har Danmarks største udvalg af enkelturter, der kan anvendes som te. Smag og behag er jo forskellig, så eksperimenter med lidt forskellige smagsnuancer. Det kan være lakridspulver, timian, pebermynte eller små fine hibiscusblade, der giver teen en prinsesseagtig farve?

Spørg i din helsekostbutik om forslag til sammensætninger, som børn vil være glade for. Undgå at gøre dem sødere, det bliver bare til smagsløg, der altid vil have sødt.

1575

Arctic root til forældre med friske unger (og en lille håndfuld Kan Jang, hvis snuen leger tagfat)

Har du allerede nogle andre vitaminer og mineraler på din helsehylde, kan du få energi af Arctic Root. Det er en mere stille, men virksom energi end fra et ginsengprodukt, og det er Swedish Herbal Industrie, der fik ansat en af verdens førende forskere udi specifikke urter, der har skabt det rosenrodsprodukt, der er allermest forskning på. To små tabletter er nok, de er lette at sluge, og hvis der er tendens til modløshed, kan du tage to tabletter morgen og to til frokost.

Fra samme firma finder du Kan Jang, og igen er det meget små tabletter, de er synkevenlige og kan anvendes til den helt akutte situation, hvor en influenza eller en forkølelse er ved at steppe ind over dine slimhinder. Hav dem derfor altid i dit urteapotek, og 12 stk. tabletter fordelt over dagen kan udvirke mirakler. Skal du være særlig effektiv, tager du Urte-Pensil og Immiflex samtidig. Af urteteer, der virker lokalt i svælget, kan timian gøre en forskel. Tjek lige ”Luftvejscocktail” på www.sund-forskning.dk, hvor der bl.a. er hvidløg i. Det kan være en harsk og barsk sag for nogle mennesker, og derfor kan der være (mange) fordele i at tage hvidløg i kapselform. Ved at anvende de engelskforskede Garcin-kapsler får du en sikkerhed for, at der er nok allicin i til at bede uønskede bakterier om at træde i baggrunden, så dit eget immunforsvar får en lettere opgave. Når kroppen ikke skal forholde sig til en masse uønskede bakterier, er der også et bedre beredskab over for virus, som en influenza jo er.

Et sundt shot til dit barn

Egentlig er Strath et produkt, der kan anvendes til mennesker i alle aldre, men her i Danmark har det især fundet vej til børnefamilierne. Snue, hoste, uro i tarmene, energiforladthed, med andre ord et barn, der skranter det meste af vinteren, kan meget vel få støtte fra Strath.

Det er et interessant bekendtskab, for produktet har eksisteret i årtier, og helt tilfældigt opdagede man, at produktet ikke blot på gammeldaws ” virker alment styrkende”; i dag har man rent faktisk fundet ud af hvorfor. De mange europæiske urter, der har ligget i en tank og gæret, så cellevæggene åbner sig, og de aktive stoffer bliver tilgængelige for kroppen, sørger ikke kun for at skabe mulighed for at anvende de sekundære plantestoffer. De hjælper også med at udnytte og optage de vitaminer og mineraler, der findes i vores mad.

På fabrikken i Schweiz har man opdaget, at ved at udsætte gæren for UV-lys, danner gæren D-vitamin, som bidrager til at gøre produktet endnu mere værdifuldt for børn, hvor de i forvejen får ikke mindre end 60 forskellige næringsstoffer. Alle sammen helt naturlige, skabt af planterne, der har været anvendt i fem årtier. D-vitamin til børn bidrager til normal vækst og knogledannelse samt en normal funktion af immunsystemet hos børn.

Find en grimasse, der kan passe

Vores børn og børnebørn er alt for ofte en tro kopi af de voksnes grimasser. Vrænger vi ansigtsfolderne i en ”pyh + det + kan + jeg + ikke + lide”, så vil børnene efterligne dig. De finder for tidligt ud af at være måske alt for selektive, hvad smagsnuancer angår.
Man må godt lege Bamse Bomstærk, mens man drikker sin Strath.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *