Styr på maven – og på fedtet

mave

 

Oppustethed, forstoppelse og uregelmæssig afføring er blot nogle af de generende symptomer, som du kan gøre noget ved med de rette præparater.

 

Af Bjørn Falck Madsen.
Artiklen blev  bragt i magasinet sund-forskning.dk februar 2012

 

Det er ikke kun problemer i ægteskabet, stress og rod i økonomien, som kan påvirke vores humør og gøre os irritable. Maveproblemer er nok noget af det, som går værst ud over humøret, og der er da heller ikke noget, der kan gå en mere på, end når fordøjelsen slår knuder. Her er nogle bud på, hvad du kan gøre, hvis din mave gør livet surt for dig.

 

Roefibre hjælper dig på toilettet

Det er en kendt sag, at hvis man ikke spiser nok fiberholdig føde, kan det give problemer med fordøjelsen. En af dem, der tydeligt har påvist det, er forskeren Denis Burkitt, som blandt andet er kendt som opfinderen af begrebet ”floaters and sinkers” (flydere og synkere, red.), der henfører til fiberindholdet i afføring. Meget fiber gør, at afføringen flyder på vandet i toilettet, hvorimod mangel på fiber får afføringen til at synke til bunds.

Det er hævet over enhver tvivl, at vi skal have meget fiber dagligt, og en af de fibertyper, som især har gjort sig bemærket, er roefiber, da den tilsyneladende er særlig god til at give fylde til afføringen. Et højt dagligt indtag af roefiber som del af en ellers sund kost kan:

 

 •  Forbedre tarmfunktionen
 •  Give regelmæssig afføring
 •  Forebygge forstoppelse

 

Roefiber fås (som ordet ret tydeligt tilkendegiver) naturligvis fra roer, men kan også indtages som fibertabletter. Bio-Fiber er et nyttigt supplement til kosten, hvis din fordøjelse er uregelmæssig eller på anden måde volder problemer.

 

Bakterien din mave vil elske

Normalt ville du ikke sige nej tak til 100 millioner, vel? Hvad nu hvis det var 100 millioner bakterier, du blev tilbudt? Det kan godt være, at du væmmes ved tanken, men din mave vil elske dig, hvis du siger ja, i hvert fald hvis vi taler om den helt specielle bakterie, der hedder L. reuteri Protectis (Lactobacillus reuteri Protectis). Den trives nemlig i menneskets tarmsystem, og det er der en særlig grund til:

Bakterien hjælper med at opretholde den balance, der skal til for at holde uvedkommende gæster ude. En enkelt BioGaiatablet indeholder 100 millioner L. reuteri Protectis-enheder, som efter du har indtaget dem, formerer sig i tarmen og koloniserer den. Det styrker dine naturlige forsvarsmekanismer i tarmen, som blandt andet er med til at forebygge:

 

 • akut diarré
 •  antibiotika-forårsaget diarré
 • omgangssyge

 

Man har ligeledes forskning, der viser, at L. reuteri Protectis kan reducere risikoen for Helicobacter pylori, en farlig og skadelig bakterie, som formerer sig i tarmen hos mange mennesker og giver en række fordøjelsesgener. L. reuteri Protectis konkurrerer mod Helicobacter pylori om pladsen og medvirker til at besværliggøre dens levevilkår i tarmen. Mere information: www.biogaia.com

 

Styr på vægten

En helt speciel slags fiber har vakt opmærksomhed blandt dem, der ønsker at tabe sig. Årsag: den binder sig til fedt. Der er mange forskellige slags gavnlige kostfibre, men særlig en har vundet indpas hos dem, der forsøger at komme ned i vægt. Det drejer sig om en speciel kostfiber, der udvindes af rejeskaller, og den har den praktiske egenskab, at den binder sig til fedt fra kosten.

Som en magnet tiltrækker den fedtet i fordøjelsen, binder sig til det og fører det ud igen ad naturlig vej.

 

Vigtig slankefaktor

Netop fedt er en af de ting, som vi har svært ved at fjerne fra kosten. Fedtet er med til at fremhæve smagsnuancer i kosten, så vi kan godt lide en vis mængde fedt i vores kost. Problemet er, at fedt, der ikke omdannes til energi med det samme, bliver lagret i kroppen og bidrager til vægtproblemet. Derfor er det en fordel at kunne skaffe sig af med det, og her har denne nye fibertype vist sig at være en stor hjælp.

 

20 gram pr. tablet

Råvaren FibrePrecise. (Slank-O-Fort) har i forsøg vist at kunne binde op til 20 gram fedt pr. tablet. Denne egenskab gør, at overvægtige kan spise såkaldt normal, sund kost og alligevel tabe sig, hvor de ellers ville være tvunget til at skære voldsomt ned på kalorieindtaget for over-hovedet at se resultater. Præparatet er udelukkende ment som støtte til fornuftig, kalorie-rigtig kost og regelmæssig motion, og det er på ingen måde en ”sovepude” for usund levevis. Med denne nyhed er det muligt at opnå vægttab i situationer, hvor det ellers kan være svært, hvis ikke ligefrem umuligt.

 

Hvad er medicinsk udstyr?

Slank-O-Fort er registreret hos Lægemiddelstyrelsen i en særlig kategori af produkter, der kaldes for ”medicinsk udstyr”. Man fristes til at tro, at det er et kosttilskud eller lægemiddel, men da Slank-O-Fort ikke optages i kroppen, men udelukkende har til formål at binde sig til fedt og forsvinde igen, betragter man det hverken som fødevare eller lægemiddel.

 

3 thoughts on “Styr på maven – og på fedtet

 • Wow, awesome weblog structure! How lengthy have
  you ever been blogging for? you made running a blog glance
  easy. The full look of your site is great, as well as the content!

  You can see similar here sklep internetowy

 • Piece of writing writing is also a fun, if you be acquainted with after that you can write if not it is complicated to write.
  I saw similar here: Sklep online

 • Wow! In the end I got a weblog from where I be capable of
  in fact obtain valuable information regarding my study and knowledge.
  I saw similar here: Dobry sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *