TEMA: Fedmeforskning “Jeg er bestemt ikke verdensmester i selvdisciplin”

Skærmbillede 2014-02-21 kl. 12.46.05_2

 

Artiklen er en del af TEMA: Det nyeste indenfor fedmeforskning. Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning.dk vinter 2014. Læs artiklen her

 

Som lille fik Cordula, der var enebarn, at vide, at hun var fantastisk og perfekt. Så sådan følte hun sig også og gik ikke så meget op i, hvad andre tænkte om hende. Teenageårene kom, og som den højeste pige med de bredeste skuldre og hofter samt en stor barm dukkede usikkerheden op i forhold til kroppen. ”Indeni boede et slankt menneske, følte jeg, og hende ville jeg gerne møde”, fortæller Cordula, der i dag er 35 år.

 

Cordula Rohrmoser startede med at „spise“ Herbalife, som minder om Nupo for 10 år siden og igen i 2009, hvor vægtnålen stod på 88 kg. Hun smed 7 kg. ”Men det tog for lang tid, og jeg gad til sidst ikke mere, fordi jeg savnede at spise mad. At drikke pulver-shakes og spise piller med vitaminer var ikke længere tilfredsstillende. Og du ændrer måske din vægt, men ikke din adfærd og tankemønstre”, siger Cordula. Efter fødslen af barn nummer fire i marts 2011 blev Cordula større og større, og hun endte med næsten 95 kg i marts 2013. ”På mine sorteste dage hadede jeg mig selv, jeg syntes jeg var ulækker og troede aldrig, jeg ville blive smuk”, fortæller Cordula.

 

WeightWatchers med pointtælling, coaching og støttegruppe blev løsningen for Cordula.

Sammen med tre andre går hun til WW, og med en pensioneret nabo går hun også til fitness tre gange om ugen. ”At have nogen at støtte sig til er uvurderligt. Og så er det skønt, at man kan spise alt og ikke lide afsavn. Langsomt lærer man ikke at kunne lide sukker og fedt så meget, og mæthedsfølelsen bliver en nær ven”, siger Cordula, som nu er helt nede på 80 kg samtidig med, at hun kan glæde sig over, at hun nu er ærlig over for sig selv og sine spisevaner. Hun har dog et mål forude. ” Jeg har et par „skinny jeans” liggende fra dengang, jeg vejede 68 kg. Der vil jeg meget gerne hen”, siger Cordula bestemt. Ind imellem synes Cordula, at det går meget langsomt, og så skal hun kæmpe lidt for ikke at tabe motivationen. Men efter nogle måneder hos WeightWatchers er hun fuldt ud overbevist om, at hun kan nå sit mål med points og støtte fra veninder og gruppen. ”Det lyder måske lidt som om, jeg er blevet hjernevasket, men selvom jeg stadigvæk vejer for meget, er jeg fuld af selvtillid og kan faktisk lide min krop”, siger en glad Cordula.

 

3 thoughts on “TEMA: Fedmeforskning “Jeg er bestemt ikke verdensmester i selvdisciplin”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *