Til dig med diabetes 2 – og alle os andre

shutterstock_142958947

 

 

Af Marianne Palm.
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning.dk – forår 2013

 

Det er en irriterende arvelig sygdom, men også en problemstilling, hvor du selv kan gøre en del. Du ved sikkert allerede alt om motion og kost, så her får du blot nogle tips til, hvordan naturens skatkammer kan støtte dig i processen.

 

Antallet af danskere med diabetes er næsten fordoblet på ti år. 306.638 danskere har diagnosen diabetes, viser de nyeste tal fra Det Nationale Diabetesregister. Derfor er diabetes, og forskningen i hvordan man kan forebygge, behandle eller skabe støtteterapi, en opgave ikke kun for ganske få insulinproducerende firmaer, men en opgave, vi alle må bidrage til. Hvad enten vi er producenter, forskere, almindelige borgere eller behandlere.

 

Kanelbark med insulin-lignende egenskaber

Noget tyder på, at kanelbark kan hjælpe personer med diabetes 2 til at nedsætte behovet for insulin, hvilket er en vigtig støtte, da netop øget behov for insulin er forbundet med øget risiko for senskader, der kan opstå ved en ikke vel-reguleret sukkersyge. Det er desværre ikke ualmindeligt, at dårlig sårheling, et forværret syn eller endog kredsløbsproblemer med efterfølgende amputation, kan blive en realitet, hvis ikke man får styr på vægt, kolesterol, motion og kostvaner. Kroppens evne til at reagere på insulin forbedres med det rette kanelbarkekstrakt, og dermed normaliseres blodsukkerniveauet. Såvel reagensglas- som dyreforsøg har vist, at stoffer fra kanelbark, som du bl.a. finder i Insu Complex, ikke blot stimulerer insulinreceptorerne, men også hæmmer det enzym, som deaktiverer dem. Det gør, at receptorernes evne til at udnytte glucosen forbedres betydeligt.

 

Helbredsfremmende virkninger Kanelbarks fremragende aroma og smag skyldes tre grundlæggende typer af indholdsstoffer fra de essentielle olier i barken. Disse olier kaldes cinnamaldehyd, cinnamyl acetat og cinnamyl-alkohol. Kanelekstraktet, som anvendes til Insu Complex kapsler, indeholder min. 5 % MHCP = Methylhydrvoxy chalcone polymer, som gør den mere aktiv.

 

Et studie

I 2003 offentliggjorde man resultaterne af det første kliniske forsøg på mennesker. I det placebo-kontrollerede forsøg fik forsøgspersonerne, som alle var diabetikere, min. 1.000 mg cinnamon-bark (svarende til 1 Insu Complex kapsel) pr. dag i seks uger. Man kunne konstatere en forbedring i det fastende blodsukkerniveau (18-29 %), triglyceridindholdet i blodet (23- 30 %), LDL-kolesteroltallet (7-27 %) og det samlede kolesteroltal (12-26 %). Man kan her øge effektiviteten ved at tage 1 tablet tre gange dagligt.

 

CarniMax sænker LDL-kolesteroltallet hos diabetikere

Diabetes er ofte ledsaget af et forhøjet kolesteroltal. Tilskud af L-carnitin (i Danmark kendt som Carnimax) kan i statistisk signifikant grad reducere mængden af iltet LDL-kolesterol hos patienter med diabetes. Iltet LDL spiller en rolle ved åreforkalkning og sygdomme i hjertets kranspulsårer – særligt hos patienter, som samtidig har et højt blodsukkerniveau. L-carnitin er et mikronæringsstof med antioxiderende og fedtreducerende virkning.

 

Æblepektin mod fedme opstået på grund af diabetes

Resultat Plus fra Natur-Drogeriet er en videreudvikling af Skallin, idet der i fremstillingen af det nye produkt indgår såvel Skallin som naturlig æblepektin – en faktor, der har vist sig at arbejde fortræffeligt sammen med Skallin. Resultat Plus er således endnu bedre til at normalisere dårlige maver og virke som effektiv kolesterolsænker, samtidig med at gærings- og forrådnelsesprocesserne hæmmes. Undersøgelser har vist, at pektin kan absorbere kolesterol op til fire gange sin egen vægt. Pektin virker som en svamp i mave og tarm. Den binder stoffer i fordøjel-sesvæskerne fra lever og galdeblære. Nogle af disse stoffer, galdesaltene, dannes ved hjælp af kolesterol. Normalt genoptages galdesaltene i kroppen, når de har været brugt i fordøjelsen. Men når pektin binder sig til galdesaltene, kan disse ikke genoptages, og derfor udskilles de. Det betyder, at kroppen må bruge af sit kolesterolforråd for at danne nye galdesalte. Jo oftere den gør det,desto mindre bliver dens beholdning af kolesterol, og desto sundere bliver blodårerne. Resultat Plus forhandles som et velsmagende pulver i dåse med 250 gram.

 

Du kan stadig leve det søde liv

Sukker og den forkerte type fedt er diabetikerens største fjende. I dag findes der fine sunde alternativer fx birkesød og stevia. Spørg i din helsekostbutik, som gerne vil guide dig til et sundere diabetesliv.

 

Husk din chrom!

Studier på chrom er overvældende. Mineralet sørger for, at cellevæggen får en dør, så insulinet kan komme ind i cellerne og virke. Det skaber mindre behov for tilførsel af insulin og færre rutsjeture i blodsukkeret. Altså et mere stabilt liv med din diabetes, som, hvis du passer godt på dig selv, ikke behøver at være en hæmsko, men en vej til et meget sundere liv, end du måske før har levet. Her kunne man vælge Natur-Drogeriets Maxi Chrom, som indeholder pr. tablet 100 mcg chrom fra chrompicolinat, der er bundet til en organisk syre modsat uorganiske chromforbindelser.

 

Forebyg de værste senskader med nyt produkt, bl.a. diabetisk neuropati. Alfa-liponsyre spiller en vigtig rolle i kontrollen med diabetes, specielt for de omfattende iltnings- og inflammatoriske ændringer, der sker i forbindelse med sygdommen. Alfa-liponsyre fremmer bl.a. insulinfølsomheden og glukoseoptagelsen. Diabetikere har en øget risiko for kredsløbsproblemer, herunder ophobning af cellegifte. Ved at beskytte mod skader i blodkarnettet kan Alfa-liponsyre reducere risikoen for, at der opstår kar- og nyrekomplikationer.

Alfa-liponsyre har vist sig at være særligt effektiv til at forebygge den smertefulde svækkelse, der går under betegnelsen diabetisk neuropati – en næsten uundgåelig komplikation hos personer med dårlig blodsukkerkontrol. I Danmark kan du købe de forebyggende tabletter Alfa-lipon i de butikker, som har håndkøbsmedicin tilladelse. Dvs. apotekerne samt enkelte Matas og helsekostbutikker.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *