Tip til hele familiens maver og tarme

[gdgallery_gallery id_gallery=”62″]

 

Al sundhed går gennem tarmen, og det gør de fleste sygdomme også. Nu tager vi fat på en top 10 over mælkesyrebakterier til alle aldre.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2019

 

Vi er dykket ned i produkter fra NDS. Velbekomme!

 

1) God smag til både børn og voksne

Med NDS Probiotic Classic 10 får du 10 nøje udvalgte mælkesyrerbakterier i pulverform, som kan hjælpe hele familien til en sund fordøjelse. Den milde og vaniljeagtige smag gør, at NDS Probiotic også kan gives til dine børn, uden at de vrænger ansigt.

 

2) Travlhed og måske ligefrem stress

Måske er der lidt for travlt i familien, og måske er der ligefrem tale om stress. Grunden til, at stress netop er særligt slemt for mavens funktion, er, at stresstilstanden påvirker det sympatiske nervesystem i hjernen, der reagerer ved at skrue ned for udskillelsen af bugspyt og galde – stoffer, der er helt nødvendige for fordøjelsen. Det resulterer i nedsat fordøjelse og giver øget risiko for udvikling af virus, infektion og svamp i mave-tarmsystemet. NDS Probiotic Barrier til heling af tarmslimhinden ved mange former for stress, overfølsomheder, humørproblemer og depression.

 

3) Er der styr på familiens affaldssortering?

Leaky gut betyder, at tarmens sunde sorteringsfunktion er mistet, tarmens indholdsstoffer bliver optaget i mellemrummet mellem tarmcellerne, og det giver adgang ind i systemet for ikke- færdigfordøjede fødevarer, toksiner og uønskede mikroorganismer. Det giver inflammation, allergiske kostreaktioner og autoimmune sygdomme. Immunforsvaret skal nemlig reagere på alt, der trænger uretmæssigt ind i kroppen. Probiotika med bakterier specielt udvalgt til at reparere leaky gut finder du i produktet Probiotic Leaky-G.

 

4) Er der allergi i familien?

Tæt tarm kan være lig med mindre allergi. I tarmens slimhinde og på indersiden af tarmens enkelte cellelag findes 80 % af immunforsvarets antistofproducerende celler. Bestemte probiotiske bakterier styrker slimhinden, tætner mellemrummene mellem tarmcellerne, styrker immunforsvaret og påvirker immunforsvaret, så det reagerer mindre allergisk. NDS Probiotic Panda 1 & 2 bruges i forebyggelsen og behandlingen af allergier hos både børn og voksne. Også til gravide og ammende, der er nervøse for, at barnet skal udvikle allergi.

 

5) Når der er kroniske tarmsygdomme

Colitis ulcerosa påvirker inflammation i det inderste lag (slimhinden) af tarmvæggen i tyktarmen, mens det ved Mb. Crohns sygdom kan påvirke alle lagene i tarmvæggen i hele gastrointestinalkanalen fra mund til endetarm. NDS Probiotic I.L.D. til brug ved de inflammatoriske tarmsygdomme Morbus Crohn, Colitis Ulcerosa og andre beslægtede lidelser.

 

6) Til mors og fars led

Det er inflammatoriske processer, der sætter gang i nedbrydningen af det brusk, der beskytter vores led mod fx smerter. Det miljø, vi har i tarmene, med mikrobiotiske mikroorganismer på godt og ondt og forskellige mere eller mindre gode fødevarer, er den mest sandsynlige faktor, der kan trigge vores immunforsvar til at lave en inflammation, som kan nedbryde vores brusk.

NDS EZY Move er specialudviklet til at styrke brusk og derved sunde led i hele kroppen. Det indeholder både specifikke bioaktive kollagen 2-peptider, probiotiske bakterier samt præbiotika, mineraler og enzymet amylase.

 

7) Når stress gør knoglerne svage

De knoglenedbrydende celler i knoglerne hedder osteoklaster, og de knogleopbyggende knogleceller hedder osteoblaster. De stimuleres af forskellige hormoner, kosten, miljø og livsstil. Langtidsstress og langtidsstresshormonet kortisol øger knogletabet. Derfor er en knoglesund livsstil en afstresset livsstil, da vores tarme er i konstant kommunikation med vores knogler. Bestemte stammer af probiotiske bakterier til knogler findes i produktet NDS Probiotic OsteoCare

 

8) Lidt til mor og fars skønhed

Du er, hvad du spiser, og det ses på huden, da den næres af nutrienter, som findes i kosten. Vi danner nye hudceller hver 28. dag, og huden er et stort organ, både hvad angår vægt og areal på ca. 2 m2. Huden er grænsen mellem det indre og ydre, og grænsen skal holdes intakt.

 

NDS Probiotic SkinActive indeholder type 1 kollagen-peptider, zink, vitaminerne E og C kombineret med fire probiotiske bifodobakterier B. Infantis, B. Lactic, B. Bifidum og B. Breve M/13. Det hjælper huden med at bevare en gunstig tilstand. Produktet fylder hudens tre lag op med næringsstoffer, så den bevarer sin elasticitet og spændstighed.

 

9) Fungerer fordøjelsen, som den skal?

Det normale er at have afføring to gange om dagen, men mange har kun afføring hver tredje eller helt op til hver tiende dag. Skolemedicinsk siges det, at man har forstoppelse, hvis der er tre dage eller mere imellem hver afføring. Forstoppelsen vil medføre en udspiling af tarmen, der er en ubehagelig tilstand, og kan give symptomer som hovedpine, kvalme, appetitløshed og depression. Mange oplever smerter eller blødning i forbindelse med afføringen, og risikoen for at få hæmorider øges. Andre oplever fornemmelsen af ikke at være kommet af med alle affaldsstoffer, selv om de lige har været på toilettet, og måske føler de sig forgiftet eller oppustet. NDS Probiolax kan hjælpe hele familien til afhjælpe forstoppelse/træg mave.

 

10) Når vægttabet skal have en hjælpende hånd

Probiotika spiller en rolle, ikke bare i tarmen, men for helbredet som helhed, herunder blodsukker-, mætheds- og vægtregulering. Probiotika, bestående af specifikt metabolisk virkende stammer af venlige tarmbakterier, er derfor et værdifuldt redskab i både forebyggelse og behandling af blodsukker- og vægtrelaterede problemer. NDS Probiotic W8-Control som hjælp til afbalancering af tarmfloraen i forbindelse med ønske om forbedret energistofskifte og vægttab.

 

2 thoughts on “Tip til hele familiens maver og tarme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *