To stærke komponenter til de kognitive funktioner

Træt kvinde

 

B-vitaminer har været kendt i rigtig mange år som en vigtig energigiver for hele kroppen. De virker ved at optimere cellernes evne til at danne ATP i en meget indviklet proces, men alligevel forståelig – og mærkbar. Her i artiklen kigger vi på, hvad der sker for vores hjerner og følelsen af overskud, når man tilsætter et ekstrakt fra den franske fyr, der gerne gror tæt på havet.

 

Af Marianne Palm

 

Er du allerede sundhedsentusiast, har du nok opdaget, at der er skrevet rigtig mange artikler om B-vitaminers betydning for hele kroppens sundhed. De er supervigtige for vores evne til at nedbryde proteiner, kulhydrater og fedtstoffer korrekt, så makronæringsstofferne nedbrydes til de bestanddele, der hjælper den enkelte celle med at danne energi.

B-vitaminerne skylles let ud af moderne livsstil med alt for meget arbejde, alkohol, sukker og faktisk også af overdrevne bekymringstanker, tankemylder og så selvfølgelig dårlig nattesøvn forårsaget af de mange nævnte faktorer.

De findes i stor stil i alle kornprodukter, frø og kerner, grøntsager og frugter samt i mælkeprodukter og kød. Forbruger du mange B-vitaminer, eller får du ikke nok, er det værd at supplere fx med B-energy fra New Nordic, der har specielt fokus på at skabe mere mentalt overskud til hverdagens mange gøremål.
 

Ekstra støtte til studierne fra fransk ekstrakt

I otte uger gav man 53 studerende det patenterede ekstrakt af den maritime franske fyrrebark, og 53 unge blev udvalgt som kontrolgruppe. Man ville undersøge, om man kunne skubbe ekstra på de kognitive funktioner hos de ellers sunde og velfungerende studerende. Man målte på evnen til at holde fokus, på hukommelse og andre kognitive funktioner.

Forsøget sluttede af med de samme tests, som man indledte studiet med, og man kunne se en god portion forbedring hos de elever, der havde fået den franske fyrrebark. De var overordnet og statistisk målbart bedre til at koncentrere sig under den eksamen, de deltog i sammen med kontrolgruppen, som blot havde gjort, som de plejede.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22108481/

 

En stærk kombination

Alt i alt vil et tilskud af B-vitaminer kunne bidrage til at vedligeholde nervesystemets funktioner og i kombination med den franske fyr skabe muligheder for, at studietiden og livet i almindelighed bliver fyldt med fokus og fornøjelig energi til hverdagens blæst.

Ud over B-vitaminer og fransk fyr er der også tilsat C-vitamin og lidt magnesium

Fra EU (EFSA) ved man, at vitamin B2, B3, B6, B12, C, folat og magnesium bidrager til at reducere træthed og udmattelse. Vitamin B6 bidrager desuden til regulering af den hormonelle aktivitet og normale psykologiske funktioner. Pantothensyre bidrager til normale mentale funktioner.

To kapsler dagligt er den anbefalede dosering.

 

7 thoughts on “To stærke komponenter til de kognitive funktioner

 • Wow, marvelous blog layout! How long have you been running a blog for?

  you made blogging look easy. The total glance of
  your web site is magnificent, let alone the content material!
  You can see similar here ecommerce

 • Do you mind if I quote a few of your posts as long as I
  provide credit and sources back to your blog? My blog site is in the exact same niche as yours and my users would really benefit from
  some of the information you present here. Please let me
  know if this okay with you. Thanks! I saw similar here: Dobry sklep

 • Hi there! Do you know if they make any plugins to
  help with Search Engine Optimization? I’m trying
  to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Many thanks! You can read similar text here: E-commerce

 • Howdy! Do you know if they make any plugins to
  assist with SEO? I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Cheers! I saw similar blog here: Scrapebox AA List

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *