Tørre slimhinder kan få det bedre

Øjne

 

Et finsk studie viser, at bær fra Havtorn kan hjælpe de plagsomme slimhinder, hvad enten man lider af Sjøgrens syndrom, er i klimakteriet eller af andre årsager har slimhinder, der tørrer ud.

Og det gør ondt.

Tørre slimhinder brænder, svier og klør og bliver alt for modtagelige for udefrakommende bakterier.

Studiet er lavet i samarbejde med den finske forening for mennesker med Sjøgrens syndrom.
Det er en af de mere uforklarlige sygdomme, som hyppigt rammer kvinder og som forværres med årene.

Tørhed i mund, øjne, næse og kønsorganer er nogle af symptomerne ved Sjøgrens syndromet, og de kan nu afhjælpes indefra og ikke kun med alskens øjendråber, cremer og salver.

En klar og tydelig effekt
Hjælp til tørre, brændende slimhinder 25 kvinder i alderen 37-66 år indgik i forsøget, hvor halvdelen af deltagerne fik de aktive kapsler, Membrasin, som indeholder 3 gram olie per dagsdosis og resten fik placebo kapsler.

Efter tre måneder fik alle deltagere placebo kapsler i yderligere tre måneder, for at sikre, at det virkelig var de aktive stoffer i Havtornebær, som gjorde en forskel. Studiet viste en klar og videnskabelig effekt af Membrasin. Og ikke nok med, at slimhinderne hos deltagerne fik det bedre. Ledsmerter, træthed og hudproblemer, som ofte følger med sygdommen, blev også formindsket. Dosering i de første tre måneder: Tre kapsler dagligt, derefter to stk.

Membrasin forhandles i helsekostbutikker, hos Matas og hos helsekostbutikker på nettet.

One thought on “Tørre slimhinder kan få det bedre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *