Undgå gener med dit jerntilskud

Skærmbillede 2015-07-06 kl. 15.24.00

 

Sundhedsstyrelsen anbefaler alle gravide et jerntilskud fra uge ti. Desværre giver det ofte bivirkninger, så flere dropper tilskuddet. Men nu viser en videnskabelig undersøgelse, at den gravide kan nøjes med den halve dosis aminoJern

 

En ny undersøgelse foretaget på Næstved Sygehus viser, at gravide kan nøjes med den halve dosis aminoJern Ferrochel, hvilket mindsker bivirkninger som kvalme og forstoppelse. Det skyldes, at jernet i tabletterne optages dobbelt så godt som jernet i de mere traditionelle ferrosulfat-tabletter.

”Får den gravide for lidt jern, udvikler hun jernmangel og måske jernmangelanæmi. Det indebærer generelle symptomer med træthed, uoplagthed, nedsat fysisk ydeevne og psykisk ustabilitet, ” siger Nils Milman, som er overlæge og mangeårig forsker i jernstofskiftet. ”Jernmangel i graviditeten øger også risikoen for tidlig fødsel, og børn født af mødre med jernmangel er i højrisiko for at udvikle blodmangel i det første leveår. Desuden kan jernmangelanæmi medføre blivende skader på det kommende barns hjerne og hæmme dets psykomotoriske udvikling.”

”At man kan halvere jerndosis med aminoJern, betyder derfor, at der optræder færre mavegener og mindre grad af sort afføring. Tabletternes specielle sammensætning gør, at jernet optages næsten fuldstændigt i tarmen. Jo mindre dosis, des færre bivirkninger,” siger overlæge Milman, som i øvrigt gør opmærksom på, at ikke alle får forstoppelse af jern: ”Et mindre antal gravide får faktisk tynd afføring,” siger han.

 

Læs mere på aminojern.dk, hvor du også kan bestille en gratis vareprøve.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *