Verdens stærkeste ginseng er nu i Danmark

 

 

Du har været svækket og syg. Du har været umådelig træt. Du har måske haft udfordringer med dine luftveje. Eller er en super sports m/k, som bare gerne vil skabe endnu bedre resultater. En af de mest veldokumenterede rødder er retur!

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2019

 

Der kan ruskes nyt liv i gamle kroppe, eller ny ilt i unge kroppe, når du med en kapsel eller to om dagen vil gøre en forskel for din krop.

 

Påstand 1
– hjælp til trætte gamle muskler og manglende energi

Jeg er af ældre dato, har været gennem et sygdomsforløb, og jeg er træt. Bare sådan gennemsyret af træthed. Alle siger, at det er da helt naturligt efter ”sådan en omgang”, men jeg vil bare gerne have nogle af mine kræfter tilbage.

Ginsengroden, forklædt i en indpakning med navnet Ginsana, hjælper dig med at få en bedre iltning i luftvejene, du får også mere ilt ude i musklerne, så de hurtigere kan bevæge sig – du får faktisk lyst til at bevæge dig! – og du bliver ikke så hurtigt udmattet igen.

Den hjælper også kroppen med de helt basale funktioner i immunsystem og nervesystem. Når man har været svækket af sygdom gennem nogle uger eller måneder, vil det ofte være vores nervesystem og vores immunforsvar, der har haft problemer, og skal finde sin normale tilstand igen. Ginseng er en såkaldt adaptogen rod, som ikke stimulerer, men regulerer mange af de basale funktioner i kroppen. Det gør den ved at hjælpe binyrerne med både immunforsvar og nerveimpulser, det gør den ved at forbedre iltoptagelsen ude i cellerne. Og alt den ilt skal bruges til, at hver eneste celles lille kraftværk, mitochondrierne, kan skabe energi til at udføre deres arbejde som fx at få muskelfibrene til at bevæge sig bedre og hurtigere. Det gør den ved at skubbe til immunforsvaret dybt nede i luftvejene, så dine lungers små alveoler bliver fri for snavs og døde bakterier, så de bedre kan få en god udåndingsluft og trække mere ilt ind i kroppen.

 

Påstand 2
– til alle motionister og elitesportsfolk

Du er motionist eller eliteudøver. Du er sund og rask, men du vil gerne præstere en tand bedre. Faktisk vil du gerne mærke den samme virkning som kinesiske elitesportsfolk har brugt i masser af år: uden at dope sig at kunne præstere bare en my mere, være tre sekunder hurtigere, kunne løfte en lidt tungere vægt, mærke vitalitet hele dagen – også når du har givet den en ekstra skalle.
Og ikke mindst vil du gerne slippe for den irriterende mælkesyre, der opstår, når du har været ude af din komfortzone.

En standardiseret ekstrakt af Panax ginseng C.A. Meyer, som Ginsana er baseret på, har gennem utallige studier fremvist netop denne effekt.
Du ilter dine muskler bedre, du bliver mindre træt og udmattet, og du danner mindre mælkesyre, så du kan forbedre dine præstationer. Og det sker med det samme, du behøver altså ikke at vente på virkningen.

Skal du i gang efter skader, der måske både har tæret på krop og sind, så er det også her, du kan få hjælp. Har der været særlige stressbelastninger, så snup også en KeenMind fra Novasel, der med sit indhold af Bacopa får hjernen til at få mere energi og styrke, bedre koncentrationsevne, og derigennem påvirkes hele kroppen sammen med de aktive stoffer, ginsenoiderne, fra den kinesiske rod.

 

Påstand 3
– vi forlanger meget af os selv som småbørnsforældre

Måske har du slet ikke været syg, måske er du ikke motionist eller elitesportsudøver, men alligevel er du træt, sådan alt for træt – ligesom andre småbørnsforældre, der mangler nattesøvn eller bare godt kan lide at have travlt på arbejdet.

Her kan Ginsana også være en mulighed, hvis du ikke længere er gravid eller ammer.

 

Påstand 4
– vi har brug for virkningen i alle de voksne årtier

Faktisk er det i alle voksenaldre fra tyverne og opefter, der kalder på ginsengs virkning. Brug den i tre måneder, en kapsel morgen og frokost, i særlige perioder med ekstra travlhed, eller når du gerne vil kunne give den en ekstra skalle, hvad enten det er privat, på arbejde, som motionist eller i perioder med sygdom.

 

Når en plante når gennem nåleøjet hos forskerne

Når overjordiske plantedele, eller som her en rod, kan få lov til at blive anerkendt som en adaptogen droge, er det fordi, den har vist en gennemgribende regulerende effekt på vores overordnede organsystemer. For det er regulering af bl.a. binyrerene, som har betydning for både vores hormonsystem, immunforsvar og nervesystem.

Der vil altid – som i altid – indgå en adaptogen droge i behandlingen af kroniske problemstillinger hos en biopat, naturopath ibm eller en phytoterapeut.

Kunsten er at finde den rette, og er nogle af nøgleordene stor træthed, udmattelse, ønske om at dyrke motion og sport, ønske om at hjælpe immunforsvaret bl.a. i luftvejene, er Ginsana det rette match.

 

Træd nærmere og se på de fysiologiske mekanismer

Eller på godt dansk – hvad sker der egentlig i kroppen?

 

Gennem tiderne har man rundt om i verden set mange forskellige funktioner af Panax ginseng C. A. Meyer, og mange af de traditionelle egenskaber er siden 1960 blevet analyseret i alle typer af forsøg, fx i reagensglasforsøg og i studier på mennesker med særlige problemstillinger. Det var C.A. Meyer, der første gang opsatte standarder for lige netop denne Panax ginseng, som også gjorde, at den blev differentieret fra de andre typer af ginsengrødder, som levede vildt og blev opdyrket i andre verdensdele end Asien. Ginsana er standardiseret, og man har fundet mere end 200 komponenter, der sammen kaldes ginsenoider. Ingen andre ginsengrødder end Panax ginseng C.A. Meyer kan påkalde sig samme effekt.

 

I reagensglasforsøg og celleforsøg opdagede man bl.a., at roden kunne:

 • Modvirke træthed
 • Have en stor indflydelse på energiniveauet i kroppen
 • Virke nervestyrkende – og fremmende på nervesystemet
 • Antioxidant effekt, altså beskytte cellerne mod frie iltradikaler
 • Være immunregulerende og have en immunbeskyttende effekt mod sygdomme
 • Inflammationshæmmende effekt, især når der var bakterier og vira tilstede
 • Kræftcellehæmmende effekt
 • Modvirke stress
 • God hjælp til luftvejene

 

Forskerne og firmaet bag Ginsana har lavet studier specielt på deres produkt (og de hører til i verdenseliten, hvad studier angår).

 

De har set i deres mange studier, at deres produkt er:

 • Energifremmende
 • Beskytter kroppen ved skader
 • Antioxidant effekt
 • Inflammationshæmmende
 • Immun-regulerende
 • Regulerende effekt på kredsløbet
 • Nervebeskyttende effekt
 • Hukommelsesfremmende effekt

 

Energi til hele kroppen på naturlig vis
Vi kan fylde os med kaffe, der giver en umiddelbar stimulerende effekt, eller endnu værre sukker og diverse koffeinprodukter, eller vi kan få energi på den sunde måde.

Når vi spiser ginseng, sker der en kædereaktion:

 • Vi trækker vejret og får ilt ned i lungerne.
 • Ginsana rydder op via immunsystemet, så ilten bedre når over i de små alveoler og bliver optaget i kroppen.
 • Her sker en forbedring af hæmoglobinet i de røde blodlegemer, som sørger for at transportere ilt ud til alle organer.
 • Ude i cellerne, fx i en muskelcelle, sker der en forbedring af iltoptagelsen i cellen, og samtidig hæmmes mængden af mælkesyre.
 • Ilten hjælper mitochondrierne inde i cellerne til at danne mere ATP – et andet ord for al den energi, vi har brug for til ikke kun at leve livet, men også at reparere ødelagte funktioner og danne nye sunde celler.

 

Hele kædereaktionen gør, at vi bliver mere energifyldte og vitale, vi føler os mindre trætte, og vi bliver hurtigere til at komme os ovenpå en sportsaktivitet eller nogle længerevarende problemstillinger.

 

Effekten på vores immunforsvar
Kroppen forsøger hele tiden at være i balance, en balance, som på fagsprog kaldes homøostase. Nogen tror, det er sådan en statisk ting, men i virkeligheden er det en super dynamisk tilstand, hvor kroppen uophørligt i hvert eneste nanosekund bliver provokeret til at tage stilling til kulde, varme, sorte tanker, leverpostej, sure omgivelser med forurening og derigennem at skulle regulere kroppen, så den hele tiden kan gøre sit bedste for at forblive sund og rask.

Immunforsvarets opgaver er derfor – ligesom alle andre organsystemer – at holde tungen lige i munden ved at være opmærksom på, hvornår der skal tilkaldes en vis mængde immunceller – hverken for mange eller for få. Når nogle immunceller tilkaldes, skal andre træde tilbage, med andre ord ligger det hele tiden og svinger på en vægtskål.

Nogle vil hellere beskrive det som et pendul – svinger pendulet for meget til den ene side, så må der nødvendigvis komme en modreaktion – pendulet svinger til den modsatte side.
Kunsten er, at der hverken kommer ulighed på vægten eller for store udsving på pendulet.

Når vi bliver syge i sind og krop, er det som regel altid et tegn på for store udsving. Det kan være et udsving, vi selv er herre over – vi kan jo sætte motionen op eller ned. Vi kan drikke mere eller mindre alkohol, spise mere eller mindre sukker og anden junk.

Men der er også situationer, vi ikke bare selv er 100 % herre over: ulykker, genetiske forhold, voldsomme traumer, dårligt indeklima, fysisk som psykisk, sure chefer, dårligt personale og så videre. Nogle af forholdene kan vi gøre noget ved, når vi er blevet bevidste om dem, andre er meget sværere.

 

Men der er altså også meget, vi kan gøre!
Vi kan fx blive bedre til at passe på vores kroppe gennem sund kost og støtteterapi i de perioder, hvor der er mest brug for det.

Hvis du har luftvejsproblemer, hvis du er træt, hvis du gerne vil yde en tand mere, så kig efter Ginsana, og giv dig selv en tre måneders kur, og se, om det kan gøre en forskel.

 

Træn videre, træn mere intenst og undgå mælkesyre

Da Ginsana forbedrer evnen til at danne ATP bl.a. i vores muskelceller og eliminere mælkesyre, har Panax ginseng til alle tider været brugt som den vigtigste rod til at fremme sportspræstationen.
Roden er også til dig, der bare ser dig selv som motionist!

 

Vælg kvalitet fra verdenseliten blandt forskere

Opadgående spiral i dit liv kan skabes med sunde madvaner, mindre sukker, flere af de gode fedtstoffer og med hjælp fra naturens skatkammer. Panax ginseng, pakket ind af forskerne i kapsler eller som flydende tonic med navnet Ginasana, hører til blandt verdenseliten, hvad forskningsresultaterne angår.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *