Vi er overhovedet ikke interesseret i din krop!

 
Vi har taget hul på et nyt år, måske med nytårsforsætter og nye mål. 
 
 
Af Torben Bremann
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sundforskning – februar/marts 2016
 
 
Der findes vel næppe et område, hvor der årligt udkommer flere bøger og magasiner til kvinder end inden for vægttab og et sundere liv. Specielt er der årligt tre højsæsoner: op mod jul, som julegaveide, i januar måned, hvor der skal sættes ind med alle nytårsfortsætterne – og naturligvis op mod sommeren, hvor der skal gøres klar til badesæsonen.
 
Hvis blot én af disse bøger levede op til egne løfter og havde det endegyldige svar på, hvad der skal til for at opnå idealvægten, den veltrænede og samtidig feminine krop, den smukke hud, et balanceret følelsesliv, succes på job og i privatliv, så var der næppe brug for den stadige strøm af nye bøger inden for emnet.
 
Vi har alle brug for drømme og rollemodeller, nogen eller noget at se op til, nogen eller noget til at motivere os.
 
 
Misvisende, mangelfuld eller forkert vejledning hitter i nye bøger
 
Det, der kan virke bekymrende, er, når de råd og den vejledning, der finder sted, enten ikke har rod i faktuel viden, er misvisende, mangelfuld eller direkte forkert, opsætter uopnåelige mål og ikke ærligt fortæller, hvor meget der skal til for at nå derhen – eller ender med at skabe flere kvinder, der føler sig utilstrækkelige eller mislykkede med deres ellers gode hensigter om at optimere deres livsstil.
 
 
Vi tænker ikke på jeres bagdel, kun på jeres indre fordele
 
Jeg er, som de fleste andre mænd, fascineret af kvinder. Kvinder er fantastiske! Og vi mænd tænker meget mindre på jeres vægt, om jeres bagdel er stor eller lille, end I selv gør. Det er ikke det, der gør jer mere eller mindre attraktive eller sexede i vores verden. Det er jeres selvværd – at I hviler i jer selv.
 
 
Og hvad med os mænd…
 
Vi mænd er ikke så meget anderledes end kvinder. Vi har også nogle stereotype billeder af, hvad I foretrækker hos os. Vi kan føle os truede, hvis andre mænd virker mere maskuline, er mere “handymen”, end vi selv er, er højere, tjener flere penge – eller hvad det nu måtte være. Alt sammen ting, der tager udgangspunkt i et eget lavt selvværd. Men lad mig sige det helt klart: Vi er lige så forskellige, som I er, og vores valg af kvindepræferencer er lige så forskellige som jeres valg af ditto mænd. Nogle mænd tiltrækkes af tynde kvinder, andre af frodige. Nogle af høje kvinder, andre af  lave. Nogle af brunetter, andre af blondiner… I vores valg af livspartner følger vi vores hjerte og ser mere på, hvad du som kvinde indeholder, end hvordan du ser ud.
 
 
“The most beautiful thing a woman can ever wea, is confidence”
– Ukendt
 
 
Marilyn Monroe var overvægtig
 
Det at være og se fit ud er et forholdsvist nyt begreb. Går vi 100 år tilbage i tiden, eksisterede det ikke. Og tidens syn på kvinder, og hvordan “den ideelle” kvindekrop skal se ud, er meget anderledes i dag end det fx var i 1950’erne og 1960’-erne. Tænk blot på Marilyn Monroe, som i dag formentlig ville blive karakteriseret som overvægtig. Der synes at være et større fokus på at se fit ud – et ydre udtryk – end at være fit indefra og ud – altså en indre tilstand.
 
 
Selfier og photoshoppede healthier
 
Hvor det tidligere var funktionaliteten af kroppen, der var i højsædet, så kan det i dagens individualiserede samfund synes som om, at dens primære opgave er at posere på sociale medier med selfier og photoshoppede healthier.
 
Din krop er blevet en del af dit cv, som vises frem for at få kærlighed, et godt arbejde og succes i livet. Topledere vurderes i deres CV ikke længere udelukkende på faglige kvalifikationer, men også på hvor mange maratonløb de har løbet, hvor mange triatloner de har deltaget i osv. Og her synes der ikke at være kønsforskelle.
 
 
Mærk hvad du vil med meditation
 
Det er vigtigt, at vi øver os i at prioritere. At vi mærker efter og finder ud af, hvem vi er, og hvad vi vil. I den sam-menhæng er meditation en udmærket metode til at bringe dig mentalt og fysisk i en tilstand, hvorfra kreativitet og evnen til at træffe hensigtsmæssige beslutninger udspringer – også med hensyn til valg af motionsform, hyppighed og intensitet.
 
En ny bog fyldt med viden, energi og oldgamle øvelser til en moderne tid!
 
Bogen er på en og samme tid en introduktion og en dybdegående indføring i Tai Chi, standing meditation og Qi Gong og de bagvedliggende principper. Bogen er derfor både til nybegynderen og den øvede, til eleven og læreren. Bogen rummer et væld af træningstips, instruktive fotos og links til videoklip af centrale øvelser.
 

 

Om Torben Bremann

Torben Bremann er med sine 54 år en erfaren herre. Som tidligere leder af et fitness-center i Gladsaxe ved han alt, hvad der er værd at vide om muskeltræning. Torben har klinik med speciale i idrætsskader, hvor han kombinerer viden fra sine mange uddannelser. Som psykomotorisk terapeut, specialist i bevægelsesanalyse, idræt og ernæring ved han, hvordan han kan motivere sine kursister til et nyt og sundere liv. Og alt det basale sker med en særlig tilgang, da Torben i mange år ikke kun har været bodybuilder og træner, men har kombineret det med sin særlige viden om Tai Chi Chuan og Qi Gong. Du kan stille spørgsmål til Torben på torben.bremann@sund-forskning.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *