Fiberrig kost sænker risikoen for hjerte-karsygdom
February 7, 2013

fiber

 

En undersøgelse fra Northwestern University i Chicago af data fra ca. 11.000 voksne har vist, at personer med den højeste fiberindtagelse også har den laveste risiko for at udvikle hjerte-karsygdom.

Dette nye resultat giver mening, idet det længe har været kendt, at et højt fiberindhold i kosten modvirker overvægt, bedrer blodtrykket og sænker kolesteroltallet. Faktorer som over en længere periode får betydning for udvikling af hjerte-karsygdom.

I undersøgelsen blev personerne inddelt i tre aldersgrupper. Det viste sig, at yngre mennesker fra 20-39 år og midaldrende fra 40-59 år med den højeste fiberindtagelse, sammenlignet med dem med den laveste fiberindtagelse, havde en statistisk signifikant lavere risiko for hjerte-karsygdom.

Hos gruppen fra 60-79 år, var kostfiber-indtaglsen dog ikke signifikant forbundet med en nedsat risiko for hjerte-karsygdom. En forklaring kunne være, at hvis de ældre voksne allerede har udviklet risiko for hjertesygdom før de begynder på en fiberrig kost, så når effekten ikke at vise sig i undersøgelsen.

Undersøgelsen peger på, at det er vigtig at indarbejde fiberrige kostvaner tidligt i livet.

 

Hvad er et højt fiber indhold?
Den amerikanske hjerteforening anbefaler mindst 25 g fiber fra kosten om dagen. Kun de færreste amerikanere når op på dette minimum.

 

Ref.
Press Release march 22, 2011
Northwestern University

 

Om Bio-Fiber
Pharma Nords Bio-Fiber indeholder tabletter med både opløselige og uopløselige fibre fra sukkerroer og citroner. De er et nemt og velegnet supplement til at sikre, at den daglige fiberindtagelse når op på det ønskede niveau.

 

Skriv en offentlig kommentar...

Vær den første til at kommentere!

Giv mig besked om:
wpDiscuz