Når du skal motionere fedt og snavs ud af cellerne …

 

 

Vi er godt i gang med det nye år, og når lyset sådan hjælper os lidt på vej, får vi lettere øje på vinterens nullermænd, der har samlet sig i hjørnerne af vores hjem. Sådan er det egentlig også med vores kroppe. Den har måske manglet de livgivende solstråler, det har været jul med måske alt for meget alkohol og fedt, og ja, lidt forårsrengøring er vist ikke af vejen.

Det kan du skabe med to grønne mirakler, der hver især og sammen kan gøre en finurlig forskel for vores vintertrætte kroppe.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – februar/marts 2017

 

Du kender måske dem begge i forvejen. Chlorella, med sin helt store evne til at binde tungmetaller, og Spirulina, som indeholder de meget lettilgængelige næringsstoffer. De er derfor ikke kun et sprudlende makkerpar udi livgivende føde til hver en celle, de kan også hjælpe dig på vej, hvis der lige er et par tunge julekilo, der skal smides før bikinisæsonen.

 

Både til udrensning og opbygning
Aminosyrerne er frit tilgængelige og dermed meget lettere optagelige end aminosyrer fra kød. For her skal proteinet først nedbrydes til aminosyrer af fordøjelsen, hvorefter de skal bygges op som nye proteinkæder i kroppen. Det stykke arbejde kræver faktisk mere af lever og fordøjelse, end man umiddelbart skulle tro. Ved at få aminosyrerne sådan serveret lige fra fad uden begrænsende omveje, kan du lettere bygge fx muskler og nervesystem op, når du vil træne eller blot motionere. Aminosyrerne vil give dig energi frem for at tage energi fra dig … Du ved, den der tunge fornemmelse efter at have spist en stor bøf.

 

Superfoods som slankemiddel
Det smarte ved at lave en smoothie med Algaex er, at hvis du har behov for at tabe dig, kan du smide et par ekstra kilo. Har du kun behov for opbygning af muskler, nerver, fordøjelse og alle andre organsystemer, så vil du ikke tabe dig. Med andre ord virker Algaex, som du også kan få som tabletter, regulerende på vægten.

Spis selvfølgelig regelmæssigt, og sørg dermed for et godt afbalanceret blodsukker, så du ikke får lyst til junkfood på vej hjem fra træningslokalet. Suppler evt. med chrom, hvis du har en sød tand. Chlorella har i øvrigt også fremvist en positiv effekt på mikrofloraen i fordøjelsen og derigennem på bl.a. overvækst af candidasvampen, som ude af kontrol kan forlange sukker af dig.

 

Chlorella og spirulina er vigtige, når du motionerer fedt ud af blod og celler
Alverdens giftstoffer, som fx tungmetaller, ophober sig typisk i fedtvæv. Det er en smart opbevaringsmetode, for de giftige substanser og mineraler bliver dermed holdt væk fra de vitale organer. Til gengæld vil de jo blive frigjort til blodbane, lever, lymfe, nyrer, hud og luftveje, når du går i gang med et vægttab. Og her skal der helst være chlorella og spirulina til stede for at indkapsle stofferne, så de ikke laver ravage på vejen. Studier har vist, at begge alger har en fin effekt på både fedt i blodet, på metabolsk syndrom og på fedtlever. Især er de to alger i forebyggelsens tjeneste, så en ”kur” tre til fire gange om året er ganske givtigt til at forebygge alderdommens problemer eller bare alle de trakasserier, der let kan opstå i et moderne liv.

 

Når spirulina kan trække arsenik ud af kroppen, kan det sikkert så meget andet
Et forsøg med 24 arsenik-forgiftede patienter i Bangladesh viste, at 250 mg spirulinaekstrakt sammen med 2 mg zink, to gange daglig, kunne nedbringe mængden af arsenik i kroppen med 47 %! Kontrolgruppen med 17 deltagere, som fik snydekapsler, måtte leve videre med deres forgiftningssymptomer.

Når du taber dig eller er på udrensning, vil tungmetaller, ophobet i fedt- og bindevæv, kunne blive frigivet til blodet og dermed blive ført ud til tarmene via leveren. Vil du undgå en recirkulering tilbage i kroppen, så brug chlorella. Algen omslutter tungmetaller som fx kviksølv, cadmium og bly, så de giftige stoffer bliver hjulpet ud af kroppen uden at blive optaget.

Algaex fra Algaelife indeholder både spirulina og chlorella. Dermed slipper du for at skulle ud og købe algerne hver for sig.

Den anbefalede daglige dosis er kun tre gram. Algaex fås både som pulver og som tabletter. Du skal derfor enten have ½ teskefuld blandet i juice, vand eller andet, eller 15 små tabletter.

Er du veganer eller vegetar, får du ikke kun en masse aminosyrer, vitaminer og mineraler gennem de sunde alger. Du får også en pæn portion omega-3-fedtsyrer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *