Allergi en folkesygdom i eksplosiv vækst

 

 

Det homøopatiske hjørne

Ca. 20% af befolkningen lider i dag af en eller anden form for allergi, og mellem 250.000 og 300.000 voksne danskere lider af astma.

 

Af Thomas Kjærsgaard, heilpraktikker og lægemiddelkonsulent
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2019

 

Allergi er defineret som en uhensigtsmæssig reaktion i immunsystemet over for et normalt harmløst stof. Allergiske reaktioner er specifikt dannede øjeblikkelige overfølsomhedsreaktioner.

Der er mange typer af allergier. En fælles betegnelse er ”atopiske” og dækker over allergi, høfeber, astma og eksem og henviser til den genetiske disposition, der får antistoffer til at reagere på et allergen. Der er mange forskellige potentielle allergentyper som fx:

 

  • Kontakt (fx nikkel eller latex)
  • Sæsonbestemte (fx høfeber)
  • Medicin (fx aspirin og anti-inflammatoriske ikke-steroide lægemidler- NSAID’s)
  • Mad (fx nødder og skaldyr)
  • Tilsætningsstoffer i fødevarer (fx mononatriumglutamat – E621)
  • Animalske stoffer (fx kattehår eller bi- og hvepse gift)
  • Miljømæssige (fx støvmider eller sollys). Den første kontaktmed et allergen udløserudviklingen af ​​antistoffer hos følsomme personer. Det fører til symptomer som tåreflåd og øjenbetændelse, hævelse, næseflåd og kløe. Systemiske reaktioner kan være fx træthed, sløvhed og ubehag.

 

Allergi – hvad, hvorfor og hvordan slipper vi den?

Helt basalt er vejen ud af allergier at stimulere udrensningsorganerne, forbedre tarmfunktionen og øge immunforsvaret. For at genskabe balancen i immunsystemet er afgiftning, genopbygning og organstøtte helt essentielt.

Et godt fungerende immunsystem kan blive skadet af bl.a. fordøjelsesproblemer, forurening, uvarieret kost og stress. Det er derfor helt centralt at genaktivere kroppens egne afgiftningssystemer for at reducere allergiske tendenser.

Jeg anbefaler ofte en seksugers udrensning med Detox-Kit. Seks uger er fornøden tid til at aktivere kroppens egen afgiftningsevne ved stimulering af de store udrensningsorganer, nemlig lever, nyrer og bindevæv.

Det centrale for enhver afgiftning er samtidig drænage af kroppen. Det vil sige, at der bør drikkes mindst to liter vand dagligt. 

Vores moderne livsstil overbelaster organismen med en overflod af syntetisk fremstillede substanser, der ikke er set før i menneskets evolution. Da vi mangler enzymer til at opspalte alle disse forbindelser, må kroppen først “mellemlagre” dem i bindevævet, der med tiden bliver fyldt op med affaldsstoffer og derved oversyret og stift. Celleåndedrættet bliver dårligere, hvilket endeligt fører til inflammation – smerte, træthed og meget ofte allergier.

Det er derfor vigtigt at få fx tungmetaller ud af kroppen, da de typisk lagres i fedtvævet. Tungmetaller får vi bl.a. fra tandfyldninger, kosten, køkkenudstyr, deodoranter, dåser og byluft.

Et godt bud på en homøopatisk udrensningskur af tungmetaller er Derivatio H tabletter. Det stimulerer udledningen af oplagrede stofskifteprodukter og gifte, som fx amalgam fra tandplomber, støtter celleåndedrættet, hæmmer svamp samt lindrer allergier og eksem.

Til en effektiv allergikur hører også en forbedring af tarmfloraen. Flere studier viser, at der er en dårlig tarmfunktion før udbruddet af næsten alle allergier. Har man pga. af for mange penicillinkure fået utæt tarmsyndrom, tillader tarmen, at der udledes alt for mange allergener ud i blodet. Det gælder derfor om at ”lappe” tarmen og reetablere en god sund tarmflora, der kan nedbryde allergener som fx pollen, før de får lov til at provokere kroppen.

I alt er der ca. 500 forskellige slags mikrober i tarmsystemet. Det betyder, at immunforsvaret trænes dagligt til at fungere. En hypotese for udvikling af allergi er den såkaldte ”hygiejnehypotese” der siger, at hvis man lever for sterilt og beskyttet, lærer immunforsvaret ikke at bekæmpe udefra kommende provokationer. Kroppen bliver derfor mere allergisk, da den ikke har lært, hvordan den skal reagere.

Risikoen for allergier forøges meget, hvis man ødelægger immunforsvaret eller tager medicin som fx penicillin eller hormoner, har svamp eller tungmetaller og stresser lidt for meget. Derudover er al den moderne mad med for meget sukker og for lidt fibre medvirkende til, at kroppen bliver sat under pres og ikke kan regulere frit.

Man kan derfor ikke behandle allergi uden at behandle immunforsvaret med fx mælkesyrebakterier, der beskytter og træner immunforsvaret. Jeg anvender et godt probiotisk kosttilskud som fx SymbioLact med så mange aktive bakterier som muligt.

Ved høfeber oplever mange klienter utilfredsstillende resultater med konventionel medicinsk behandling. Antihistaminer sløver og gør folk utilpasse. Mange allergikere er derfor klar til at forsøge andre terapiformer som fx homøopati.

Ved at bruge både den homøopatiske Luffeel næsespray og tabletter kombineres effekten af de naturlige plantestoffer og mineraler i produkterne. Luffeel har dokumenteret effekt overfor typiske allergiske næse- og øjensymptomer, som fx løbende næse, nysen og kløende øjne. Effekten fra Luffeel® næsespray forstærkes ved at starte behandlingen med Luffeel tabletter seks-uger uger før, allergisæsonen for alvor sætter ind.

Oculoheel øjendråber bruger jeg til lindring af symptomer som tåreflåd, øjenbetændelse og -irritation.

En anden meget vigtig faktor er, at homøopatisk behandling passer til hele familien inklusive børn, og ammende. Der er ingen kendte bivirkninger som sløvhed eller kontraindikationer for hjerte- eller blodtrykspatienter.

 

Hermed ønskes alle en allergifri dejlig sommer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *