Hot i sommeren og gerne uden herpes

 

 

Træningstips, massagetips, sunde opskrifter og mange andre gode råd til, hvordan du får den bedste sommer, finder du rundt omkring i magasinet. Nu mangler vi bare, hvordan du får de smukkeste læber og helst uden forkølelsessår.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2019

 

Sol, sommer og så liiige et forkølelsessår. Lider du af forkølelsessår, så ved du nok allerede, at solen og dens ultraviolette lys ikke er din bedste ven, da den kan fremprovokere et udbrud. Vi taler om Herpes simplex virus 1, som er forkølelsessår, der typisk opstår ved munden og mundslimhinden. Virus 2 er herpes på kønsdelene.

Faktisk er UV-stråling blandt de fire mest forekommende måder at fremprovokere forkølelsessår på, de andre er stress, svækket immunforsvar og dårlig kost. Du skal passe på dine læber året rundt, men især når solens stråler banker ned. Beskyt dine læber ved at holde dem fugtede, så huden ikke bliver tør og sprækket. Huden skal fugtes både indefra og udefra. Husk derfor at drikke vand, og find en god læbepomade med indbygget solfaktor.

 

Drik vand, og fugt huden indefra!

 

Skab et stærkt værn

Herpes er ikke kun et kosmetisk problem, men også en belastning af det lokale immunforsvar, især hvis herpesvirus får lov til at brede sig.

Har du ikke hørt om det endnu, så er det på tide. Du kan nemlig få hjælp fra en af verdens ældste planter, spirulinaen. For få år siden lykkedes det at intensivere og ekstrahere en polysakkarid, som har en særlig egenskab til at stoppe en virus’ evne til at invadere celle efter celle. I det her tilfælde er plantens egenskaber blevet udnyttet til at skabe helt nye herpesprodukter, som fuldt ud – og endog bedre – lever op til de kemiske produkter, der ellers findes i handlen.

Spirulinaalgens antibakterielle og antivirale egenskaber kan forebygge forkølelsessår. Forkølelsessår kommer, når celle efter celle invaderes af virus. Polysakkariden fra spirulina kan stoppe virus. Ud over at stoppe herpesvirus’ invasion af cellerne har polysakkariden også en bakteriehæmmende virkning. Bakterier følger jo som ofte efter virus.

 

Forkølelsessår er en af de mest almindelige infektioner i befolkningen. Faktisk er næsten alle danskere smittet med virus, men det er kun omkring hver femte, som generes af tilbagevendende udbrud.

Er du blandt de uheldige, så kender du sikkert alle faresignalerne. Svien, prikken eller brænden på læben er ofte en indikation på, at et nyt udbrud er under optræk: Sæt ind nu! Du kan nemlig stadig nå at behandle, inden infektionen har fået overtaget. Spirulinaalgen har vist sig at have antibakterielle og antivirale egenskaber og kan derfor forbygge et forkølelsessår.

 

 

Læbepleje på den lækre måde

Tørre, sprukne og ucharmerende læber hører ikke kun vintertiden til. Du husker sikkert altid solcremen til ansigtet om sommeren – ja, mange bruger det året rundt. Men husker du, at læberne faktisk er lige så udsatte for solens UV-stråler som resten af ansigtet? Læberne skal ligeledes plejes og tilføres fugt året rundt, selvom du ikke føler den samme tørre fornemmelse, som du gjorde i vinter. Mandel- og jojobaolie kender vi, og vi ved, hvor skøn kombinationen er for vores hud og faktisk også til at holde læberne nærede, fugtede og bløde.

Spirulina har uanede gavnlige virkninger og beskytter mod aldring af huden. De føromtalte polysakkarider i spirulina øger dannelsen af kollagen i menneskelige hudceller med op til 36 %. Kollagendannende celler, ved du nok, spiller en afgørende rolle i hudens aldring.

 

Oplev et kys fra havet

Læbepleje og beskyttelse i ét! Ocean Kiss er svaret til dig, som gerne vil have begge dele – og bare navnet rimer på sommer. Fri for parabener, silikone og kemiske konserveringsmidler og lavet på naturlige ingredienser. Ocean Kiss indeholder det videnskabeligt dokumenterede Spiralin, som er udvundet af mikroalgen spirulina. Ikke nok med, at du får beskyttelse, så får du også pleje – samme stift indeholder nemlig også mandel- og jojobaolie.

 

Du finder Ocean Kiss i fire sommerlækre farver: classic red, coral pink, dark red og nude.

 

 

Kostråd, når du lider af herpes
Undgå især korn, chokolade, nødder og sojabønner, som indeholder større mængder af aminosyren arginine, som aktiverer denne virus. Spis rigeligt med grapefrugt, kartofler, æbler, persille og spinat, der indeholder aminosyren lysine, som hæmmer virus.

 

Bliv klogere via Herpesfree.dk
– Danmarks største vidensbank om Herpes Simplex Virus (HSV-1 og HSV-2)
LÆS MERE HER

248 thoughts on “Hot i sommeren og gerne uden herpes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *