Allergisk feminin irritation
February 2, 2012

 

 

Op til en tredjedel af kvinder med symptomer af vaginal kløe, ømhed og/eller udflåd oplever måske syptomer af “Allergisk Feminin Irritation”, og ikke svamp, som de troede. Dette viser en undersøgelse fra Natracare. Undersøgelsen blev lavet sammen med gynækologer i England. 79% af kvinder, som besøgte en gynækolog med symptomer på genital kløe, ømhed og udflåd har aldrig hørt om “Allergic Feminine Irritation”, trods stor sandsynlighed for, at det var årsagen til deres symptomer. Da de først blev rigtigt diagnosticeret blev 60% afhjulpet. 63% procent troede deres symptomer skyldtes svamp. 1 ud af 10 troede det var seksuelt overførte sygdomme. Læge David Nunns, konsulterende Gynækolog ved Nottingham City Hospital, fortæller: “Allergisk Feminin Irritation er et meget almindeligt forekommende problem, og mange kvinder tror fejlagtigt at det er svamp. Jeg vil anbefale kvinder, som oplever denne form for vaginal irritation at bruge naturlige hygiejne produkter, bruge bomuldstrusser, undgå sæbe, etc. som første del af behandling. Hvis symptomerne fortsætter, kan man gå videre til en gynækolog for mere assistance.”

 

De fleste hygiejne bind, trusseindlæg og tamponer indeholder syntetiske materialer, som kvinder ikke ved noget om. Hygiejne bind kunne man tro var lavet af bomuld, men i stedet finder du polypropylene, polyacrylater, bindemidler, plastik og klorbleget cellulose. Af og til finder man også dufte tilsat hygiejne bind, trusseindlæg og tamponer. Tamponer er lavet af klorbleget rayon, eller en kombination af konventionel dyrket bomuld (pesticide behandlet) og rayon. Klorblegede produkter skaber et uønsket bi-produkt som hedder dioxin – et stof som er linket sammen med kræft, lav sædkvalitet, immunsystems undertrykkende og endometriose (se note nedenfor). Natracare er en helt naturlig hygiejne serie. Natracare´s tamponer, bind og trusseindlæg giver en behagelig og sikker beskyttelse, mens de er gode for både miljøet og kvinders sundhed. Natracare tilbyder mere end 17 højkvalitets hygiejne produkter. Bind med og uden vinger, natbind, buede bind, 100 % økologisk bomulds tamponer (med og uden indføringshylster), tre slags trusseindlæg, og 100% økologisk bomulds vådservietter. Noter: Undersøgelsen er lavet sammen med 40 gynækologer i England.

Fakta

Hvad er endometriose? Endometriose er en smertefuld, kronisk og gådefuld sygdom, der påvirker 2-4% af alle kvinder og piger. Tilstanden opstår når dele af livmoderslimhinden også findes udenfor livmoderen, som regel i underlivet, på æggestokkene og æggelederne, på de bånd der holder livmoderen på plads, på blæren, tarmene og i området mellem skeden og endetarmen. I meget sjældne tilfælde er endometriose fundet i lungerne, armene, låret og andre steder i kroppen. Endometriosevæv reagerer på samme måde som livmoderslimhinden på hormonerne fra æggestokkene. Dvs. vævet vokser samtidig med livmoderslimhinden, men i modsætning til menstruationsblodet kan blødningen fra endometriosen ikke komme ud, og giver i stedet blødning ud i bughulen, som giver en form for betændelse, dannelse af blodcyster, sammenvoksninger, m.m., der resulterer i smerter, barnløshed, tarm- og blæreproblemer.

Links

Du kan læse mere på: 

For mere infomation:

  • Diana Carey tlf. 7023 4420 (trods det udenlandske navn, er Diana pæredansk, så ring du bare, hvis du vil vide mere)

 

Skriv en offentlig kommentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Giv mig besked om: