B-vitaminer er vigtige for din håndtering af stress

Stresshåndtering
 
 
Sørg for at få et dagligt kompleks af B-vitaminer, hvis du er stresset, tager penicillin, drikker kaffe, te, alkohol, p-piller eller spiser sukker. Alt sammen hæmmer optagelsen af B-vitaminer, som er nødvendige for nervesystemet, energistofskiftet, fordøjelsen, huden, håret, neglene, musklerne og hjertet samt bloddannelsen.
 
 
Af Kristine Bindslev
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – vinter 2015
 
 
Vi ved det godt. Lidt stress er godt, langvarig stress er dårligt. Men trods vores viden, åndedrætsøvelser, urte-te eller eventuel nedsat arbejdstid, er vi ikke mindre stressede, hvis man ser på antallet af mennesker, der går ned med stress.
Undersøgelser peger tværtimod på, at problemet er stigende. Behovet for B-vitamin stiger i perioder med stress, sygdom og hårdt arbejde. Ligesom alderdom, slankekure, alkohol, ensidig kost, vanddrivende medicin og p-piller gør det.
 
 
B-vitaminer nedbrydes let
Symptomer på B-vitaminmangel er mange, men træthed, stress (!), nervøsitet, søvnmangel, irritabilitet, appetitmangel, koncentrationsbesvær og depression er blandt de mest udbredte.
 
B-vitaminer er en gruppe af vandopløselige vitaminer, som optages i tyndtarmen. Det betyder, at de ikke kan oplagres i kroppen, og de skal derfor tilføres dagligt via kosten eller som kosttilskud.
 
Generelt er B-vitaminer følsomme for ydre påvirkning og nedbrydes af en række forhold. For eksempel nedbrydes
B6-vitaminet af stress, konservering, stegning, stuvning, alkohol og østrogen.
 
 
Be smart – tag et B-vitamin kompleks
I naturen finder du ikke hvert enkelt B vitamin isoleret, men i form af et helt kompleks. Ved tilskud tager du derfor ikke de enkelte B-vitaminer alene, men som et samlet kompleks. Udover et tilskud af B-vitaminer er det smart at tage et tilskud af de såkaldte adaptogene urter ved stress, træthed og kronisk sygdom. Adaptogener er stoffer, der både er i stand til at stimulere og hæmme de samme kropslige funktioner, alt afhængigt af det aktuelle behov. Det sker ved, at adaptogener fortrinsvis indvirker på de overordnede regulations-systemer i hjernen og nervesystemet, det hormonale system og immunsystemet. For eksempel øges energiniveauet i dagtimerne, mens nattesøvnen bliver dybere og roligere.
 
Du får bl.a. B-vitaminer ved at spise kartofler, nødder, havregryn, hvedekim, frugt og grønt. Ved tilberedning nedbrydes B-vitaminer let.
 
Når du er stresset forbruger du store mængder B og C vitaminer til at håndtere stressen. Så bliver der mindre til kroppen, og du får brug for ekstra tilskud.
 
Drikker du meget kaffe, te eller alkohol? Spiser du mange søde sager? Er du ofte udsat for fysisk eller psykisk stress? Så har du brug for tilskud af B-vitaminer!
 
Super B-Complex kapsler fra Natur-Drogeriet er en ny version, som på synergistisk vis giver højere værdier af alle otte vigtige B-vitaminer.
 
Super B-Complex er tilmed tilsat de adaptogene urter, Astragalus, Schisandra, Russisk rod og rosenrod, som øger modstandskraften over for stress af både fysisk og psykisk art samt overfor infektioner.
 
LÆS mere om B-vitaminernes betydning og om mangeltilstande på: http://sund-forskning.dk/artikler/b-vitaminerne/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *