Cocktailen til mere energi

 

 

 

Hvem har ikke brug for mere energi fra tid til anden? En cocktail af bestemte urter kan hjælpe dig til at bevare overblikket og overskuddet i en travl hverdag.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2019

 

Oplever du at miste overblikket, tålmodigheden, koncentrationsevnen, og mangler du initiativ, så kan en god blanding af grøn te, safran, rosenrod og schisandra chinensis være svaret til dig. Lad os shake den helt rigtige cocktail til dig:

 

Aminosyren L-theanin finder du ikke mange andre steder end i grøn te, og den hjælper dig til at opnå den afslappede følelse, du får, når du sætter dig i sofaen med en kop grøn te. Dit stress nedsættes, og dit humør og din søvn kan desuden forbedres, da videnskabelige og kliniske forsøg har vist, at L-theanin giver en følelse af velvære og øger den mentale skarphed, såsom bedret hukommelse, koncentration og indlæringsevne. Drik grøn te dagligt, og dens kendte egenskaber kan hjælpe dig igennem en hektisk hverdag.

 

 

Få del i schisandra chinensis egenskaber, som er kendt langt tilbage i tiden fra den gamle lægekunst i Asien og Rusland. Urten beskytter leveren og har en positiv indvirkning på det centrale nervesystem. Den er en kraftig antioxidant, og forsøg har vist, at den beskytter mod oxidativt stress i hjernen. I Kina bruges urten blandt andet til depression, til leverproblemer, til at øge rekreationen efter operation, til immunstimulering, ”svage nerver” og til at højne energiniveauet på det cellulære plan.

 

 

Få glæde af safrans indhold af safranal, som kan være med til at øge den naturlige forekomst af serotonin i hjernen, der har indflydelse på stemningslejet, angst og irritabilitet. Et højt serotoninindhold betyder, at du kan få et afbalanceret humør og mindre aggressive udsving. Stoffet crocin er med til at give safran sin intense farve, men har også antioxidante egenskaber, beskytter nervesystemet og virker fremmende for hukommelsen.

 

 

Rosenrod har en positiv virkning på de mentale og kognitive funktioner, herunder hukommelse, koncentration, opmærksomhed og problemløsning og er med til at øge den mentale præstation. Du kan derudover få rodens egenskaber til at modvirke træthed og berolige ved nervøsitet, nedtrykthed og angst.

 

 

Find den færdige cocktail hos Octean med Glyc Sharp, hvor den udvalgte blanding af rosenrod, schisandra, grøn te og safran kan give dig de bedste forudsætninger for mere overskud, fokus og mental skarphed. Der er desuden tilsat magnesium og B6-vitamin, som mindsker træthed og udmattelse.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *