Det er netop kombinationen af urter, der sikrer det bedste forsvar mod virus

oregano

 

Du kender sikkert situationen – du sidder i bussen, står i køen i supermarkedet eller et helt tredje sted med flere mennesker tæt samlet, og én nyser?

Af Marianne Palm

Man holder umiddelbart vejret og håber, man slipper for at dele baktusser med den, der nyser. Dråberne fra sådan et nys kan ramme otte meter frem. Er du fri for stress og måske ovenikøbet forelsket – kan du være godt beskyttet og slippe for at blive ramt af en infektion. Forskning bekræfter netop, at stress kan svække immunsystemet og dermed gøre, at vi lettere får infektioner.

Hvad kan du selv gøre i den kommende vinter for at være mere modstandsdygtig over for vira ud over at nedbringe dit stress-niveau?

Vores kroppe er komplekse, og derfor har vi også sjældent de bedste resultater, hvis vi kun ser på sygdom eller symptomer fra én vinkel. På samme måde er det sjældent, at en urt alene kan bære ansvaret for at sikre bedst mulig beskyttelse mod infektioner og vira.

Det er netop derfor, at immunproduktet REGOMUN fra Herrens Mark indeholder fem forskellige urter, som både sammen og hver for sig arbejder på immunforsvaret. Det gør de direkte og målbart på immuncellerne, men også ved at styrke de øvrige organsystemer, som alt for ofte gør, at immunsystemet ikke kan håndtere de flyvske vira på en kold vinterdag i bussen.

Avena sativa/havre

Havre styrker med sine indholdsstoffer vores slimhinder og bliver dermed en del af vores første forsvar med de vira, der fløjter gennem luften. Der er gode grunde til også at sørge for en god vitamin- og mineralbalance, hvor bl.a. A, C- og D-vitaminer skal være til stede i rette mængde og gerne sammen med kobber, selen og silicium. Det lyder måske af mange produkter, men du kan sagtens finde et godt multi-vitamin-mineral-produkt i helsekosten.

Havren kan andet end at styrke slimhinderne, for det aktive stof avenacosider styrker dit nervesystem, så du bedre kan tåle hverdagens trælse tilstande og derigennem styrke dit immunforsvar, der ellers kan blive udfordret.

 

Echinacea purpurea/rød solhat kan ændre på stoffet hæmagglutinin, som virus bruger til at trænge ind i en celle. Ændres strukturen, er det mere vanskeligt for virus at trænge igennem, fordi virus ikke længere kan binde sig med receptorer på cellens overflade og dermed starte en viral tilknytning til vores celler. Vi ved også, at solhat øger funktionen af makrofager, der står parat som ædeceller for at eliminere de bakterier, som måtte være trængt gennem slimhinden.

Suppler gerne med to til tre gram C-vitamin i den akutte fase, hold kroppen varm med gode urteteer, og sørg for masser af hvile.

 

Melissa officinalis/citronmelisse er en herlig virus- og bakteriedræbende urt. Den virker desuden sammentrækkende på slimhinden, så det er mere vanskeligt for uvelkomne stoffer at trænge igennem. Samtidig bidrager citronmelissen til en sund søvn og er mentalt afbalancerende.

 

Taraxacum officinalis/mælkebøtte styrker både dit lymfesystem, din lever, tarm og dine nyrer. Noget af det vigtigste, set fra et urteperspektiv, der har med immunforsvaret at gøre, er nok, at planten er en såkaldt bittertonic. Derigennem fremmer vi hele fordøjelsen, som bedre kan holde uønskede bakterier og virus i skak, før de når at trænge videre ind i kroppen.

I Herrens Marks REGOMUN har også oregano fået plads, som ud over at støtte den røde solhat og mælkebøtten i deres arbejde lokalt på slimhinderne også kan være alment styrkende for kredsløbet.

Herrens Marks produkt er fermenterede urter, som let kan skabe en god optagelighed af de aktive stoffer i tynd- og tyktarm. De virker især i vores første værn mod den irriterende og anstrengende forkølelsesvirus, og du kan sagtens bruge de liflige fermenterede droger både forebyggende og akut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *