En hår-hud- og neglekur, der kommer hele vejen rundt

Kretahudpleje2

 

Når forskerne går i gang med at kigge på sunde muligheder for at skabe skønhed indefra, kommer man ikke uden om collagen, omega-3 fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Det har folkene bag Biosym nu taget konsekvensen af og udviklet deres første produkter direkte målrettet kvinden, der gerne vil blive 107 år og bevare sin elastiske hud gennem alle årtierne.

Se studierne her, og bliv klogere på en cocktail af komponenter til en stærkere hud med færre rynker.

Af Marianne Palm

Huden er, som de fleste ved, bygget op af en del forskellige lag. Nogle lag kræver masser af bindevæv, fedt, proteiner og fugt, andre kan klare sig med mindre. Vi kan kun bygge huden op i et vist omfang udefra, resten må klares indefra, og ja, rynker og slap hud er et faktum for de fleste, hvis blot vi bliver gamle nok. Kan vi så gøre noget for at mindske rynkerne og de fine linjer omkring øjnene? Det er der noget, der tyder på, især hvis vi gør flere ting samtidig.  
                             

I Helein Strong Collagen er der anvendt et patenteret collagenprodukt med fire kliniske studier, der viser, at sammensætningen af peptiderne kan have en sundhedsfremmende effekt på kvinder. At vi har brug for collagen, har vi beskrevet mange gange i magasinet, og derfor hopper vi lige direkte ned i studierne, som heldigvis er gjort på en stor gruppe kvinder. Der er lavet flere end et enkelt, og der har været forskellige typer af studier, som alle godtgør den virkning, man også kunne ønske sig. Man har endog kigget på doseringerne, hvilket er vigtigt, når vi taler om så stort et område, som huden med dens underliggende bindevævslag er.

Se studierne lige her, og måske du er en af dem?

76 sunde kvinder mellem 50 og 70 år

I et placebokontrolleret forsøg gav man fem gram af collagenproduktet eller fem gram af et ikke-aktivt stof, også kaldet placebo. Inden forsøget gik i gang, undersøgte man hudens elasticitet og mængden og dybden af rynker ved øjnene. Man målte igen efter fire og otte uger og sluttede først forsøget fire uger efter, at alle var stoppet med produktet eller placeboproduktet.

Allerede efter fire uger så man en signifikant forskel på hudens elasticitet. At noget er signifikant, betyder, at det var udelukket, at resultatet blot er tilfældigt. Den gode effekt sås også efter otte uger og altså også en måned efter, at alle kvinder var stoppet med at spise tabletterne.

Når det gjaldt rynkerne ved øjnene, så man en effekt efter fire uger, men det var først efter otte uger man så en reduktion af rynkerne på 15 pct. Da forsøget var slut, var der også her en signifikant forskel (p<0,05).

Kilde: Oesser, Steffen, M. Schunk, and E. Proksch. “Positive effect of fish-derived Bioactive Collagen Peptides on skin health.” International Journal on Nutraceuticals, Functional Foods and Novel Foods (2020).
 

69 kvinder mellem 35 og 55 år

I et andet forsøg fik man både lavet studiet placebokontrolleret og dobbeltblindet. Det betyder, at den ene gruppe fik snydekapsler, og at det var dobbeltblindet betyder, at de involverede parter, hverken forskere eller kvinder, vidste, hvem der fik de aktive ingredienser, og hvem der fik de ikke-aktive tabletter. Det er vigtigt, fordi personer, der udleverer produkterne, forholder sig mere neutrale i udleveringen, end hvis de på forhånd har en forventning om succes. Det gælder også deltagerne.

I forsøget ville man også undersøge, om doseringen på 2,5 gram var nok til at opnå et signifikant resultat, så nogle kvinder fik fem gram som kontrolgruppe. Alle fik produktet i otte uger, og man så en forbedring af hudens elasticitet på 15 pct. allerede efter fire uger og allermest på de ældste deltagere. Der opstod også en forbedring af hudens fugtighed, men denne var dog ikke signifikant, så det er stadig vigtigt at hjælpe huden udefra og ikke mindst med nogle fedtsyrer, som styrker hudens struktur.

Forsøget viste, at doseringen på 2,5 gram var fin, der var ingen grund til at tage dobbelt dosis.


Kilde

Proksch E., Segger D., Degwert J., Schunck M., Zague V., Oesser S: Oral Supplementation of Specific Collagen Peptides Has Beneficial Effects on Human Skin Physiology: A Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Skin Pharmacol Physiology 2014;27(1):47-55.

 

114 kvinder mellem 45 og 65 år

I endnu et dobbeltblindet, placebo kontrolleret forsøg gav man kvinderne 2,5 gram daglig i otte uger.
Man så, at rynker ved øjnene allerede efter fire uger blev reduceret signifikant med 20 pct. hos de kvinder, der fik det aktive stof frem for de inaktive tabletter. Effekten fortsatte efter de otte uger og var stadig synlig fire uger efter ophør med tabletterne. Der er tale om en formindskelse på 11,5 pct. i mængden af rynker rundt om øjnene. Undervejs så man en signifikant forbedring hele vejen igennem, og altså også efter at man stoppede med produktet. De 11,5 pct. var målt på både mængden af de fine linjer rundt om øjnene og dybden af de enkelte linjer.


Kilde

Proksch E., Schunck M., Zague V., Segger D., Degwert J., Oesser S: Oral Intake of Specific Bioactive Collagen Peptides Reduces Skin Wrinkles and Increases Dermal Matrix Synthesis. Skin Pharmacol Physiology 2014;27(3):113-9.

En kur fire gange om året i otte uger ser med andre ord ud til at være rigtig godt for vores huds elasticitet, evnen til at bevare fugt og dermed mindske den ellers for nogle så nydelige tegn på alderens visdom.

105 kvinder mellem 24 og 50 år med appelsinhud

Her er et lidt andet forsøg, hvor 105 kvinder, normalvægtige samt overvægtige, men alle med moderat appelsinhud fik enten 2,5 gram i seks måneder eller snydetabletter, og hverken forskere eller kvinder vidste, hvem der fik det aktive stof (dobbeltblindet).

Allerede efter tre måneder kunne man se en signifikant reduktion af appelsinhud og de karakteristiske ”buler” på lårene. Forsøget varede i alt i seks måneder, og der skete en forbedring hele vejen gennem forsøget.
Hudstrukturen i området blev klart forbedret, især hos normalvægtige kvinder.

Proksch M, Schunck V, Zague S, Oesser E.Dietary Supplementation with Specific Collagen Peptides Has a Body Mass Index-Dependent Beneficial Effect on Cellulite Morphology. J Med Food. 2015 Dec;18(12):1340-8.

Du får også stærkere negle

I et forsøg med kvinder, hvor neglene let flosser eller knækker, så man, at 80 pct. af kvinderne var tilfredse med resultatet.

25 kvinder deltog, og alle havde skøre negle. De fik 2,5 gram i 24 uger, og 12 pct. oplevede en bedre vækst af deres negle end inden forsøget, og der var en reduktion af negle, der brækkede, på 42 pct..

Hexsel D, Zague V, Schunck M, Siega C, Camozzato FO, Oesser S: Oral supplementation with specific bioactive collagen peptides improves nail growth and reduces symptoms of brittle nails J Cosmet Dermatol. 2017 Dec;16(4):520-526.

Du kan læse mere om produktet, Helein Beauty Supplement, Strong Collagen, på www.biosym.dk.

De rette vitaminer og aminosyrer hjælper på dannelsen af et stærkt hår og sunde negle

I samme serie finder du Helein Beauty Supplement, Strong Biotin +, som med sit indhold af hele 5000 mcg biotin, zink, C-vitamin og 60 mg cysteine kan skabe en yderligere effekt på hud, hår og negle.

Biotin er kendt for sin stærke virkning på hår, hud og negle og kan sammen med cysteine, der også er i produktet, hjælpe med opbygningen af keratin, som er det vigtigste protein for vores hår. Faktisk består et hårstrå af 90 pct. keratin, og havde vi ikke keratin i kroppen, ville vi heller ikke have overhud og negle! Heldigvis kan de fleste danne proteinet, men du kan sætte mere gang i udviklingen af nye og stærke hårstrå, eller af stærkere negle samt en veltilpasset hud, ved at tilføre de rette næringsstoffer.
En tablet om dagen er nok.

Vil du gå all-in og skabe de allerbedste betingelser for din hud, kan du tage OmniKrill med i kuren, der med sit indhold af fedtsyrer fra de små krebselignende dyr, som lever i de allerreneste vande, kan tilføre kroppens celler de helt unikke fedtsyrer, som hver eneste cellemembran består af. En fleksibel cellemembran lukker de rette næringsstoffer ind, lader affaldsstoffer, som cellen producerer, flyde ud, og indholdet af det røde farvestof i krebsen har en vigtig antioxidant effekt.

De rette fedtsyrer binder fugt i huden, gør den smidig og mindre modtagelig for påvirkninger udefra. Det skaber en barriere mod alverdens nutidige belastninger fra miljøet og har i øvrigt en overordentlig god inflammationshæmmende effekt. What’s not to like.

Opsummering

Studier specifikt på Helein-produkter viser en signifikant effekt på huden, især en hud, der måske er begyndt at falde lidt sammen og skabe flere rynker, end man måske har lyst til. De selvsamme indholdsstoffer har også betydning for vækst af stærkt hår og stærke negle, og i kombination med OmniKrill vil produkterne i en kur over otte uger hjælpe til at få også problemhud til at glattes ud, blive mindre tør og fremstå meget sundere og som en stærk barriere mod alder, forurening og bekymringsrynker. For Omnikrill kan sammen med biotin ikke kun skabe et sundt ydre, men har også en smuk effekt på alle de organer, hvor der er mest fedt, fx i hele dit nervesystem.

Skin is our barrier to the world and is often forgotten as the largest organ in our body, covering us from head to toe. The skin has a major role to play in many functions of the body, such as helping to regulate our body temperature, maintain our body’s hydration level, and serving as the first line of defense against infection (1, 2).


What is healthy skin?

Healthy skin is characterized by being smooth, with no breaks in the surface of the skin (1). It is warm but not too hot or red, not dry, flaky or blotchy, and is stretchy so that it appears elastic.

Skin attributes that are desired tend to be even skin tone and texture, hydrated, moisturized and firm.

Proper skin cell function = better water retention

One of the skin’s critical functions is to maintain the body’s water

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *