Er knibet vejen til en stærk bækkenbund ?

psoas
 
 
Af Lotte Paarup, fysioterapeut
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – vinter 2015
 
 
De fleste kvinder tror, at den sikre vej til en stærk bækkenbund er det traditionelle knib. De har på det nærmeste dårlig
samvittighed, hvis de ikke gør det dagligt.
 
Lad mig lige først slå fast, at du ikke behøver at lave knibeøvelser, hvis du ingen problemer har med at holde på vandet. Faktisk kan du forstyrre dit automatiske system, hvis du går rundt og kniber “kunstigt” og for meget.
 
At kunne knibe er ingen garanti for, at din bækkenbund fungerer godt. Jeg møder alt for mange kvinder, som fortæller om, at de godt kan knibe, men de har alligevel problemer med inkontinens.
 
Et knib kan du bruge, når du kniber. Når du ellers bevæger dig og trækker vejret, stilles der lang større, elastiske og ikke mindst reflektoriske (automatiske) krav til bækkenbunden. Det betyder, at bækkenbunden skal følge med dine bevægelser, modtage større eller mindre tryk, respondere på din vejrtrækning og meget andet.
 
Knibet kan oven i købet bliv din modstander, hvis bækkenbunden bliver “for god” til at holde fast – hvis den bliver stram og uelastisk, bliver den svag, når du bevæger dig!
 
 
Bevidst kontakt
Et knib kan du bruge til at tjekke og træne, at du har den bevidste kontakt til bækkenbunden. Med et knib låser du bækkenet forneden, hvilket er fuldstændig modsat, hvad der kræves, når du bevæger dig.
 
Du kan læse meget mere om denne måde at arbejde med bækkenbunden på www.førogefter.dk På min dvd “Den elastiske bækkenbund” får du mit bud på, hvordan du kan træne bækkenbunden med alle facetter. Den fås på www.denintelligentekrop.dk
 
 
Find Lottes træningsudstyr og Torbens bøger på www.shopsund.dk
 
Lotte Paarup var inkarneret håndboldspiller, fitness/aerobic entusiast og fysioterapeut, indtil Lotte for flere år siden begyndte at kombinere alle sine talenter i de træningsformer, hun vil øse ud af her på siderne.
Hendes rejse gennem et liv med bevægelse har ført til det, som Lotte i dag betragter som det essentielle – hvordan åndedrættet, altså kroppens vigtigste funktion, fungerer, og hvordan vi kan og skal bruge det i alle livets gøremål. Og ikke mindst i vores træning, hvad enten vi er til motionsløb eller bjergklatring.
Lotte Paarup har studeret kroppen ned til mindste detalje og er ikke bange for at sige den konventionelle fysioterapi imod, når er faring og ny forskning viser, at den udvidede pilates-form, som Lotte arbejder med, skaber bedre resultater.
 
Du kan stille spørgsmål til Lotte på lotte.paarup@sund-forskning.dk
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *