Når den naturlige flora ikke dufter af violer …

 

Ildelugtende udflåd, kløe og svie … Alle er de tabubelagte symptomer, hvis de foregår i kvindens allerhelligste. Men ikke desto mindre har den kedelige oplevelse fået en plads i de fleste kvinders dagbog på et eller andet tidspunkt i deres liv.

 

Af Pernille Borg
Artiklen blev bragt i februar 2017 udgaven af magasinet sund-forskning

 

Et tilskud af mælkesyrebakterier glæder ikke kun mave og tarm. De gode bakterier kan med lige så stor fordel bruges både forebyggende og som behandling mod ubalancer i skedens mikroflora. En mere alvorlig ubalance som fx bakteriel vaginose opstår, når der er mangel på sunde mælkesyrebakterier i kvindens skede, og slemme anaerobe bakterier flytter ind. Samleje kan være en medspiller i udviklingen af bakteriel vaginose, men det er ikke en seksuelt overført lidelse, og den smitter ikke, men kan absolut være til stor gene ved seksuelt samvær, lige så vel som en mere ufarlig ubalance i skedens bakterieflora kan være det.

 

Antibiotika, stress og sukker ødelægger ”jordbunden” på alle slimhinder

Gener fra underlivet udvikler sig dog ikke altid til bakteriel vaginose. Men er du blevet behandlet med fx antibiotika, så har du en øget risiko for ubalancer i skedens mikroflora, og det åbner døren for ubudne gæster. Kvinder med vaginale ubalancer har stor gavn af et tilskud med mælkesyrebakterier, som fx kan være de to milliarder mælkesyrebakterier, der findes i en lille vaginaltablet fra Gynolact, der både vedligeholder og genopretter den bakterielle balance i skeden.

Er du gravid, kan du anvende mælkesyrebakterier forebyggende. Gravide, der lider af bakteriel vaginose, har nemlig en øget risiko for at føde for tidligt.

 

Når blomsten bliver til en svamp

Er udflåddet tykt, hvidt og grynet, kan årsagen være en svampe-infektion med fx candida albicans, og så er man ofte nødsaget til at bruge et svampemiddel. Her kan mælkesyrebakterier hjælpe med at genetablere den rette balance i skedens mikroflora under og efter svampebehandlingen. Er det svamp, så vær opmærksom på også at sørge for at ned-bringe overvæksten af candida i mave og tarm, der højst sandsynligt også residerer der, når svampen er i vagina. Fx kan du forsøge at udsulte den sukkerglade candida svamp. Undgå så vidt muligt alle hvide kostemner som sukker, hvidt mel og stivelse. Skær kraftigt ned på mælk, alkohol og gærprodukter. Tag et urtetilskud med fx oregano eller ipe roxo, der har stærke svampedræbende evner – og spis godt med hvidløg og kanel.

 

Livredderen til alle kvinder

Gynolact er en livredder til de kvinder, der oplever gener og dårlig lugt fra skeden. Det er en nem og effektiv hjælp, som ikke kræver recept, og kan fås på både apoteket og i helsekostbutikker.

One thought on “Når den naturlige flora ikke dufter af violer …

  • Wow, superb weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for?
    you make running a blog glance easy. The total look of your web site is excellent, as smartly as the content material!

    You can see similar here e-commerce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *