Et puslespil at lægge …

Puslespil

Obs.: Eye Q har ændret navn til Equazen.

 

Af Marianne Palm


Vi begynder med hjernen og nervus vagus

Det kan være stort og forvirrende, hvor man skal ende og begynde, når to store organsystemer skal kunne tale sammen: Skal jeg begynde med nervesystemet via hjernen og vagusnerven? Eller skal jeg begynde med fordøjelsen og få ENS til at blive glad og tilfreds og dermed gøre den store hjerne veltilpas via signalerne fra fordøjelsen?

På de næste mange sider vil du få en flok tips til, hvad du selv kan gøre og måske finde inspiration til ikke kun at tage skeen i den anden hånd og gøre noget ved dine madvaner, men også tage nervesystemet med på rejsen udi at skabe en sund krop og et lysere sind.

Vi har igen og igen beskrevet, hvordan vitaminer, mineraler og co-enzymer har betydning for alle celler, så du skal selvfølgelig spise varieret og huske dine kosttilskud, hvis der er behov for dem. Det behov er der stort set hos alle moderne mennesker, som bruger masser af energi på enten at holde fysiske og psykiske udfordringer fra døren eller ganske simpelt bare lever livet i store mundfulde, med sunde madvaner eller måske alt for meget ikke-mad.

Derfor går vi her i artiklen direkte på nogle af de mange hints, der er til hjernen, til ENS, til nervus vagus, til fordøjelsen hele vejen fra mundhule til dit næste toiletbesøg.

At få styr på dine hjernefiler og din vagus nerve

Er din vagusnerve kommet fysisk i klemme (se de forrige sider), skal den have hjælp fra manuelle terapiformer. Hvis den psykisk er kommet i klemme, fordi livet i almindelighed er lidt betrængt, er der flere metoder, du kan anvende på en og samme tid.

Få styr på dit åndedræt gennem yoga, åndedrætsøvelser, meditation, eller lav et håndarbejde? Hvis sidstnævnte ikke driller, kan din hobby skabe ro i sindet. Gode gåture, svømning, stille dans – al bevægelse tæller, blot det er af den rolige og glade slags.

Der findes mange forskellige yogaretninger, flere er sådan helt nede på jorden, hvor du ikke skal forholde dig til, om du er en krop eller en ånd, men blot lade energien flyde gennem gode øvelser og have fokus på at trække vejret helt ned i maven. Det er noget af den bedste medicin for nervus vagus og de signalstoffer, der har brug for dem i hjernen øverst oppe, men også i det fine samspil, der er mellem nervus vagus og ENS.

Suppler gerne med eye q (hedder Equazen i dag), Keen Mind, og er du meget energiforladt, så brug også Ginsana, der ud over at give energi kan være med til at støtte både dit immunforsvar, dit nervesystem og din lyst til at bevæge dig.

Få også styr på din nattesøvn. Det forhold er beskrevet næsten til hudløshed, og er det netop det, du er – hudløs om natten – hvor alle nerver står og stritter, så kig videre på de næste sider. Her møder du bl.a. Trypton*at og nogle gode B-vitaminer, som både hjerne og ENS har brug for.

Hjernen har i høj grad brug for de rette fedtsyrer, og til dato er der vist ikke nogen fedtsyreprodukter, der slår eye q (nu hedder de Equazen) udi forskning på hjerner, når det gælder manglende koncentration, uro, indlæringsproblemer (i alle aldre) eller problemer med hukommelsen.

Træk vejret, og bliv klog på din vagusnerve med YouTube

Allier dig med youtube.com, og skriv ”åndedrætsøvelser”. Der kommer et væld af metoder op, og du skal vælge den, der passer til dig. Giv dig selv de fem minutter hver dag, der skal til for at praktisere det, hvis du ikke har tid til at begynde på et hold.

Få også tips til din vagusnerve af bl.a. Anna Bogdanova med helt enkle øvelser, der bl.a. involverer et glas vand! Eller en af de mange andre danskere, der har lagt gratis inspiration ud til os andre.  Skriv ”vagusnerve øvelser” i søgefunktionen.

I det hele taget har Anna Bogdanova en stribe af YouTube-film liggende, også med kæbemobilisering for inden sengetid at skabe en bedre søvn. Prøv det! Gør det! Husk det også, når du er mest slidt i sokkeholderne. Eller måske allermest derfor …

Tre til seks små fedtkapsler til den store hjerne og ekstra hjælp fra urter

30 pct. af hjernen består af livsvigtige fedtsyrer, men kroppen kan kun i meget begrænset omfang danne de vigtige fedtsyrer. Derfor må man have dem tilført gennem maden eller fra kosttilskud.

Britisk forskning har vist, at ikke alene et tilstrækkeligt indtag af flerumættede fedtsyrer, men også en bestemt blanding af fedtsyrerne giver bedst effekt for at udvikle og opretholde normal funktion i hjerne og øjne. Over 7.000 børn verden over har været med i de tests, som viser, at indlæring, koncentration, hukommelse og ro bliver forbedret med Equazen (tidligere eye q).

Equazen importeres af Novasel, som har specialiseret sig i hjerner og mentalt overskud. Kig derfor også på Keen Mind, der sammen med Equazen kan anvendes til at skabe mere rolig energi, overskud i hverdagen, færre problemer med at finde ro. Drogen, du finder i Keen Mind, Bacopa monnieri, har i det hele taget vist sig at være en af Indiens bedste hjælpere udi alt, hvad der har med et uroligt sind at gøre. Tag en kapsel hver morgen.

Er du kørt virkelig træt på manchetterne, er Ginsana det rette valg. Kapslerne, eller den flydende drik, kommer også fra Novasel, og begge produkter, Keen Mind og Ginsana, nyder godt af de allerbedste forskere fra hele verden, hvor et firma i Schweiz har samlet al viden og produktion. Ginsana indeholder ginseng i den allerbedste kvalitet, og ikke mindre end 70 kliniske forsøg ligger bag om netop dette produkt.
Kodeord: energi, regulering af immunforsvar, hjælp til humør, sportspræstationer og til helt enkelt at leve livet.

Spiser du ikke i forvejen vitaminer og mineraler og gerne vil prøve ginseng i kombination, så kig på Maximum fra Natur Drogeriet.

Ro til hjernen om natten og faktisk også om dagen …
Tryptonat fra Natur Drogeriet kan med sin gode kombination af aminosyren tryptofan, en lille smule magnesium og udvalgte B-vitaminer få kroppen til at danne flere signalstoffer. Det sker sammen med tre urter: Baldrian, passionsblomst og kamille, som kan få os til at falde til ro. Er du et nervøst gemyt, en urolig sjæl og kan mærke, at vagusnerven sammen med dit øvrige nervesystem mangler fred, kan du tage en kapsel i løbet af dagen og et par stykker før sengetid.

One thought on “Et puslespil at lægge …

  • Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?
    you made blogging glance easy. The total glance of your web site is excellent, let alone the content!
    You can see similar here e-commerce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *