Få bugt med bugfedtet og kickstart din fedtforbrænding

Bugfedt
 
 
Var julen lige lidt for god, eller har du besluttet dig, at 2016 skal være året, hvor du rent faktisk kan se dine tæer for maven? Så hør med om aminosyren L-arginin, der fjerner fedt fra maveregionen og øger insulinfølsomheden – og spidskommen som kickstarter din fedtforbrænding.
 
Af Kristine Bindslev
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – februar 2016
 
 
Vi kalder det bugfedt, men i virkeligheden skyldes bugfedt ikke en fed kost, men derimod sukkerholdig mad. Man har undersøgt mennesker med meget bugfedt og konstateret, at de overvejende spiser en kost med mange kulhydrater. Men hvordan er det lige med kulhydrater? Hvordan bliver de til fedt? Jo, problemet med en kulhydratrig kost er, at et stort og vedvarende kulhydratindtag sløver kroppens insulinfølsomhed. Og så skal der mere og mere til for, at cellerne kan optage sukkeret og omdanne det til fedt. Glukoseomsætningen går i ged, og den overskydende mængde sukker, der ikke kan optages i cellerne, sætter sig som fedt på maven og endnu værre omkring organerne.
 
 
L-arginin viste gode resultater mod fedt omkring organerne hos mus
Bugfedt kan sidde på maven og omkring organerne. Det sidste er en alvorlig sygdomsmæssig risiko, som kan udvikle sig til metabolisk syndrom, hjerteproblemer, diabetes og visse typer cancer. En dansk forskergruppe ved Københavns Universitet har undersøgt aminosyren L-arginins virkning på mavefedt hos mus, og de fandt frem til, at mus, som fik et tilskud af L-arginin, havde mindre fedt omkring organerne efter ti uger. Dertil kom, at deres glukoseomsætning blev forbedret med 40 %. Et resultat, der vakte ekstra stor begejstring, idet L-arginin-behandlingen således viste sig ligeså effektiv som de eksisterende lægemidler mod type-2-diabetes.
 
 
Mirakelmolekylet fjerner affaldsstoffer
L-Arginin produceres i din egen krop, men ofte ikke i tilstrækkeligt omfang til at løfte opgaven, hvorfor der kan være behov for et tilskud som fx ArgininMax fra Natur Drogeriet. Arginin er en aminosyre, som får kroppen til at producere Nitrogen-oxid (NO). Det er en gasart, der er så effektiv, at det blandt forskere kaldes for et mirakel-molekyle. Gasarten NO fjerner plak fra blodårerne. Blodårerne har evnen til at rense sig selv for plak, når de får Nitrogen oxid nok. Plak er fedtstoffer, kolesterol og affaldsstoffer, der sidder på indersiden af dine blodårer. Derfor bruges L-arginin som et middel mod forhøjet blodtryk, højt kolesterol, risiko for diabetes, sårheling, blodpropper og rejsningsproblemer.
 
Aminosyren L-arginin fjerner fedt fra maveregionen og øger insulinfølsomheden.
 
 
Glem alt om slankepulver, fitness og stenalderkost
Udover L-arginin bør du måske rette dit blik mod krydderiskabet, hvis du vil sparke dit vægttab i gang. En undersøgelse foretaget af forskere fra Irans Shahid Sadoughi University of Medical Sciences viser, at spidskommen har en slankende effekt. 88 tilfældigt udvalgte overvægtige kvinder blev inddelt i to grupper. Begge grupper fik i tre måneder ernæringsrådgivning og nedbragte deres daglige indtag af kalorier med 500. Den ene gruppe spiste også dagligt tre gram spidskommenpulver, og da forsøget var slut, havde forsøgspersonerne i spidskommen-gruppen tabt tre gange så meget kropsfedt, som den anden gruppe.
 
 
Spidskommen-gruppen tabte 14,64 procent kropsfedt mod den anden gruppes tab på 4,91procent kropsfedt. En anden heldig virkning, som forskerne kunne se hos gruppen, der indtog spidskommen, var, at niveauet af skadelige fedtstoffer i blodet faldt med gennemsnitligt 23 point. Niveauet faldt kun med fem point blandt deltagerne i den anden gruppe. Det er det første studie, der viser spidskommens slankende og sundhedsmæssige fordele.
 
 
Med spidskommen kan du blandt andet skære væsentlig ned på dit kropsfedt og sænke dit kolesterol.
 
 
Sat på spidsen, hvordan virker spidskommen?
Men hvad er det, der er så sundt og effektivt ved spidskommen? Ifølge undersøgelsens forfattere øger spidskommen stofskiftet betydeligt. Dertil er spidskommen rig på aktive stoffer, som er kendt for at hæmme optaget af kolesterol i kroppen. Deltagerne i forsøget blandede deres spidskommen i yoghurt, men hvis du ikke synes, det lyder særlig lok-kende, så kan du tage spidskommen som kapsler fra Natur Drogeriet.
 
 
Tre gram spidskommen to gange dagligt i tre måneder forbedrer biokemiske parametre i forhold kolesterol samt nedsætter fedtmængden i kroppen.
 
Elsk din mave, den er en del af dig
Inden du slår dig selv i hovedet over mavedellerne, så husk, at det er genetisk bestemt hvordan fedtet fordeler sig på kroppen, og hos nogen er maven det foretrukne sted for overskydende fedt. Generel overvægt vil kunne ses på maven – faktisk er taljemålet ofte det sted, man først kan måle en forandring, når man taber sig. Derfor bør du have den lave insulinfølsomhed in mente som årsag, for undersøgelser viser, at op mod 87 % af dem, der har for stort et taljemål, også har lav insulinfølsomhed. Mavefedt kan og så skyldes, at de muskler der holder bugindholdet inde, ikke er aktive nok. Er muskelspændingen for lav, buler maven udad. Mavemusklerne kan også blive strakt så meget ud, når man er gravid, at der opstår en opdeling af de lige mavemuskler – en såkaldt rectus diastase. En rectus diastase er ikke farlig som sådan, men kan være årsag til bl.a. kroniske lændesmerter, kronisk forstoppelse, problemer/smerter/ustabilitet i bækkenet, bækkenbundsproblemer og ikke mindst ”mor-topmaven”. Du kan med fordel træne den inderste mavemuskulatur. Selvom du ikke kan se de inderste muskler, er det alligevel netop dem, der er vigtige at aktivere, når du ønsker at fremhæve din talje. De har nemlig en sammensnørende virkning, præcis som et korset. Og de gør rigtig meget for din kropsholdning og afhjælper dårlig ryg.

4 thoughts on “Få bugt med bugfedtet og kickstart din fedtforbrænding

 • kan der være bivirkning ved indtag af spids kommen kapsler i så høj dosis?
  Jeg tog tre i går aftes og igen tre til morgen.
  I løbet af dagen fik jeg det lidt underligt, tog mit blod tryk som normalt ligger ret lavt.
  Pludselig var mit blodtryk 166/90 – 162/87 – 158/82
  Kan det have noget at gøre med indtag af spids kommen?
  Her til aften har jeg ikke turde indtage dem, mit blodtryk er nu noget lavere, men stadig højere end ellers.
  Jeg plejer at måle mit blodtryk en gang imellem

  Reply
 • Hej Helle

  Jeg har ikke hørt om denne bivirkning før, det er mest maven, der kan finde på at reagere, hvis man fx har haft meget luft i maven. Men du kan skrive til Natur Drogeriet, som er et af de firmaer, som sælger spidskommen i Danmark og spørge dem?

  Reply
 • Jeg elsker spidskommen, men man kan jo ikke vide, hvor rent, det, man køber er (tilsat billigt bark-afskrab?). Er der et præparat, der ville være anbefalelsesværdigt til fedttab?

  Reply
  • Hej Mette. Det som du kan købe i diverse helsekostbutikker skulle gerne være i orden. Naturdrogeriet har et produkt med spidskommen i. Hvilket produkt som vil være anbefalesværdigt til vægttab, kommer an på den enkelte og deres udfordringer osv. Det kan være en god ide evt at tage kontakt til behandler. Du kan finde en liste over uddannede biopater i vores blad. Men prøv at søg herinde. Der ligger en hel del artikler om emnet.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *