Forårsallergi – eller allergi hele året

 

Foråret er ankommet til lille Dannevang, og de fleste af os nyder solen i vores ansigter, bøgen som springer ud og de smukke birketræer med deres ranke stammer. Men for nogle – ja, faktisk for tusindvis af danskere – er foråret ikke en køn oplevelse …

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april 2017

 

Atju, kløende øjne, kriller i halsen, en mærkværdig hoste. Har du pollenallergi, kender du sikkert symptomerne alt for godt. Tæt i næsen, måske ovenikøbet reaktioner fra din hud. Den umiddelbare reaktion kan stoppes med antihistaminer, og de kan være nødvendige at have på sig døgnet rundt i forårets første måneder – og måske hele sommeren – eller hele året, afhængigt af hvad du er allergisk overfor.

Men du kan altså også gøre noget for dit immunforsvar og dine slimhinder, så du måske slipper for de fleste anfald. Det kræver en kur på en til tre måneder med urteekstrakter, C-vitaminer og mælkesyrebakterier, og det er netop, hvad du finder i fx et produkt som Aller-Fri fra Nani.

Det er phytoterapeuter, der står bag produktet sammen med den ret, EU har givet danskerne: at kunne fortælle, at man rent faktisk HAR  opdaget, at der er flere forskellige naturlige stoffer, der kan nedbringe din allergi.

 

C-vitamin styrker immunsystemet
C-vitamin virker som en naturlig støtte til immunsystemet og kan fx forebygge en forkølelse. Ved samtidig at beskytte cellerne mod de frie iltradikaler, der ellers kan genere fx dine luftveje, er C-vitamin, især i form af acerolabær, en vigtig ingrediens til forårets allergier.

For alt i alt handler det om at se bagom allergierne og forsøge at finde årsagerne. Umiddelbart vil man jo mene, at det er allergenet, der er årsagen, altså fx den birkepollen, der kommer forbi dine luftveje, men så burde alle jo lide af birke-pollenallergi. I stedet må man selvfølgelig kigge på, hvad man har nedarvet fra familien, men også tage et kig på hele immunforsvaret, som ikke kun handler om luftbårne partikler til luftvejene, men også om, hvordan fx tarmsystemet virker!

 

Det gør mælkesyrebakterier også …
For i dag ved man, at den allerbedste måde at styrke immunsystemet på er at få orden i sin mikroflora i tarmen. Det er her, at mælkesyrebakterierne er med i dannelsen af immunkomponenter, som skal hjælpe dig med at forebygge allergier eller i det hele taget styrke dig mod infektioner.

Sammen med mælkesyrebakterier og C-vitamin finder du tre velkendte droger, der hver især har en specifik evne til at hjælpe på allergier.

 

Rød solhat som allergihjælper
Den røde solhat kender du måske i forvejen, da den er velkendt som alment immunregulerende. Ved at modulere immunkomponenterne, så svækkelser bliver til styrke, og overreaktioner bliver mildnet, vil den røde solhat gøre noget godt for det grundlæggende immunforsvar. Det skaber en større mulighed for, at slimhinder, fx i luftvejene, inklusive næsens slimhinder, bliver mindre sårbare og derfor lukker forstyrrende og potentielle allergener ind i kroppen, så de klassiske allergisymptomer opstår.

 

Citronmelisse som antihistamin
Hvad de færreste ved er, at citronmelisse faktisk kan fungere som et naturligt antihistamin. Der er ikke mange studier på påstanden, til gengæld ved man, at den har en god effekt på vira, fx herpesvirus. Det betyder, at den bagom allergi-anfaldene sammen med de øvrige ingredienser i Aller-Fri kan skabe en god effekt på immunsystemet og på de irriterede slimhinder i luftvejene.

 

Ingefær fjerner unødig slim
Har du allergiske tilstande i luftvejene, har du måske både slim, der irriterer og er svær at hoste op. Ingefær er kendt for sin effekt på de sårbare slimhinder, som bare skal have styrke og ro for at imødegå forårets – eller hele årets – strabadser.

 

Dagsdosis er pakket i små konvolutter
Kosttilskud med udvalgte urteekstrakter, mælkesyrebakterier og naturlig C-vitamin i praktiske dagsposer (30 stk./æske).

Urterne er særligt udvalgt med henblik på effektivt at støtte og normalisere immunforsvaret (dæmper et overaktivt immunforsvar), herunder mod overreaktion ved pollenpåvirkning.

Endvidere indeholder produktet urter, der har vedligeholdende og lindrende effekt på åndedrætsorganerne (hals, svælg og bronkier) samt urter for optimal afslapning og mentalt/fysisk velvære.

Kilde: www.nani.dk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *