Forårstræning i den solrige og grønne natur

Træning

 

Så er det ud af starthullerne, ud og nyd det gode vejr, og der er for haveejere masser af motion at hente, mens andre må tage sig en løbetur forbi buske og træer, der nu står i fuldt flor.

Er du ikke til løbeture, så find på alt mulig andet, mens solens stråler varmer din krop. Cykeltur, travetur med temposkift, find nogle gamle tykke grene i skovbunden, og leg vildmand.

Al bevægelse tæller, og det gør også sol på kind og krop.

Af Marianne Palm

Fra omkring april måned får vi allermest ud af solens stråler. Hældningen mellem sol og jordklode skaber intens stråling, hvilket skaber D-vitaminer til kroppen, vi får farve i kinderne efter en bleg vinter, og humøret stiger, når solens varme får hjernen og tarmens signalstoffer til at glæde sig.

Tænker du nu, at den gode redaktør har fået hedeslag, for vi er jo mange, der ikke kan tåle solens stråler i det tidlige forår, soleksem er jo en del af vores besværligheder, og derfor kravler jeg rundt i skyggen med hat på, så nej. Jeg tænker, at hvis du får skruet op for de vitaminer, mineraler, fedtsyrer og urter, der kan hjælpe dig til at blive mindre irriteret i huden, når solens stråler rammer dig, kan du se hen til lidt mere solbadning, end du måske før har undt dig selv.

Motion i solen kræver kosttilskud og nye madvaner

Du skal selvfølgelig fortsætte med at beskytte dig, hvis du er særlig hvidlig i huden eller fra andre år ved, at du lettere bliver ramt af soleksem end andre. I en anden artikel her i magasinet kan du læse om de mange lækre cremer og salver, der vitterlig kan gøre en forskel udefra, så lige her og nu skal det handle om at bygge op indefra.

Kig fx på Silky Beauty, som med sit indhold af fem veldokumenterede urter, der forbedrer hudkvaliteten, optimerer fugtbalancen og vedligeholder hudens collagen indefra.

De fem urter og C-vitamin i Silky Beauty har hver og især sammen forskellige funktioner:

  • Vindruekerneekstrakt beskytter huden mod frie radikaler og beskytter derfor mod hudforandringer i forhold til solens stråler.

  • Agerpadderokke holder huden blød og smidig, fordi den lille stædige plante indeholder en vis portion silicium, der skaber et sundt bindevæv i huden og hjælper med dannelsen af kollagen.

  • Grøn te indeholder stærke antioxidanter, som holder hudcellernes DNA intakt og beskytter huden mod UV-stråler.

  • Schisandra beskytter huden mod oxidativt stress og giver samtidig lever, binyrer og luftveje lidt støtte på vejen, også når du træner.

  • Amla er en stærk naturlig kilde til C-vitamin, som bidrager til dannelsen af collagen, så huden holdes smidig.


Tag Multi Sport med på vejen

Du kan med fordel kombinere med Berthelsens Multi Sport, der er skabt til motionister og folk med en travl hverdag, hvor de 13 vitaminer og 11 mineraler sørger for, at din krop har de bedste forudsætninger for at fungere optimalt, selv i pressede situationer.

MultiSport fra DFI har desuden tilsat omega-3-fedtsyrer samt seks aminosyrer, herunder BCAA.

De seks essentielle aminosyrer er L-Lysin, L-Leucin, L-Isoleucin og L-Valin samt L-Carnitin og L-Arginin. Leucin, Isoleucin og Valin (BCAA) er tilsat i det optimale forhold 2:1:2.

En kombination af de to produkter sammen med sund kost kan skabe energi til, at du både vedligeholder dine indre livsvigtige organer og samtidig skaber ekstra overskud til at passe på din hud.

Især udviklet til soleksem …
 

Har du været meget plaget af soleksem de foregående år, så er Beta Factor helt uundværlig til at beskytte huden mod solskoldning, da den med sit indhold af især betacaroten kan gøre en hudvenlig forskel. 

Betacaroten er en caroten, som mere specifikt er en gruppe af gule og røde farvestoffer, der findes i de fleste farverige grøntsager og frugter. Det er fx herfra, gulerødderne får sin særlige farve.

Ved at spise betacaroten over en længere periode farves underhuden let gylden, hvilket gør det lettere at blive brun, og det mindsker derfor risikoen for at blive solskoldet. For jo mere gylden og brun du er i din hud, jo sværere er det for solen at lave en lokal irritation/inflammation, som jo både kan klø og give smerter for ikke at nævne det irriterende fænomen omkring altid at opholde sig i skyggen.
Det betyder ikke, at mennesker med mørk hud ikke kan få soleksem, det afhænger ganske simpelthen af, hvor stor mængde stråling på én gang man udsætter en hud for, som har været gemt væk i vinterens mørke måneder. Så uanset hudfarve: Værn om huden, og væn den langsomt til solen, især hvor der i forvejen måske er tørre pletter eller meget lidt underlagsfedt. Det kan være i ansigtet og på skuldrene, men i princippet alle vide vegne, hvis din hud let lader sig belaste af udefrakommende faktorer.

Gå i gang med det samme med blot en tablet om dagen med Beta Factor, og har du ikke råd til andet, og du bare vil af med din soleksem, så behold fokus der. Vil du gerne være effektiv for alle kroppens celler, er forårs- og sommerkuren her:

  • 1 stk. Beta Factor (lille tablet!)

  • 3 stk. Multisport (små tabletter!)

  • 2 stk. Silky Beauty (også små!)

De tre produkter er udviklet af dansk farmaceutisk industri, som du kan læse om på www.dkpharma.dk.

Firmaet hører til blandt et af de ældste i Danmark og har derfor stor viden om vitaminer, mineraler, aminosyrer og urter. En del af den store viden kan findes i de små tabletter til sol, sommer, vind i håret og glade organer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *