Grøn te hjælper dig af med fedtet

grønte2

Ny forskning viser, at grøn te kan øge fedtforbrændingen med 33 procent i et par timer efter måltidet.

Du kan give din fedtforbrænding et gevaldigt spark med ekstrakt af grøn te, viser ny forskning. I en undersøgelse, som tyske forskere udførte på raske, overvægtige mænd, viste grøn te-ekstrakt at kunne øge kroppens fedtforbrænding med 33 procent i et par timer, efter forsøgspersonerne havde indtaget føde.

EGCG øger fedtforbrændingen

Undersøgelsen, som er offentliggjort i European Journal of Clinical Nutrition, læner sig op ad tidligere forskning, hvor man fandt tilsvarende resultater. Det er tilsyneladende aktivstoffet EGCG (epigallocatechin gallate), som er ansvarlig for den stimulerende indvirkning på fedtforbrændingen.  Man ved ikke nøjagtig, hvordan stoffet virker, men forskere har peget på tre mekanismer. Det øger energiomsætningen samt oxidationen (forbrændingen) af fedtsyrer, det hæmmer udviklingen af fedtceller, og/eller det mindsker fedtoptagelsen samt øger fedtudskillelsen.

Grøn te i C.L.A.+T

EGCG findes naturligt i grøn te, men indholdet kan variere fra kop til kop. En anden mulighed er at anvende præparatet C.L.A.+T, som indeholder en standardiseret grøn te-ekstrakt. C.L.A.+T indeholder desuden stoffet CLA (konjugeret linolsyre), der i undersøgelser har vist at kunne reducere mængden af kropsfedt. C.L.A. +T fremstilles af lægemiddelvirksomheden Pharma Nord og er især velegnet til folk, der ønsker at mindske mængden af kropsfedt og få en fastere figur i kombination med fysisk træning.

Kilde: European Journal of Clinical Nutrition, april 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *