Grønt i blenderen

Smoothiebowl2

 

En greenie med bladgrønt som spinat, bredbladet persille og grønkål eller broccoli er et godt bidrag af de supersunde mørkegrønne grøntsager.

Hvis kombinationen ellers er rigtig, smager greenies godt, og spiser eller drikker du den om morgenen, sætter du ind på grøntsagskontoen allerede fra dagens start.

Af Lisbeth Tordendahl

Ikke alt grønt og råt er lige lækkert i en greenie, jeg foretrækker fx at bruge broccoli og grønkål, som lige har fået lidt varme først.

Der er to grønne sager, som meget ofte indgår i mine greenies: frossen spinat og frisk bredbladet persille.

Persille ikke bare smager godt, det er også smækfyldt med vitaminer, mineraler og cellebeskyttende phytostoffer. Den leverer betacaroten, calcium, magnesium, kalium, jern, meget mere C-vitamin end solbær og grønkål og ikke mindst klorofyl.

Brug både blade og stængler. Gem stænglerne, hvis du i en salat kun bruger de grønne blade. Saml dem evt. sammen i fryseren.

Hvis du også bedst kan lide, at en grøn greenie ikke ligner mosevand eller overkogt broccoli, men er smuk, frisk og appetitlig grøn i farven, så bidrager lige præcis både persille og spinat til det.

Det er oplagt at bruge årstidens meloner sammen med det grønne, det gør greenien dejlig sommerlig. Meloner har et stort vandindhold og indeholder derudover bl.a. betacaroten, C-vitamin, kalium og fosfor. Cantaloupe har den kraftigste melonsmag og er meget saftig.

Sommergreenie med melon

Denne greenie indeholder sesam- og hørfrø, der bidrager med sunde fedtstoffer, fibre og masser af mineraler og gavnlige plantestoffer. Godt for cellerne, for blodsukkeret og for tarmfunktionen.

Det skal du bruge til 1 stor portion eller 2 små:

  • En stor håndfuld melon (cantaloupe eller frøskind/grøn honning)
  • En håndfuld bredbladet persille
  • 2 klumper frossen spinat
  • 1 ½ spsk. sesamfrø
  • 1 ½ spsk. hørfrø
  • 2 dl vand
  • Evt. frisk mynte


Sådan gør du:

Blend alle ingredienser til glat og ensartet konsistens. Blend mynte i efter smag.

Drik greenien af glas (brug evt. lidt mere vand for tyndere konsistens), eller spis den med ske, og top evt. med mysli, nødder, friske bær, afskallede hampefrø, kakaonibs, kokos, eller hvad du har lyst til.

4 thoughts on “Grønt i blenderen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *