Husk motion til slankekuren

motion

Det kan være risikabelt at tabe sig blot ved at spise mindre. På den måde reducerer man nemlig primært sine muskler i stedet for det farlige fedt. I stedet bør man øge sin muskelmasse gennem motion. Her kan C.L.A.+T hjælpe.

Overvægtige, der ikke er fysisk aktive i forbindelse med et vægttab, er bedre tjent med slet ikke at tabe sig. Vægttab uden medfølgende motion øger nemlig risikoen for at dø med 2-4 gange inden for ti år. Sådan lyder konklusionen af en ny undersøgelse fra Syddansk Universitet, hvor danske forskere fandt ud af, at raske overvægtige, der taber sig ved kun at spise mindre, lever kortere tid end overvægtige, der holder en stabil vægt.

Undgå tab af muskelmasse

Årsagen til den øgede risiko er, at man primært taber muskelmasse og sundt fedt, når man går på slankekur uden samtidig at dyrke motion. Er man derimod fysisk aktiv, så er det først og fremmest det farlige fedt, der forbrændes, mens muskelmassen bevares. Muskelmasse er en vigtig del af stofskiftet, og fordi muskler bruger meget mere energi end fedtvæv, så nedsætter man samtidig risikoen for at tage på igen efter vægttabet. En sund fordeling mellem muskelmasse og fedt er derfor vigtig for helbredet.

Hold balancen med CLA

CLA (konjugeret linolsyre) er en fedtsyre, der kan være en god hjælp i bestræbelserne på at holde en god balance mellem muskler og fedt via motion. CLA blokerer for fedtcellernes optagelse af det fedt, der transporteres rundt i blodet, når vi har spist. Desuden stimulerer CLA musklernes evne til at forbrænde fedtet.  I kosttilskuddet C.L.A.+T fra Pharma Nord er CLA kombineret med ekstrakt fra grøn te,  der har en dokumenteret evne til at øge kroppens fedtforbrænding.

Kilde: Østergaard et al. International Journal of Obesity, (2010); 1-10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *