Hvad i alverden er SQ? – bliv klogere her…

SQ_0

 

Mød Henrik Dilling Henrik, som i 30 år har arbejdet som biopat, helhedsterapeut og psykoterapeut afholder et introkursus for bare kr.550 – to dages intensiv undervisning.

Her bliver krop, sind og ånd koblet sammen på smukkeste vis, hvor du gennem en stribe af små foredrag og praktiske øvelser kan få en smagsprøve på de oplevelser og resultater, du kan opnå, hvis du senere melder dig til den to-årige uddannels til psykoterapeut og SQ coach uddannelse.

 

Hvad er SQ og EQ?

Det er to af de mange spørgsmål, du kan få svar på, hvis du melder dig til Henriks Intro til den to-årige psykoterapeutuddannelse. Weekendkurset er åbent for alle, også selvom du allerede nu ved, at du ikke vil i gang med en større uddannelse. Du kan bruge kurset som en enestående – og meget billig mulighed for at blive klogere på dig selv. Hvad er SQ og EQ? – den korte version: IQ, EQ og SQ SQ betyder egentlig Spirituel Quota, eller på dansk åndelig intelligensquotient. Eksempler på personer som regnes for at have en høj SQ er: Dalai Lama, Gandhi, Nelson Mandela, Mother Theresa og mange andre mestre over hele jorden. SQ er ikke et religiøst begreb, men et begreb som har at gøre med nytænkende, nyskabende, formålstjenende intelligens. Den er udtrykt ved høj empati (medfølelse), forståelse, ægte respekt og en ren kærlighed til mennesker, uden nogen form for begær. SQ er altså et spørgsmål om bevidsthed, mening, værdier og formål.

Det var Dana Sohar og Ian Marshall som indførte begrebet SQ, senere er det fulgt op af Richard Bowell med bøgerne: “De syv trin til spirituel intelligens” og “Visdomsprocessen” SQ er et begreb som senere har fået følge af begrebet HQ, som betyder helhedsintelligens, endvidere begrebet PQ som står for psykologisk intelligens. Der arbejdes i mange folkeskoler i dag også med de mange intelligenser, som overlapper de her omtalte intelligensbegreber. EQ er den følelses-mæssige og sociale intelligens. Begrebet EQ blev indført af Daniel Golemann med bogen “Følelsernes intelligens” og senest bogen “Social intelligens”. For at få personlig forbindelse med sin SQ, er det nødvendigt at forholde sig til hvem man er og hvem man ønsker at være. Til det anvender man sin IQ og sin EQ. IQ er den logiske, matematiske, kognitive intelligens og EQ er som sagt den følelsesmæssige og sociale intelligens. IQ er overvejende maskulin i sin karaktér og EQ er overvejende feminin i sin karaktér. De to her nævnte intelligenser bør være i balance og centreret i det enkelte menneske, på denne måde får man afgang til sit autentiske selv.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *