Lad kullet komme til !

 

 

 

Aktivt kul kan bruges til alt! Lige fra rensning af vand til blegning af tænder og meget, meget andet, men faktisk kan du også bruge det til at få sure sko til at dufte som en blomstereng og forlænge holdbarheden af frugter og grøntsager i grøntsagsskuffen eller frugtskålen.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2019

 

 

Sure løbesko kan få et helt nyt liv, hvis du smider en skopude fra Sumi House i. Skopuden indeholder nemlig aktivt kul. Kullet opsuger dårlig lugt, men også fugtighed, så du på den måde kan forlænge skoenes holdbarhed.

 

Absorption er kodeordet for den naturlige proces, som giver kullet den rensende effekt, da det har betydning for en partikels evne til at fastholde et molekyle i den indre og ydre overflade.

 

Tip fra skribenten. Bruger du træningshandsker til din vægttræning, så kender du også lugten, efter du har slidt i træningscentret. Brug skopuden til handskerne, så fjerner du den sure svedlugt.

 

 

Frisk frugt og grønt i længere tid
Kulpuden fra Sumi House kan forlænge holdbarheden af frugt og grønt og faktisk også fjerne lugt og fugt fra dit køleskab. Lægger du puden i frugtskålen på spisebordet, kan den desuden optage, hvad der måtte være af sprøjtegifte i frugterne, samtidig med at frugterne ikke rådner så hurtigt. Du kan også bruge kulpuden, når du vil fjerne dårlig lugt i sportstasken, i vasketøjskurven eller et helt tredje sted.

 

Er der en ryger i hjemmet? Lad bambuskul rense luften for røgpartiklerne.

 

 

Aktivt kul er et miljøvenligt materiale, men har faktisk også mange sundhedsfremmende virkninger. Fugt og generelt sundhedsskadelige partikler i hjemmet bliver absorberet af bambuskullet. Tip! Du kan også bruge kulpuder i din bil.

 

 

Granulat fra aktivt kul er lavet ud fra rester af bambusplanter og er overskudsproduktet fra bambusindustrien. Kulgranulatet, som du finder i både skopuder og køleskabspuder fra Sumi House, er 100 % organisk materiale og helt uden kemikalier. Kullet fremstilles ved at brænde bambusresterne ved høj varme og derefter nedkøle trækullet. De små porer i det aktive kul gør, at dårlige partikler bliver absorberet og forsvinder.

 

Tip! Smid kulpuden i sportstasken og ’sure-sokker-lugten’ forsvinder.

 

Vil du vide mere om produkter fra Sumi House, så kontakt Birgitte Jørgensen på mail: bj@bijodan.dk, på tlf.: 20208864, eller besøg hjemmesiden www.bijodan.dk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *