Ma(nd)nesium

 

 

Mænds sundhed – er det nærmest et tabuemne? Men faktum er, at mænd har en lavere gennemsnitsalder end kvinder og rammes oftere af de fleste sygdomme. Mand – husk din magnesium, da det er essentielt for mere end 300 biokemiske reaktioner i kroppen og spiller en stor rolle for din sundhed.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2018

 

Hvert eneste organ i kroppen har brug for magnesium i mere eller mindre grad. Hjertet, nyrer, knogler og musklerne har særligt brug for mineralet. I sund-forskning har vi flere gange påpeget vigtigheden af magnesium. Vi har især lagt vægt på vigtigheden af, at indtagelse af calcium aldrig må ske uden at blive assisteret af magnesium.

Magnesium er vigtig for både mænd og kvinder, men nu vil vi tillade os at råbe lidt til jer mænd.

 

Hele din krop har brug for magnesium – hjertet, nyrerne, knoglerne og musklerne er særligt afhængige af mineralet.

 

Mænd, nu kommer vi efter jer!
Ja, store stærke mænd kan faktisk også blive syge! Det må I få ind i jeres super duper maskuline psyke.

På side 66 i bladet juni/juli 2018 beskriver vi, hvordan en forstørret prostata rammer en stor del af mænd omkring de 50, faktisk for manges vedkommende sker det allerede ved 40-årsalderen. En tilstand, som oftest kun bliver værre, som årene går.

Har I tænkt jer at opretholde titlen som ”det stærke køn” og ikke blive nogle slatne karklude, så overvej, om den store røde bøf på tallerkenen skal blive ved med at cementere jeres manddom. I har brug for magnesium (sammen med calcium) til at opbygge store stærke muskler, og det største indhold af magnesium finder I hos planterne. Alle grøntsager, avokado, frugt, men også græskarkerner, solsikke- og sesamfrø samt andre frø, nødder og mandler, fuldkornshvede, havre og brune ris, sojabønner og andre bønner indeholder mere magnesium, end du finder i en forkølet hakkedreng.

 

Skal den røde bøf blive ved at cementere din manddom? Måske skulle du kigge i retning af planterne.

 


Energi til dine muller
Mangler du mentalt, men også fysisk overskud, så kan det være et symptom på, at du er i underskud af magnesium. En meget væsentlig funktion for os er nemlig magnesiums betydning for energiproduktionen – dvs. når fødens fedt, kulhydrat og protein skal omdannes til de særlige stoffer, som kroppen bruger til sin energiomsætning. Magnesiummangel kan give sig udslag i træthed og muskelsvækkelse, da magnesium er essentiel for energimetabolismen. Samtidig spiller magnesium en rolle for nervefunktionen, og lav magnesiumstatus ledsages af humørproblemer, irritabilitet eller forvirring.

 

Magnesiummangel kan give sig udslag i træthed og muskelsvækkelse, da magnesium er essentiel for energimetabolismen.

 

Magnesium er et essentielt mineral for både mænd og kvinder!

 

Stå stærkt som et træ
Barkekstrakten fra den franske strandfyr (pycnogenol) er en af de bedst undersøgte antioxidanter. Ekstrakten fra træet har utallige gavnlige virkninger, herunder at det fremmer kredsløbet og hæmmer inflammation. Et velfungerende kredsløb og en god blodcirkulation i ben og arme er essentielt for mange ting, også når du skal træne og løfte tungt. Barkekstrakten hjælper desuden med at reducere følelsen af trætte og tunge ben – en følelse, som mange løbere nok kender til.

I årenes løb er der kommet mange nye og yderst spændende forskningsresultater, som dokumenterer en række sundhedsfremmende egenskaber ved barkekstrakten. Mindre undersøgelser peger desuden i retning af, at pycnogenol kan have en direkte fremmende indvirkning på fysisk udholdenhed i forbindelse med sportsudøvelse.

 

Føles benene som bly, når du er ude på din løbetur, så kunne barkekstrakt fra fransk strandfyr måske gøre dig til en lettere og bedre løber.

 

Få mest ud af dit magnesiumindtag
Træt efter træning, træt alt for tidligt om aftenen, træt om morgenen. Er du i det hele taget bare ofte smadret og udmattet, så kan Magnesium fra New Nordic med magnesium-malat være svaret til dig. Det indeholder nemlig æblesyre, som er en naturlig frygtsyre, der findes naturligt i de fleste celler i kroppen. Syren er en vital komponent for de enzymer, som spiller en central rolle i ATP-syntese og energiproduktion. ATP-syntese (adenosintriforfat) er kort fortalt en kemisk forbindelse, som sker i din krop på celleplan. Den kemiske forbindelse fungerer som et energimolekyle og indgår i cellernes processer – og ja, er med til at give dig energi.

Med Magnesium fra New Nordic får du en magnesium-malat, som er en organisk bundet magnesiumkilde, hvilket betyder, at magnesium og æblesyren er opløseligt og optages nemt i kroppen. Langkornet peber finder du også i produktet. At peber ikke bare kan spises af med at være et lækkert krydderi, men også evner at øge optagelsen af næringsstoffer i tarmslimhinden, ved vi. Det øger især optagelsen af mineraler og vitaminer – du får derfor den ultimative optagelse af magnesium.

Æblesyre er en vital komponent for de enzymer, som spiller en central rolle i ATP-syntese og energiproduktion. Den kemiske forbindelse fungerer som energimolekyle og indgår i cellernes processer og er med til at give dig energi til en hektisk hverdag.

 

2 thoughts on “Ma(nd)nesium

  • Wow, wonderful weblog structure! How lengthy have you been blogging
    for? you make blogging glance easy. The entire look of your website is magnificent, as smartly as the content material!
    You can see similar here najlepszy sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *