Når moderne forskning møder et verdenskendt urteprodukt

 

 

NU er der virkelig godt nyt til dig, der er Bio-Strath fan. Ikke at navnet skifter til Strath, men simpelthen det faktum, at efter de har tilsat udvalgte mineraler, har de opdaget, at optageligheden af ellers meget almindelige mineraltilskud er steget med op mod syv gange mere end med de samme mineraler uden urteeleksiren fra de schweiziske alper.

Kort sagt betyder det, at du ikke behøver så store doser af mineraler, som man hidtil har troet. Og du får muligheden for at samle endnu mere god støtte til kroppen i dit Strath-produkt.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – februar/marts 2018

 

Det er flere år siden, jeg drog til Schweiz for at se udviklerne af Strath dybt i øjnene og langt ned i urtetanken for at afkode, hvorfor et produkt med så mange forskellige urter kunne have så god en virkning, som forbrugere gennem årtier havde fortalt mig. Jeg tog derned med en stor portion skepsis og fordomme og kom hjem med en kærlig og troværdig viden. Kærlig, fordi udviklerne af Strath simpelthen er dedikerede til deres produkt. Troværdig, fordi de har gode solide studier på og erfaringer med deres påstande.

Bio Strath, der nu hedder Strath, indeholder gode gamle europæiske lægeplanter. De bliver blandet med en gær i store tanke, og når gæren har fået lejlighed til at sprænge plantevæggenes cellevægge, så flyder det ud med aktive stoffer, som bliver så meget nemmere for vores kroppe at optage. Og bare rolig. Gæren er smuttet, opløst og borte, så man står tilbage med en urteeleksir, der sælges i hele verden. Den klassiske eleksir bevarer sin smag og bruges af børn og voksne som altid.

De nye produkter med enten tilsat zink eller magnesium findes til gengæld kun som tabletter, da flydende mineraler som regel ikke smager særligt godt (bortset fra Mivi-Total fra Anjo, men det er en helt anden historie).

 

Overraskende opdagelse af optagelighed

Da udviklerne bag Strath gik i gang med at tilsætte henholdsvis zink og magnesium til to nye produkter, hvor basis stadig er urtedrikken, gjorde de en overraskende opdagelse undervejs: Optageligheden af mineralerne steg seks til otte gange mere end den optagelighed, man så i produkter uden Strath. Det betyder, at når du spiser den af fødevarestyrelsen fastsatte dosis for de pågældende mineraler, kan du udnytte virkningen meget bedre, end hvis du tog disse mineralprodukter alene.

Det betyder med andre ord, at du er mere sikker på den positive virkning af henholdsvis zink og magnesium. Og man kan vist godt tillade sig at udvide til alle de andre vitaminers og mineralers optagelighed, da de har set det samme med B1 og jern, som dog ikke sælges her i Danmark.

 

Magnesium virker i hele nervesystemet og i alle muskler

Når nervesystemet arbejder, sker der en udveksling mellem nervecellerne via en nervecelles spids og en nevecelles ende. Her er der brug for bl.a. calcium og magnesium, som skal være i en nøje balance for at sende signalerne mellem nervecellerne korrekt. De fleste i Danmark får masser af calcium fra mælkeprodukter og grønne grøntsager. Værre er det med magnesium, som mange har problemer med at få nok af. Dels fordi det skal være i balance med det til tider overdrevne indtag af calcium (i daglig tale kaldet kalk), dels fordi vores grøntsager og frugter kun indeholder magnesium, hvis der har været magnesium i den jord, de er dyrket i. Og det kan være et kæmpe problem, da vi i dag ser en industri, der kan finde på at dyrke grøntsagerne på glasuld i et drivhus. Magnesium er en vigtig støtte mod stress, muskelsmerter, irritation i nervesystemet og dårlig søvn. Magnesium kan berolige overanstrenge muskler, og døjer du med kroniske muskelsmerter eller et nervesystem, der konstant er nervøst, smertende eller modarbejder dig, kan det meget vel være her, du skal sætte ind. Der er mange studier på Strath, blandt andet på sportsudøvere, gravide, børn (og kameler og duer!), som viser den gode hensigt fra Strath-producenterne i de smukke alper: Du får ikke kun optimeret din daglige sundhedsstatus, du får også en kickstart til dine sportsaktiviteter og dit måske lidt for fortravlede liv.

Strath med magnesium kan derfor også virke på den udmattelse, vi let kan udsætte os selv for i vores moderne, fortravlede liv. At vi alt i alt burde sætte tempoet ned, tja, det ved vi jo godt …

 

Zink er det vigtigste mineral for immunforsvaret – og ja, for alle kroppens enzymsystemer

Vinterens trakasserier med for mange infektioner eller betændelsestilstande hele året? Du mangler måske zink og urter til at booste dit system med. Her er Strath en god cocktail, for urtedrikken har bevist sit værd i mere end 30 år, hvad immunforsvarets udfordringer angår, og tilsætter man zink, så har man et moderne produkt, der arbejder på flere områder. Zink sørger desuden for, at ikke mindre end 300 kendte enzymprocesser kan forløbe korrekt. Og alle funktioner i kroppen kræver enzymer, de små postbude, som sætter gang i en proces igen og igen uden selv at blive forbrugt – men dog slidte – her skal zinken hjælpe med at få enzymerne til at holde tempoet og både virke i fx hudens problematikker, luftvejenes sygdomme og i fordøjelsen. For blot at nævne nogle få af de store organsystemer.

Også børn i voksealderen eller fx vegetarer, gravide eller småtspisende kan komme i underskud. Der kan ses svære symptomer på zinkmangel, men i den lettere ende kan man få øje på zinkmangel ved fx tør hud, eksemer, tilbagevendende luftvejsinfektioner, problemer med tarmsystem, især i tyndtarmen, og nedsat appetit. Og nedsat appetit gør, at man måske spiser mindre mad og dermed mindre zink – og en ond nedadgående spiral er sat i gang.

Derfor er Strath med zink et værdifuldt tilskud, da Strath i sig selv regulerer fordøjelsen allerede fra mavesækken, og en opadgående spiral er sat i gang med en krop, der ganske simpelt er bedre til at regulere de forskellige mekanismer.

Så alt i alt godt gået, I gode mennesker i Schweiz! (Og tak til Anjo i Danmark for at tage mig med på rundtur i urternes verden).
Hvis du vil læse alt om Strath og produktionen, så find et hæfte om fabriksturen, om personerne bag og om alle studierne på www.sund-forskning.dk.

 

Du finder det ved at skrive www.sund-forskning.dk/artikler/gratis-hafte-om-bio-strath.

 

Biotilgængeligheden er beregnet med metoden: One-Way ANOVA, Dunnett’s Post-test.

 

Er du til den klassiske flydende Bio-Strath, så gør du bare, som du plejer. Bare kald den Strath Original, når du handler ind hos din helsekost.

 

Vi slukker for en myte

Mange er faret vild i de lange tarme og har forbundet gener i fordøjelsen med indtag af gær. Men det forholder sig modsat – hvis altså gæringsprocessen er klaret, inden vi spiser den – for gær indeholder masser af næringsstoffer og fungerer som præbiotika.

For Strath gælder det, at kombinationen af urter med polysakkarider fra den ødelagte (og derfor inaktive) gærcellevæg skaber en god grobund for den naturlige mikroflora, så fx vækst af candidasvamp kan elimineres.

Derfor er fermenterede produkter baseret på gær sunde for vores tarme.

Styrker vi mikrofloraen, styrker vi både slimhinder og den naturlige barriere mellem tarmvæg og blodbaner.

Samtidig styrker vi det lokale immunsystem, som dernæst sender sunde budskaber til det øvrige immunsystem i resten af kroppen.

I kombination med en zink, der er gjort letoptagelig af Strath, får du en immunbooster til unge og til voksne.

 

Forskning

Mere end 35 offentliggjorte studier, tusindvis af brugere verden over og den samme recept gennem 53 år har gjort Strath til ikke kun et af de mest sikre urteprodukter, men også til et af de mest velafprøvede til alskens problemstillinger.

Går man gennem studierne og erfaringerne, danner der sig et billede af et produkt, som virker på de tre overordnede organsystemer: nervesystemet, immunforsvaret og hormonsystemet. Ved at regulere deres evne til at sende de rette signalstoffer af sted bliver kroppen fodret med de rette impulser til både at optage næring fra maden bedre og udskille, hvad der ikke er til nytte for kroppen.

 

Strath kan anvendes hele livet

På grund af sit alsidige indhold af næringsstoffer er Strath overalt i verden anvendt som en tonic, der med lethed kan bruges hver dag året rundt. Urtegæren sørger for en bedre optagelse af næringsstofferne og derfor en bedre udnyttelse af den mad, du spiser. Det er set hos børn og voksne i alle aldre, og det er testet og målt på gravide, børn, atleter, duer og kameler …

 

Der er videnskabeligt belæg for og erfaringer med Strath:

  • Til spædbørn og børn
  • Til gravide og ammende
  • Til ældre, hvor der typisk er nedsat evne til at optage næringsstoffer, eller appetitten måske er lille.
  • Til at regulere kroppens organer ved kroniske sygdomme også samtidig med medicin!
  • Under og efter akut sygdom.
  • Før operationer og efterfølgende for at afkorte rekonvalescens.
  • Ved fysisk og psykisk stress samt ved sportspræstationer.
  • Ved mange typer af mental stress, fx ved eksamener, stress og for meget arbejde.
  • Regulering af nervesystemet, herunder hjælp til ADHD, ADD samt ved almene problemer med hukommelse, indlæring og koncentration.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *