Plej din hovedbund, hvis den plager dig

  

 

Der er gode hårdage, der er er mindre gode, og så er der tusindvis af mennesker, der har alt for mange af virkelig dårlige hårdage. Ikke fordi det stritter til alle sider, er fedtet eller for tørt, men ganske problematisk en hårbund, som klør eller er fyldt med eksem eller psoriasis.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2018

 

Eksem og psoriasis er egentlig to vidt forskellige problematikker, som kan opstå i og på huden, og for nogle er det allermest i hovedbunden. Til fælles har de to sygdomme, at huden er irriteret, måske rød og skorpet, men der hører lighederne egentlig også op. Hvor psoriasis opstår, fordi der sker en for hurtig celledeling, har man ikke helt klarlagt årsagerne til eksem, som i øvrigt ligesom psoriasis kan være meget følsom over for forskellige belastende faktorer.  

Der findes desværre ikke en entydig opskrift på at eliminere nogle af sygdommene, men med sit afsæt i begge at være inflammationer er det værd at afprøve, om der sker en positiv forskel, hvis du eliminerer flere af følgende faktorer:

  • Stress, dyk ned i dig selv, mediter, gå lange ture eller alt muligt andet, der fjerner unødige bekymringer og belastning af de små binyrer, som både har betydning for din stresstærskel og dit immunforsvar.
  • Undgå så mange kemikalier som muligt i din hverdag og især i nærheden af din hovedbund.
  • Sørg for en god fedtstofbalance i hele kroppen, og ikke kun udenpå. Faktisk er huden ofte et udtryk for, at der er ubalancer – fx for få fedtstoffer – inde i kroppen. Du kan rette op med nogle gode olier, ind- og udvortes, og indefra er Nordic Natural omega 3 kendt for sin renhed og sit høje indhold af inflammationshæmmende fedtsyrer.
  • Dæmp i det hele taget muligheden for inflammationer ved at spise mange flere farverige grøntsager og frugter, fyld op med sunde proteiner, som du bl.a. finder i nødder, kerner og frø, og undgå store mængder kød, som måske kan forværre tilstanden. I hvert fald er der mange vegetarer eller næsten-vegetarer, der kan berette, at deres hud generelt får det meget bedre efter omlægning af kosten.

 

Udefra og ind – indefra og ud

Hjælp kan du hente fra Bidro’s serie til hud og hårbund. Fra den røde pilebark er der udvundet salicin, der kan dæmpe kløe og inflammationer, du finder også gele royal sammen med gode olier, der hver især og sammen kan pleje hud og hovedbund.

I serien finder du også ”Hud, hår & negle”, et tilskud med vitaminer og mineraler til at styrke indefra og ud.

Læs meget mere på www.bidro.dk, der også gerne sender gratis vareprøver.

 

5 thoughts on “Plej din hovedbund, hvis den plager dig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *