Q10 og pycnogenol til kredsløbet

hjertehånd

 

Pycnogenol® og coenzym Q10 er en effektiv hjerte-kombination

Hver for sig yder stofferne en god beskyttelse af kredsløbet, men når de tages samtidigt, bliver den beskyttende virkning næsten dobbelt så god, viser ny forskning. Der er efterhånden en del dokumentation på den kredløbsbeskyttende virkning af de to stoffer, barkekstrakten Pycnogenol® og det vitamin-beslægtede coenzym Q10, men som noget helt nyt har japanske og amerikanske videnskabsmænd fundet frem til, at den beskyttende effekt bliver næsten dobbelt så høj, når man indtager præparaterne samtidigt. Det, som man har kigget på, er Pycnogenol’s og coenzym Q10’s evne til at modvirke forharskning af fedtstoffer som kolesterol i blodet. Når skadelige frie radikaler går til angreb på blodets fedtstoffer, ændrer fedtstofferne karakter, så åreforkalkning får lettere ved at sætte ind. Indtaget hver for sig kan præparaterne hæmme denne forharskning med omtrent 30% – eller en trediedel – men indtaget samtidigt kan de beskytte ikke mindre end 53% af blodets fedtstoffer mod forharskning.

 

Beskytter kredsløbet

Forskningen, som er udført af japanske og amerikanske forskere i et samarbejde imellem Showa Medical University i Tokyo og State University of New York, Buffalo, slår fast, at det er de to stoffers rolle som beskyttende antioxidanter, der har betydning. Coenzym Q10, en naturlig substans hvis indhold i kroppen daler med alderen, beskytter hjertet og blodårerne, hvor Pycnogenols indhold af biologisk aktive proanthocyanidiner sænker blodtrykket, styrker karvægge, forbedrer venefunktion, gør blodpladerne mindre klæbrige og forbedrer blodcirkulationen. De nye forskningsresultater er offentliggjort i februar-udgaven af det videnskabelige tidsskrift Evidence Based Integrative Medicine. Læs mere om pycnogenol her – forskning i diabetes sår

 

Læs mere om forskningen: Skriv “pycnogenol” i søgefunktionen på forsiden af sund-forskning.

 

Kilde:

Evidence Based Integrative Medicine, februar 2006 www.pycnogenol.com

 

Fås i håndkøb

Både Pycnogenol® og coenzym Q10 fås som almindelige håndkøbspræparater i handelen. Bio-Pycnogenol er et kosttilskud, som er registreret under Fødevaredirektoratet, hvorimod Bio-Qinon Q10 er et lægemiddel, som hører under Lægemiddelstyrelsen. Begge produkter bliver fremstillet af virksomheden Pharma Nord i Vejle.

One thought on “Q10 og pycnogenol til kredsløbet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *