Så let sikrer du din krop alle de livsnødvendige aminosyrer

grønsager i krop

 

Din krop skal have 20 forskellige aminosyrer for at fungere. De 11 af dem kan den selv danne. De ni andre skal den have fra kosten, hvilket kræver, at du spiser varieret hver dag. Med det plantebaserede HEAL-måltid som erstatning for et af dagens måltider er du dog sikker på at få hele spektret af aminosyrer.

 

Af Bjørn Falck Madsen
 

Der er en grund til, at vi mennesker skal spise varieret. Vi har nemlig brug for en lang række næringsstoffer, for at kroppen kan udføre alle sine opgaver. En af de ting, som ofte flyver under radaren, er aminosyrerne. Der findes 20 af slagsen, og de 11 af dem kan kroppen selv danne. De ni øvrige er vi nødt til at have fra føden.

Uden dem ville kroppen gå til grunde

Spiser du derfor ikke varieret nok, kan det blive en udfordring. Vi skal bruge alle aminosyrer for at kunne danne de mange forskellige proteiner, som er med i opbygningen og vedligeholdelsen af væv og meget andet. Uden aminosyrer ville kroppen ganske enkelt gå til grunde. På listen over dem, vi skal have fra kosten, finder vi histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, phenylalanin, threonin, tryptofan og valin.

Selv med sund kost er det svært

Her kommer udfordringen. Hvis ikke vi spiser en balanceret kost med en bred sammensætning af forskellige fødevarer, kan vi let komme til at mangle enkelte af aminosyrerne. Det bliver ikke bedre af, at der kan være dage, hvor frokosten bliver sprunget over, eller aftensmaden bliver en nummer 54 fra den lokale pizzarestaurant eller måske bare en leverpostejmad, fordi det er hurtigt og nemt.

 

Plantebaseret og optimeret måltid

”Selv for dem, der virkelig prøver hårdt at spise så sundt som muligt hver dag, kan det dog til tider være op ad bakke. Det var netop den erkendelse, der fik mig til at udvikle HEAL-konceptet, som er et plantebaseret og optimeret måltid, der blandt andet indeholder alle aminosyrerne, de forskellige vitaminer og mineraler samt masser af fibre og andre næringsstoffer, kroppen skal have hver dag”, forklarer Birgitte Emborg, som er godt i gang med at introducere HEAL til de europæiske forbrugere.

 

Får os sikkert i mål med ernæring

HEAL er en forkortelse for Holistic Eating and Living og har aldrig været tænkt som en erstatning for sund og varieret kost. Det er derimod meningen, at man med en enkelt HEAL-portion om dagen som supplement til eller erstatning for et måltid kan finjustere sit indtag af næringsstoffer og nå sikkert i mål hver dag.

”Det er en slags ernæringsmæssig ”sikkerhedssele”, som giver folk ro i sindet, fordi de på den måde ved, at kroppen har fået alt, hvad den behøver rent ernæringsmæssigt”, siger Birgitte Emborg. Hun har i mange år arbejdet professionelt inden for ernæring og sundhed og har desuden en efteruddannelse i Nutrition Science fra Stanford University.

 

Antiinflammatorisk og blodsukkerstabiliserende

HEAL-måltidet, som er fremstillet af sammenlagt 36 økologiske kvalitetsråvarer fra planteriget, indeholder blandt andet gurkemeje, ingefær, bær, omega-3-fedtsyrer, kanel og vanilje. Det er disse ingredienser, som giver produktet en antiinflammatorisk effekt. Samtidig har de plantebaserede ingredienser i produktet den fordel, at de er med til at stabilisere blodsukkeret, fordi det er langsomme kulhydrater i selskab med sunde fibre, som kroppen nedbryder langsomt, så der ikke sker store udsving i insulinproduktionen.

 

Fordelene ved at anvende HEAL

  • Varieret kost – et HEAL-måltid tilfører din krop 36 økologiske superfoods
  • Du er sikker på at få samtlige ni essentielle aminosyrer som byggesten til dine livsnødvendige proteiner
  • Du får masser af sunde fibre og probiotika til en sund og velfungerende tarm
  • Det har en blodsukkerregulerende virkning
  • Præparatet indeholder urter og krydderier med en stærk antiinflammatorisk effekt
  • Sunde fedtstoffer med omega-3 fra havalger samt olivenolie
  • 100 procent rene og økologiske råvarer uden nogen tilsætningsstoffer


Hvis blot du erstatter et enkelt af dagens måltider med et HEAL-måltid, er du i mål med hensyn til dagens behov for alle de vigtige ting, din krop behøver.

Du kan læse mere/eller få HEAL leveret til din dør fra dette link: www.heal4meal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *