Skader på skiferien?

SkalDuGiDenGasPåSki

 

Det ser så nemt, lækkert og indbydende ud. Det der med at stå på ski. Blå himmel, høj sol, kridhvide vatlignende landskaber af tyk sne, og idylliske østrigske træhytter, der summer af liv og glühwein. Og så selvfølgelig en super atletisk og professionel skiløber, der suser ind i billedet fra højre, med pulver-sne fygende om ørerne, der til lejligheden er pakket ind i en moderigtig skihue. 

Men ikke alle kommer ned af pisterne lige så let og ubesværet som de dygtige skiløbere vi ser på TV. Mange års træning og mange styrt, skader og fald ligger forude for de færdigheder vi bl.a. ser på You Tube videoer. Og alle, der har været på skiferie – hvad enten det er første eller 14. gang – ved at ømhed og forstrækninger kan være direkte følge af de mere eller mindre akrobatiske udfoldelser på løjperne. Og skulle skaden ske, er det en rigtig god idé at have Ice Power pakket ned sammen med skistøvlerne og termoundertøjet.

 

Effektiv smertelindring med kuldebehandling

Ice Power er en serie af produkter der hurtigt og effektivt smertelindrer ved slag, brud, forvridninger og andre led- og muskelskader. Men foruden at smertelindre reducerer Ice Power også hævelser og blodansamlinger så skaden heler hurtigere. Ice Power serien består af en række ikke-receptpligtige produkter, som hurtigt og effektivt lindrer såvel akutte som kroniske smerter. Virker også antiinflammatorisk.

 

Sådan gør du:

I serien med Ice Power produkterne, har du mulighed for at kuldebehandle forstuvninger, ømme muskler og forstrækninger med det samme. Virkningen er omgående og en enkelt påsmøring har effekt i 4-5 timer. Jo tykkere lag, des længere varighed. Ice Power virker ved at sænke temperaturen i og omkring det beskadigede eller ømme væv. Derved nedsættes smerten hurtigt, og hævelser og blødninger reduceres. På den måde begrænses effekten af skaden mærkbart, så du hurtigere kan komme på ski igen.

 

Vi kan også henvise til at skrive dig RICE princippet bag øret:

Behandling af småskader og forstuvninger

Har du fået en skade går en akutte førstehjælp ud på at begrænse hævelsen og dæmpe smerten. Hævelse i vævet betyder nemlig, at de overrevne sene- eller muskelfibre har svært ved at finde sammen igen og når blodet størkner, vil det give anledning til arvævsdannelse. Førstehjælpen foregår efter RICE-princippet.


(R)est – ro

Ophør straks efter skaden med at stå på ski og hold det skadede væv i ro.


(I)ce – is

Afkøl det skadede væv med sne eller Ice Power (se under tips). Kulden vil dæmpe smerten, men tro ikke, at skaden er væk. Læg aldrig isen eller sneen direkte på huden, da det kan give forfrysninger. Køl det skadede væv ned i 20 min. hver time det første døgn.


(C)ompression – tryk på

Læg en trykforbinding over det skadede sted. Trykforbindingen vil hindre blodet i at sive ud i vævet og på den måde nedsætte hævelsen. Brug ikke trykforbinding om natten.


(E)levation – højt

Hæv den skadede kropsdel over hjertets niveau. Det reducerer blødningen i vævet. Hæv ligeledes den skadede kropsdel om natten. Det hjælper til at reducere hævelsen.

Ice Power forhandles hos Matas samt førende apoteker og helsekostbutikker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *