Spørg Eksperterne, Frede Damgaard

• Biopat/Naturopath i biologisk medicin
• Ernæringsterapeut 
• Phytoterapeut

 

 

 

Her møder du Frede Damgaard, Ernæringsterapeut, biopat og phytoterapeut, som gerne deler ud af sine mangeårige erfaringer. 

April 2023

Kære læsere

Så er forårssæsonen og dermed pollenallergierne på vej! Og værsgo, her er lidt støtte til slimhinder og immunforsvar, så du måske kommer nemmere gennem perioden.

Mange fødevarer kan være krydsreagerende, specielt ved allergi over for birkepollen eller græs. Vær derfor opmærksom på, om du tåler fx abrikoser, blommer, ferskener, kirsebær, kiwier, nektariner, pærer, æbler (specielt de grønne), kartofler og specielt rå gulerod, selleri – knold og blad, tomat, ærter.

Mange nødder, specielt hasselnødder, jordnødder/peanuts, og nogle reagerer også på mandler, para- og valnødder, cashewnødder, specielt rå.

Let kogning eller bagning vil hjælpe nogle, men for andre vil en eller flere af de nævnte fødevarer give reaktion uanset. Så spis kun lidt af dem, eller undgå dem helt, specielt i pollensæsonen, og især hvis du oplever, at de giver reaktioner.

Som gammel terapeut har vi i mange år anbefalet større doser af vitaminer – og især af vitaminerne B2, B5 og B6.

I dag findes der et Vitamin-B-Complex fra Solaray, som indeholder store doser af disse B-vitaminer. Tag en kapsel dagligt, så er du godt dækket ind, og gå til en behandler, der kan ordinere større doser af fx B5 og B6, hvis ikke virkningen sammen med de øvrige anbefalinger her kan gøre en stor nok forskel.

Supplér gerne med 1×1.500 mcg. A-vitamin til dine slimhinder samt en ekstra 500 mg. C- vitamin til immunforsvaret.

Ligeledes kan to kapsler Perilla-ekstrakt støtte kroppen, specielt i forhold til luftvejsallergier.

For ekstra hjælp kan en Omni-Immun-kapsel med sit indhold af betaglycaner støtte dit immunforsvar og dine slimhinder.

Yderligere hjælp til dine slimhinder er Omega-7-fedtsyrer fra havtorn, som også fås i kapsler.

Understøt gerne det hele med en god multi-vitamin-mineral for bedre omsætning af din kost og de øvrige tilskud. I et godt vitamin- og mineralprodukt finder du bl.a. zink og silicium til at støtte immunforsvar- og slimhinder.

Det hele skulle også gerne give dig bedre overskud og mere energi til at komme igennem foråret bedst muligt.

 

Februar 2023

Det er stadig mørkt udenfor, og derfor kan der være behov for at øge energien i dagligdagen. Nå ja, det har vi brug for hele året, men her et lidt forsinket nytårsforsæt?
Det er alt for let at falde for færdigretterne, og det er ofte noget skidt. De er tit lavet på råvarer af en ringe kvalitet, de er behandlet med det ene og det andet, så hvordan vil det være at lade 2023 være året, hvor du tømmer dine køkkenskabe for skrald og stille og roligt går i gang med at spise anderledes renere og sundere?

 • Spis masser af grøntsager – herunder meget kål- og bladgrønt + lidt frugt og bær – hver dag.
 • Vælg fuldkornsprodukter – eventuelt glutenfri, hvis du ikke nedbryder gluten så let. Ellers vælg langtidshævede produkter.
 • Spis bælgfrugter hver dag (bønner, linser, ærter.) Gå langsomt i gang, de kan give en del luft i tarmene, men kroppen vænner sig som regel til dem.
 • Spis gerne en håndfuld nødder, mandler og kerner dagligt.
 • Husk olierne: oliven-, hørfrø-, hampefrøolie + evt. kærnet smør.
 • Ren økologisk kost – overvejende vegetabilsk – plantebaseret.
 • Mad lavet helt fra bunden.
 • God tygning af din mad – ordentligt.
 • Rent vand – og nok.
 • Nok søvn og hvile.
 • Masser af frisk luft – motion (gåture).
 • Husk også dine D-vitaminer og en god multivitamin-mineral-tablet samt styrkende urter.
 • Masser af kærlighed.

Mvh Frede Damgaard

 
December 2022

Kære læser

Selvom det er jul og nytår med masser af fester og fed mad, så glem ikke den sunde kost med mange grøntsager, suppleret med fisk, fjerkræ og evt. lyst kød fra firbenede økologiske dyr. Suppleret med lidt kulhydrater fra fuldkornsprodukter, gerne glutenfrie som fx quinoa. Og ikke at forglemme: Godt med olivenolie til frokost og aften, ligesom de gør i middelhavsområdet.

En frisk tur på fastende mave hver morgen, og gerne på en halv time, gavner både krop og sjæl.

Du kan også støtte kroppen gennem vinteren med et godt multivitamin- og mineralprodukt samt et omega-3-tilskud. Suppler gerne med adaptogene urter såsom rosenrod, astragalus, russisk rod og schisandra. Adaptogene urter virker styrkende på energien, er stressregulerende og påvirker også gunstigt dit hormon- og immunsystem.

Kommer du ud til fester og sammenkomster, hvor der er en del fed mad, og måske alkohol, kan et urtepræparat med marietidsel og artiskok være en god hjælp til leveren, så du bedre omsætter fedt og alkohol.

Skulle tarmfloraen drille, kan et probiotisk mælkesyrepræparat hjælpe.

Husk også at få nok væske, da vand og fx urteteer er med til at holde slimhinderne fugtige og give kroppen en god væskebalance. Og den fede mad er lettere at fordøje, hvis du drikker flere glas vand om dagen med lidt citron eller æblecidereddike i.

Jeg er sikker på, at hvis du går i en helsekostbutik, kan de hjælpe dig med at finde en god løsning på de kosttilskud, der dækker disse forslag. Og ellers søg hjælp hos en biopat/naturopath ibm, en ernæringsterapeut eller en phytoterapeut.

 

Mvh Frede Damgaard

 

Oktober 2022

Jeg henvender mig til dig, da jeg igennem de sidste par år har været udsat for ekstra meget stress.

Jeg oplever ekstremt meget træthed, dårligt kredsløb i mine ben og mange smerter i skuldre, nakke og hofter, hvilket begrænser mig i mine motions- og træningsformer. Mit humør er ligeledes dårligt, og jeg kan ikke tage mig sammen til, hvad jeg burde gøre på det felt. Ligeledes har jeg taget på i vægt, og jeg er kun 48 år. Nogle venner har sagt, at jeg lider af binyrestress, men jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre ved det.

Venlig hilsen Hans

 

Hej Hans

Ja, det lyder som om, der kunne være noget om snakken. Når du er stresset, producerer kroppen mange stresshormoner, som kan blokere for fedtforbrændingen, der, samtidig med at du får svingende blodsukkerproblemer, over tid kan udvikle sig til insulinresistens, som typisk giver fedtlagring og er forløberen for diabetes 2.
Det betyder også, at det fedt, der lagres, kan blive inflammatorisk, hvilket kan være medvirkende til dine smerter og måske begyndende kredsløbsproblemer og træthed.

At påbegynde en sund livsstil er en del af enhver behandling af høje stressniveauer i kroppen.

Spise sunde fødevarer med begrænsning af animalske fødevarer og spise rigeligt af nærende fødevarer, såsom fisk, suppleret med frugt, grøntsager og kun lidt fuldkorn.

Dyrk regelmæssig motion for at bevare et sundt kredsløb og mindske stress. Du nævner, at du godt ved, at du svigter dig selv, men nogle daglige gåture kan gøre en forskel. Pilates, yoga, saunagus, svømmeture – alt, hvad du kan mærke, der giver dig energi og ikke tapper dig. Ingen motion og muskelbevægelse er en nedadgående negativ spiral, og du vil blive mere syg.

Stop med at ryge; hvert eneste hiv af en cigaret sender 2.000 giftstoffer ind i dine blodkar og forsnævrer dine årer.

Kig også på dit alkoholforbrug, som stresser krop og hjerne.

Få nok søvn, da det hjælper med at reparere og helbrede alt i din krop.

Spis et godt multivitamin- og mineralprodukt, gerne sammen med et omega-3-produkt, samt ekstra magnesium plus evt. 3 Super B-Complex, som indeholder nerve- og energivende B-vitaminer og adaptogene urter: Russisk rod, Schisandra, Rosenrod, Astragalus. Til ekstra hjælp til binyrerne kunne C-vitamin og pantothensyre være relevant.

Søg evt. en god behandler, der arbejder med dine problemstillinger – også mentalt.

 
August 2022

Hvem vil spise en halv kop sukker om morgenen?

Begynd din dag med alt andet end sukker og stivelse, så bliver hele dagen så meget lettere og fyldt med energi resten af dagen

Derfor skal du virkelig tage stilling til, om du i din hverdag skal spise hvidt brød, spise morgenmadsprodukter fyldt med sukker, eller om du, fordi du ikke synes, det er sødt nok, hælder sukker på.
Eller lyst rugbrød med marmelade? Vi har endda set klienter starte dagen med småkager ”for noget skal man jo spise, når man har travlt”.
Nej, nej og nej.

Stivelse findes især i raffinerede kornprodukter, lyst brød, pasta, ris, og kroppen ser ikke stivelse, men omsætter det til sukker.

Så hvem vil spise en halv kop sukker hver morgen?

Det vil trigge dit blodsukker, som vil svinge op og ned og påvirke din hjerne til at ville have søde ting resten af dagen. Det samme vil dit energiniveau, som kan give træthedsanfald, humørsvingninger, lav energi, især om eftermiddagen, og det bliver bare så svært at undgå trangen til søde ting.

Kaffe giver energi, umiddelbart, men bør kun anvendes moderat, hvis du har mange ture på energirutsjebanen, og jo mere kaffe, jo mere almindelig vand har du brug for. Er du sulten mellem måltiderne, så prøv om det i virkeligheden er vand, du mangler.

Der er masser af inspiration at hente i alverdens bøger om mad, for ovenstående postulat er alle enige om – måske undtagen dem, der fremstiller de næringsfattige cornflakes, guldkorn, og hvad der ellers tilbydes på supermarkedets hylder: Du bør starte dagen med rigdom. Næringsrigdom:

Spis gerne grøntsager fra morgenstunden, eller lav dig en smoothie, få inspiration til de grønne på nettet.
Du kan også spise dig et par æg, kogte, scrambled eller som spejlæg.
Er du mere sulten, kan du spise endnu flere grøntsager, der måske lige er blancheret på panden. Eller måske lidt laks?

Eller du kunne lave en chiagrød bestående af 1 spsk. af hver af følgende: Chiafrø, afskallede hampefrø, græskarkerner og smuttede mandler, som du sætter i blød natten over i kokosmælk med 1-2 dl frosne bær – som skal lige skoldes.

Suppler gerne med nogle adaptogene urter, og dem kan du gå ned i din helsekost og blive klogere på.
Er du 40 plus, så giv den gerne en ekstra skalle med Q10, 100 mg om morgen, og en god  multivitaminpille, der også indeholder mineraler, især chrom til dit svingende blodsukker.

 

Juni 2022


Sommerens udfordringer og glæder

Forsommeren og sommeren byder ofte på mange udfordringer.

For mange mennesker er sommeren en lys og lækker årstid, men for nogle er det desværre også en tid, hvor solens stråler for nogle er svære at holde til, specielt de lyshudede.

Ligeledes oplever flere personer øget stress, da der er meget, der skal ordnes i have, hjem, i sommerhuset eller med båden. Og så ikke mindst, måske ferie. Det kræver flere næringsstoffer for at holde kroppen i balance.

Men sommeren er heldigvis også en tid, hvor der er masser af nye lækre grøntsager, frugter og bær, som bør nydes i rigelig mængde for at tanke dig godt op efter vinteren og foråret – og ikke mindst efterfølgende til efteråret og vinteren, til en god modstandskraft. Yderligere bør du tanke godt op med lyst kød, fjerkræ, bælgplanter, mandler, nødder og frø, avokado og ikke mindst mere fisk for at få flere omega-3-fedtsyrer.

For en sikkerheds skyld er det en god idé at bruge en rigtig god kvalitetsolivenolie som dressing, hvilket øger optagelse af grøntsagerne, næringsstoffer og generelt er vigtig for huden, kredsløbet, hormonsystemet, blodsukkeret og meget andet.

Er det solens stråler, der plager dig, og du nemt får rødme i huden og måske soleksem, kan du få hjælp ved at indtage én Food Caroten-kapsel, som tilfører kroppen forskellige carotener, der får huden til at producere et pigment, der hedder melanin, som er et lysbeskyttende pigment, og dermed beskytter huden mod rødme og skoldning. Du kan yderligere supplere med et krilloliepræparat, en omega-3, der er god for kredsløbet. I krillolie findes også astaxantin, som er en beskyttende antioxidant, der kan beskytte hud og kredsløb.

Andre reagerer ved at være modtagelige for mygge- og insektstik på grund af udendørslivet. Her kan det være en god hjælp med Super B-Complex, som består af hele B-vitaminkomplekset, der er en god hjælp til at omsætte din energi og samtidig bidrager til at mindske sukkerstofferne i kroppen. Dermed mindskes sødmen i dit blod, og på den måde kan det modvirke tiltrækningen af myg og insekter. B-vitaminerne bidrager også til, at du har mere energi, både fysisk og psykisk, som yderligere understøttes i produktet med de adaptogene energi -og antistress-urter: astragalus, schisandra, russisk rod og rosenrod.

 

April 2022

Pollenallergi kræver din opmærksomhed i køkken og i kosttilskud

Pollenallergi er generende og vil måske kunne minimeres med kostomlægninger og en antiinflammatorisk sund kost, hovedsageligt bestående af farverige grøntsager, lidt frugt og mørke bær, krydderurter, olivenolie, mandler og frø samt fisk, fjerkræ og kød fra vilde eller græsfodrede dyr.

Mange fødevarer kan være krydsreagerende ved birkepollenallergi. Det er typisk tomater, nødder, grønne æbler, kiwi, hasselnødder, jordnødder/peanuts, der giver reaktioner, men det kan også være andre, fx abrikos, blomme, fersken, kirsebær, nektarin, pære, gulerod, kartoffel, selleriknold og -blad, ærter, cashewnødder, mandler, para- og valnødder, specielt rå. Let kogning eller tilberedning vil hjælpe nogle, men for andre vil de give reaktion uanset. Så spar på disse, eller undgå dem helt, specielt i birkepollensæsonen, og især hvis du oplever, at de giver reaktioner.

 

Supplér med et bredt dækkende multivitamin-/mineraltilskud – Bidrager til et normalt immunforsvar – fx. Pharma Nord

Supplér yderligere med fiskeolie: Bidrager til sunde slimhinder – fx Bio-Marin fra Pharma Nord

 Yderligere kosttilskud, der kan hjælpe mod pollenreaktioner:

 Omega 7 – Havtornolie: Bidrager til sunde slimhinder – fra Pharma Nord                                                                                                                                    

 Leverfunktionen er vigtig at støtte i denne forårstid, for at afgifte og optimere kroppen, og der er hjælp at hente med et nyt produkt – fra Natur-Drogeriet, Liver Complex-kapsler, som består af ekstrakter fra løvetandsrod, artiskokkronblade og marietidselfrø samt cholin.

 

Yderligere hjælp til at mindske allergisymptomerne er:

Perilla-kapsler med ekstrakt af perillablad – fra MaxiPharma

Omni-Immune-kapsler – fra Biosym

Yderligere findes der hjælp fra homøopatien – fx Høron – fra Allergica

 

Februar 2022

Slimhinderne beskytter vores kroppe

Vi skal passe på vores slimhinder, så de altid danner et naturligt værn mod fx bakterier og snavs udefra. Især i de kolde måneder i Danmark kan de være udfordrede, fordi kulde eller et tørt klima indendørs kan gøre dem mere sensible. Årsagerne kan være mange: Kroppen mangler næringsstoffer, hormonelle faktorer, bl.a. for lidt østrogen i kroppen, kan skabe tørre slimhinder, og det er alt andet lige lettere at blive belastet af luftbårne allergier som pollen, mug og skimmelsvampe.

Vil du gerne forebygge, at fremmede indtrængere spurter ind over dine slimhinder, kan det være nødvendigt at optimere dine kostvaner, så du får flere vitaminer, mineraler, proteiner og fedtstoffer. Sammen sørger de for, at der er de bedst mulige betingelser for at bygge celler op i hele kroppen og derfor også i det naturlige værn, som du skal være gode venner med allerede oppe fra mundhulen og hele vejen gennem fordøjelsen, i blæren, på huden og så selvfølgelig vores luftveje, som tit bliver udfordret om vinteren.

Sund mad kan være en meget individuel ting, for flere og flere mennesker bliver åbenbart mere sensitive over for det, de måske spiser mest af og kan ikke forstå, hvorfor der er problemer i fordøjelsen, ekstra slimdannelse i bronkier eller hyppige problemer med humøret. Det er i dag velkendt, at fx fordøjelsens slimhinder kommunikerer med resten af kroppen, og det er da også derfor, at det er blevet så populært med mælkesyrebakterier, som kan fremme dele af immunforsvaret i bl.a. tynd- og tyktarm.
Kan du genkende nogle af symptomerne, kan det være relevant med et ekstra probiotisk bakterietilskud, fx NDS Panda 2-pulver.

Omega-3-fedtsyrer fra fiske- og hørfrøolie vil generelt styrke og opbygge slimhinder, samtidig med at fedtsyrerne virker antiinflammatoriske og sikrer optagelsen af fedtopløselige vitaminer som A- og D-vitamin.

Omega-7-fedtsyrer er specielle fedtsyrer fra havtornfrø, der er svære at få fra almindelig dansk kost. Er du god til at omsætte fedtsyrer, kan du danne dem ud fra omega-3 og omega-6, men evnen falder ofte med alderen, og især kvinder i overgangsalderen kan have brug for et ekstra tilskud til de tørre slimhinder.

Et finsk studie viser, at omega-7 fra havtornolie kan hjælpe og styrke de plagsomme slimhinder overalt i kroppen, hvad enten man lider af Sjøgrens syndrom, er i klimakteriet eller af andre årsager har slimhinder, der tørrer ud, specielt i øjne, næse, mund og svælg samt skede. Tag en kur i en til tre måneder, og sørg samtidig for de rette vitaminer, mineraler og de øvrige omega-3-fedtsyrer, fx fra fisk eller alger.

Alle vitaminer og mineraler er relevante for sunde slimhinder, men her kan fremhæves: A-, C- og D-vitaminer, der sammen og hver for sig er opbyggende for slimhinder og immunforsvar.

Vi hører ikke så tit om B2-vitamin, som også bidrager til sunde slimhinder. Ekstra tilskud af B-2-vitamin kan i perioder indtages fra 20 til 100 mg.

B6-vitamin støtter generelt immunforsvaret, ligesom det støtter omsætningen af B2-vitamin. Det støtter ligeledes hormonbalancen.

Tilskud kan være relevant med op til 20-60 mg dagligt i perioder.

OBS.: Når der spises enkelte B-vitaminer, er det vigtigt at understøtte med et B-complex, vælg fx Super B-complex sammen med Omni-B. I førstnævnte får du også immunregulerende urter, der kan give energi.

Zink er en livsnødvendig del i produktionen for mere end 300 af kroppens enzymer, der sikrer en god omsætning af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer. Ligeledes er zink vigtig for mange hormonelle processer og for optagelse og udnyttelse af A-vitamin.

Her kan et tilskud på 30-60 mg også være relevant i en periode.

 

Husk også rigeligt med vand, så du holder slimhinderne fugtige.

 

Har du særlige og specielle udfordringer, kan det være en god ide at opsøge en biopat/naturopath ibm eller en phytoterapeut. Ellers er de rigtig dygtige i en helsekostbutik til at give råd og vejledning.

 

Oktober 2021

Kære Frede Damgaard

I denne tid, ikke mindst, taler alle om et godt immunforsvar, der skal fungere optimalt, og det er vel det, vi alle ønsker, så vi på bedste måde modstår alle bakterier, virus og svampe.

Jeg kunne godt tænke mig at høre dit forslag til, hvordan vi gør det bedst?

Jeg er en sund mand midt i 40’erne, med fuldtidsarbejde med mange kontakter i dagligdagen i forhold til mit konsulentjob.

Hvad gør jeg?

 

M.v.h. Hans Christian

 

Svar:

Hej Hans Christian

Først og fremmest vil jeg foreslå en sund og god livsstil med motion, yoga eller tai chi, stresstackling, afslapning, meditation, søvn og en sund antiinflammatorisk kost bestående af fisk, fjerkræ og lyst kød sammen med en god del stærkt farvede grøntsager – både over og under jorden – og gerne supplere med lidt frugt og mørke bær og gode olier som fx olivenolie.

Suppler med gode omega-3-fedtsyrer, fx fra fiskeolie, og et godt multivitamin-mineralpræparat, hvor du bør sikre dig, at du er godt dækket ind med vitamin A-, D-, C- og K2. Ligeledes med selen, zink og magnesium.

Kig også på betaglucaner, som findes i kinesiske svampe, visse alger og gærarter. Forskning viser, at de alle kan påvirke immunforsvaret til en bedre regulering.

Når betaglucanerne er kommet ned i tyndtarmen, opdages og optages de i nogle immunøer kaldet Peyerske plaques, som igen opdages af makrofagerne, der altid er på vagt over for bakterier, svampe og vira. Makrofagerne sluger og fordøjer de fremmede indtrængere. Makrofagerne har receptorer, som genkender betaglucaner, fordi de findes i mange bakterier og svampe. Det betyder, at dit medfødte immunforsvar genkender situationen fra gær og tror, det er en fjende, og hele immunsystemet bliver aktiveret. Det vigtige forsvar her i første linje er nu aktiveret, så det kan kæmpe mod fremmede stoffer, og flere studier viser, at det forbedrer modstanden mod infektioner, vira og uønskede svampe.

Kroppens immunforsvar lærer altså at kende disse stoffer i kroppens hukommelsesceller, og næste gang kroppen udsættes for bakterier, svampe og vira kan kroppens indhold af betaglucaner ødelægge dem eller hindre dem i at sprede sig til raske celler.

Produkter, der indeholder betaglucaner, er fx ImmiFlex. Men andre udgaver er kinesiske svampe, Omni-Immune og ImmuForte, med hver deres specielle egenskaber. I udgangspunktet kan alle spises sammen. Men man kan også starte med at tage ét af produkterne, og så eventuelt skifte mellem dem.

Yderligere kan urter være befordrende for et godt fungerende immunsystem. Det er bl.a. Echinacea purpurea fra enten Biosym eller Bioforce, Astragalus membranaceus, som du finder i Astragalus Forte fra Biosym, Andrographis paniculata, som du finder i produktet Kan Jang.

Opsøg den nærmeste helsekostbutik for vejledning, eller få lavet et specifikt regenerationsprogram hos en phytoterapeut eller biopat/naturopath ibm.

 

Frede Damgaard

 

August 2021    

Kære Frede Damgaard

Så kommer efteråret, jeg skal i gang igen med mit arbejde, hvor der er stor aktivitet i firmaet.

Og livet er jo stadig lidt anderledes, så jeg vil gerne høre dig, hvad jeg skal gøre for at have et godt immunsystem og god energi.

Med venlig hilsen
Torsten.

 

Svar:

Spis en god farverig og næringsrig kost med mange plantenæringsstoffer, vitaminer og mineraler, og som indeholder mange antioxidanter. Det finder du i frugter, bær og store mængder af stærkt farvede og mørkegrønne grøntsager.

Spis også gerne mere fjerkræ samt bælgplanter og fisk for at få flere af de gode omega-3-fedtsyrer samt gerne også avokado og olivenolie, som øger optagelsen af grøntsagernes fedtopløselige næringsstoffer og dermed støtter kroppens slimhinder og forskellige balancer i forhold til immunforsvar og antioxidantforsvar. Samtidig giver kostsammensætningen mere energi og forebygger alverdens plager.

Suppler gerne med et stærkt multivitamin- og mineralpræparat, fx Omni-X, så du får godt med vitaminerne A, D3-, K2-, C- vitaminer og ekstra selen og zink, som er specielt vigtige for immunsystemet, samt et godt calcium- og magnesiumprodukt. Også gerne et omega-3-produkt, der er mange at vælge imellem, så tal med din helsekostbutik.

Suppler med Omni-Immune, der med sin fermenterede gær kan støtte det generelle immunforsvar.

Husk motion i frisk luft og gerne yoga i tillæg.

 

YIN YOGA, POESI & HJERTETS MELODI af Ina Hass

Få værktøjerne til at møde dig selv i hverdagen ved hjælp af natur, yoga, poesi og musik. Ina Hass har udviklet en yin yoga-bog, der ikke blot viser dig forskellige yin yoga-stillinger, men viser dig også et udvalg af smukke digte, guidede meditationer, musik og en dybdegående forståelse i den taoistiske tradition, som spiller en essentiel rolle i filosofien bag yin yoga. 

Sidst i bogen har Ina samlet en række brugbare yin yoga-workshops, som gør det nemt for dig at invitere yin yogaen ind i din hverdag. Her har hun også inkluderet smuk poesi og sange, som passer til den sammensatte sekvens, og som vil stimulere alle dele af dit sanse- og nervesystem.

De guidede meditationer, som du også finder i bogen, er fyldt med smukke visualiseringer. Disse kan du vælge at indspille med din egen stemme og benytte, hvornår end du har brug for at få ro på systemet. Det kan være i bussen, på en gåtur, liggende på stuegulvet eller i sengen. De guidede meditationer kan også læses op i selskab med andre, dine børn, din partner eller ven.


Ina Hass er uddannet yogalærer. Hun har taget uddannelsen i Chennai, Indien, og er også uddannet klassisk homøopat.

 

Boganmeldelse skrevet af: Pernille Sjøgreen

 

Juni 2021

Hej Frede Damgaard

Min hud får det altid værre om foråret og om sommeren, og kan der være en sammenhæng med pollen, myggestik og soleksem? Synes det hele er blevet værre, nu hvor jeg er midt i 50’erne.

Pernille

 

Svar:

Foråret og sommeren kan byde på mange udfordringer i forhold til huden.

Huden vil under normale omstændigheder danne et stof, der hedder melanin, som danner et beskyttende pigment mod solens skader.

Så har du nok af melanin, er der god beskyttelse mod solens stråler, men hvis det mangler, kan det give problemer med soleksem, ikke mindst hvis du har meget lys hud.

Her kan det være relevant at spise godt med betacarotenholdige fødevarer, fx gulerødder og mørkegrønne grøntsager. Spis dem gerne sammen med en god olivenolie og gerne masser af fed fisk og avokado. Alle næringsstofferne er med til at opbygge en stærk og fugtbærende hud. Spis eventuelt de fede fisk som kosttilskud. Også betacaroten kan fås som kosttilskud.

Til mygge- og insektstik kan det være relevant med et ekstra B-vitamintilskud, fx Super B complex, hvor du også får nogle interessante urter med, der tilsammen styrker dine binyrers evne til at skabe gunstige forhold for dit immunforsvar i huden og på slimhinderne.

Når du ikke kan tåle pollen, kan der være forskellige krydsreaktioner til fødevarer. Hold derfor øje med især tomater, nødder, grønne æbler og stenfrugter. Der kan også være reaktioner på jordbær, rå gulerødder, pærer og chokolade. Et godt kosttilskud til at støtte din krop i forhold til allergien er Perilla, som findes i kapsler, gerne suppleret med et homøopatisk produkt, Høron. I mikrofloraen kan der sagtens være en forbindelse mellem dit tarmsystem og hudens evne til at bevare sundhed, pigment og immunsystem. Prøv fx NDS Probiotic Leaky-G. Vil du gøre noget godt for hudens sundhed og opstramning, kan du supplere med NDS Pure Line Collagen SkinActive.

 

God sommer

Venlig hilsen

Frede

 

Letoptageligt jern, der smager godt

Jern er en vigtig bestanddel i de røde blodlegemer, som sørger for at transportere ilt rundt i kroppen. Mangler du jern, får du ikke ilt nok, og det kan vise sig som træthed, svimmelhed og koncentrationsbesvær.

Hvis du ikke spiser kød og æg, er der større risiko for jernmangel, fordi jern i animalske fødevarer er nemmere at optage end jern fra planter.

Iron Vital F er et vegansk jerntilskud med letoptageligt jern-II-glukonat, som er skånsomt for maven og fri for konservering. Med æble, kirsebær, urter og rødbede. Glæd dig til dagens shot, det smager nemlig godt.

 

April 2021

Hej Frede

Har du nogen gode forslag til min pollenallergi?

Jeg ved, at forskellige fødevarer kan krydsreagere med pollen.

Men jeg lever sundt med en del grøntsager og ved ikke umiddelbart, hvad jeg reagerer på.

Hilsen Christiane

 

Hej Christiane

Det er rigtig godt at spise så sundt som muligt uanset – og gerne godt med grøntsager.

Men nogle fødevarer kan give reaktion, så undgå helst dem helt, specielt her i birkepollensæsonen. Det er specielt nødder, chokolade, stenfrugter, tomat, kartoffel, gulerod, selleri, alle grøntsager tåles ofte bedre, hvis de er tilberedte frem for rå. En biopat/naturopath ibm kan evt. hjælpe dig med at finde ud af, hvilke specifikke fødevarer du reagerer på, og hvilke kosttilskud du kan supplere med. 

Mit forslag til dig er, at du kan supplere med kosttilskud, der normaliserer slimhinder og immunforsvar, tag fx:

 

Et bredt dækkende multivitamin-/mineraltilskud:

Bidrager til at normalisere immunforsvaret, hvor blandt andet A-vitamin og B2 bidrager til sunde slimhinder, og C-vitamin, pantothensyre og B6-vitamin kan også støtte i processen. Her skal der ofte større doser til end normalt, og de skal fordeles over dagen. De virker som en slags antihistamin og er forebyggende ved bl.a. at styrke binyrerne og hæmme histamin-/allergireaktioner. 

Fiskeolie: Bidrager til sunde slimhinder og immunforsvaret. 

Amizan-vagtelæg: Vagtelæg virker i immunforsvarscellerne ved at hæmme allergireaktioner og normalisere immunforsvaret. 

Perilla: Stammer fra Østen og bliver anvendt til at normalisere immunforsvaret. Kan især være lindrende ved luftbårne allergier som fx husstøv og pollen.

Omni-Immune: Indeholder bl.a. betaglucaner, der indvirker på det grundlæggende immunforsvar. 

Høron: Princippet i homøopati er at give en meget svag opløsning af noget, der modvirker, at kroppens slimhinder og immunforsvar overreagerer og samtidig styrker slimhinderne i øjne og næse, så de kan afvise de stoffer, der irriterer.

Spørg i din helsekostbutik, hvilke produkter du skal vælge.

 

Hilsen

Frede

 

Februar 2021

Kære Frede Damgaard

Jeg skriver til dig, fordi vi i familien, og specielt jeg, har haft mange hjemmearbejdsdage, og senest har det været jul, hvilket har bevirket øget vægt, tarmproblemer og gentagne infektioner og nedsat immunforsvar.

Egentlig spiser jeg sundt, men jeg har i forbindelse med ovenstående nok fået lidt for meget og mest af det, som ikke er sundt. Synes i øvrigt også, at mit energiniveau er for lavt.

Har du nogen bud på, hvad sammenhængene er, og hvad jeg gør ved det?

Mvh Kathrine 42 år

 

Svar:

Hej Kathrine

Ja, det lyder, som om din krop har fået nogle udfordringer, der kræver lidt ekstra, og desværre kan det give dig nogle svampeproblemer, eksempelvis candida-svampeinfektioner, som typisk starter i tarmen og derefter belaster blodsukkerbalancen og energiomsætningen samt immunforsvaret.

Jeg synes, du skal fortsætte med en god sammensat kost, bestående af 600 gram grøntsager, let tilberedte, og supplere med fisk, fjerkræ og evt. æg.

Men en kost uden mælkeprodukter, sukker og søde sager samt hvidt brød. Og så lidt kornprodukter som muligt.

Undgå sukker og kaffe, da det kan forstyrre dit næringsoptag.

Husk at drikke nok og gerne supplere med en kop ingefærte før maden og mellem måltiderne en liter Ipe Roxo-te.

Efter maden tager du 2×1 Dida-urtetabletter plus 1xGarcin– eller Kyolic-hvidløgskapsler.

Supplér gerne med en multi-vitamin-mineral-tablet samt et fedtsyre-/fiskeoliepræparat.

Disse tilskud bør fordeles efter morgen- og aftensmåltidet.

Ved sengetid bør du tage 1-2 tsk. NDS Probiotic Leaky-G oprørt i lunkent vand til genoprettelse af tarmfloraen.

Se også Karina Willumsens forslag til at hjælpe kroppen via kosten til at undgå overvækst af candida.

Mvh

Frede Damgård

 

December 2020

Kære Frede

Jeg læser med stor interesse jeres blad og følger mange af dine råd undervejs med mange grøntsager, lidt frugt og meget få kornsorter samt kød og kartofler og stort set ingen mælkeprodukter, men har spist mere fisk og fjerkræ.

Supplerer med multivitaminer, ekstra magnesium og fiskeolie.

Det har hjulpet rigtig godt på min fordøjelse og vejrtrækning/lungerne, og jeg har tillige fået det bedre generelt og har mere energi og overskud, men er lidt bange for mit immunforsvar.

Ligeledes er jeg lidt nervøs for, hvad jeg kan gøre her i julemåneden for at undgå problemer, da der jo kommer mange ting på bordet, som jeg normalt ikke spiser til de forskellige familiefester, arbejdsmiddage og andre hyggelige stunder.

Mvh Jonna

 

Kære Jonna

Det lyder rigtig dejligt, at du har fået det godt med vores anbefalinger her i bladet.

Jeg synes, du bør fortsætte den gode stil så godt som muligt og så nyde lidt af det, du møder til disse arrangementer, men med moderation.

Supplér gerne med 1 Boldo Cynara-tablet morgen og aften. Det er en urtetablet med artiskok, marietidsel, løvetandrod og boldoekstrakt, som alle stimulerer til en bedre fordøjelse, også ved fed mad.

For at få mere energi og til dit immunforsvar kan du supplere med 1-2 kapsler dagligt af VirCil, som indeholder andrographis, echinacea, olivenblade, spirulina, ipe roxo, astragalus, C-vitamin, rosenrod. Og ellers, supplér med 1 Bio-Selen med zink.

Du kan yderligere supplere med 1 tsk. NDS Probiotic Classic, oprørt i lunkent vand, ved sengetid. Det hjælper dit immunforsvar og din tarmflora, også ved udskejelser.

Ydermere vil det være rigtig godt for dig at gå en frisk tur på fastende mave hver morgen, gerne på en halv time.

Mvh Frede Damgaard

 

 • Boldocynara – fra Bioforce/A. Vogel
 • VirCil – fra Natur-Drogeriet
 • Bio-Selen med zink – fra Pharma Nord
 • NDS Probiotic Classic – fra Engholmgruppen

 

Oktober 2020

Hej Frede Damgaard

Jeg lider af gentagne blærebetændelser og har fået gentagne antibiotikakure. Jeg har prøvet mange forskellige kosttilskud m.m., men det hjælper ikke.

Synes, jeg har en sund livsstil med motion og sund mad.

Hvad kan jeg supplere med?

Carina, 47 år.

 

Hej Carina

Der er måske nogle muligheder for, at du kan få det bedre med gode kosttilskud, specielt hvis de kombineres. Tit forsøger man med et, fortsætter til et andet, men ofte er det kombinationen af flere muligheder for støtte til blæren, der virker bedst.

Først og fremmest er mit bud, at du starter på at tage en kur med Femistina Plus, som indeholder birkebladeekstrakt, der bidrager til sunde urinveje, melberris, som støtter blærens normale funktion, samt D-mannose og berberine: 1 hvid kapsel om morgenen og 1 gul kapsel om aftenen i 10 dage.

Derefter holder du pause i en måned og gentager kuren igen – og yderligere igen efter en måned, tre gange i alt.

I de mellemliggende tre perioder bør du supplere med nedenstående produkter:

3 x 10 dråber Cantharon, som er et homøopatisk tilskud til blæren.

Suppleret med en CranBerry-tablet dagligt. Den indeholder tranebær, tyttebær, C- og B6-vitamin og niacin til urinvejene.

Da slimhinderne ofte bliver tyndere med alderen og specielt hen mod overgangsalderen, kan du supplere med to kapsler dagligt af Membrasin, som er havtorneekstrakt, der styrker og opbygger slimhinderne, specielt i urinvejene.

Yderligere kan du med fordel supplere med nogle gode mælkesyrebakterier og en Omni-Immune, som er specielt fermenterede gærceller, der er tilsat zink, som bidrager til et velfungerende immunsystem.

Det er en god ide at spise olivenolie i det daglige, ligeledes blåbær, som indeholder gode immunregulerende stoffer – selvfølgelig med en grøntsagsrig kost.

Hold øje med det såkaldte honeymoon-syndrom, så blæren er fyldt før elskov, så den kan tømmes efterfølgende. Det hindrer bakterier i at vandre op i din blære.

Sørg i det hele taget for at drikke rigeligt med vand og at give dig tid til at tømme blæren helt ved vandladning.

Når du er på toilettet, så husk at tørre rigtigt, forfra og bagover. Underlivsområdet skal ligesom fødder holdes varme.

 

August 2020

Hej Frede

Jeg skriver til dig for at høre, hvad jeg gør her i efteråret for at forebygge influenza og andet skidt. Jeg plejer nemlig altid, kort efter jeg er startet op på arbejde efter sommerferien, at blive lidt småsyg, og når vi kommer længere hen på efteråret, så bliver det værre.

Hvad gør jeg for at optimere min krop, så den kan modstå denne trælse og stressede situation?

Spiser sundt og spiser multivitamin samt en kalk og magnesium og fiskeolie hver dag.

Mvh. Kirsten

 

Svar:

Kære Kirsten

Ja, det kan være krævende at komme ind i dagligdagens gænge og skulle klare alle opgaver, både på hjemmefronten og på arbejdet, samtidig med at vi mangler solens lys og D-vitamin, som netop er vigtig for at modvirke virus og infektioner. Yderligere ved vi, hvor vigtig selen er for vores immunforsvar, og det indeholder vores danske jordbund ikke så meget af.

Ligeledes ved vi, at C-vitamin og zink er vigtig for immunforsvaret, og det er to næringsstoffer, der nemt bliver for lidt af i en betrængt krop.

Den nemmeste måde at få ekstra af disse næringsstoffer er ved at supplere med 1 D-Pearls, 80 mcg og 1 Bio-Selen med zink og 1 ekstra Bio-C-vitamin. På urtesiden kunne en kombination af fire urter, der styrker immunsystemet, regulerer på stressniveauerne og på hormonerne være en ide. Fx OmniVital, som indeholder russisk rod, rosenrod, schisandra og astragalus. Disse tilskud kan du tage ekstra af ud over multivitamin, kalk, magnesium og fiskeolie, som du spiser normalt.

Men kosttilskud alene klarer ikke situationen. Du bør også spise en kost med mindst 600-900 gram grøntsager om dagen, og størstedelen skal være mørkegrønne grøntsager, gerne med olivenolie på. Suppler med overvejende fisk og fjerkræ. Øvrige fødevarer bør begrænses til lidt surmælksprodukter og fuldkornsprodukter.

Sørg for mindst en halv times motion dagligt – gerne mere – og helst i frisk luft. En god nattesøvn og så lidt stress som muligt.

 

Mvh, Frede Damgård

 

Juni 2020

Kære Frede Damgaard

Jeg skriver til dig, da jeg har nogle udfordringer med birk og græs hvert forår og sommer. Yderligere er jeg meget lys i huden og får nemt soleksem, og ligeledes får jeg meget let insektstik, specielt myg.

Min kost og levevis, synes jeg selv, er sund med mange grøntsager suppleret med fisk og fjerkræ, nødder, kerner og frø.

Har du nogen enkle råd til det?

Mvh Maren C

 

Hej Maren

Det, jeg synes, du skal gøre ved dette, er at tage hensyn til krydsreaktioner i din kost, set i forhold til din høfeber. Her vil jeg anbefale, at du undgår de værste eller dem, der typisk kan give reaktioner, det er tomater, hassel- og jordnødder, grønne æbler, stenfrugter. Men du skal være opmærksom på, at der kan være reaktioner på jordbær, rå gulerod, pære, chokolade. Her kan du supplere med normaliserende kosttilskud som fx Perilla, der findes i kapsler, og evt. supplere med noget homøopati, fx Høron. Til slimhinderne ville jeg foreslå Total-A.

Til soleksemen vil jeg foreslå ekstra tilskud af betacaroten og A-vitamin, fx Solklar, samt gerne noget aloe vera-drikkegel eller -kapsler, som alle styrker og normaliserer huden. Aloe vera-gel kan også anvendes på huden.

Til at holde insekterne væk reagerer de på forskellige dufte fra mennesker, der tiltrækker insekterne, og her handler det meget om, hvordan de fødevarer, vi spiser, omsættes, og vores krop dufter. Prøv at se, om et ekstra B-vitamintilskud kan hjælpe. Det kunne fx være Mygomax.

Når alt dette er nævnt, vil jeg foreslå som understøttende at tage et godt let optageligt multivitamin-mineral-tilskud samt calcium og magnesium med D-vitamin samt et omega-3-fedtsyreprodukt.

Alt dette skulle yderligere styrke og optimere din energi.

 

April 2020

Kære Frede Damgaard

Jeg skriver til dig, ikke for at tabe mig, men for at stramme mit væv op efter en god slankekur. Jeg er en kvinde på 48 år og har igennem de seneste år taget 12 kilo på. Dem har jeg nu tabt gennem de sidste fire måneder.

Problemet er, at jeg har fået min idealvægt igen, men desværre med en del løst væv, specielt omkring maven, balderne og lidt i ansigtet, brysterne er ej heller så spændstige mere.

Jeg spiser og har spist en meget grøntsagsrig kost, med lidt frugt og bær, uden stivelse og kun med fisk og fjerkræ, dog med lidt forskelligt kød ved festlige lejligheder, ligeledes med lidt vin og alkohol. Drikker hovedsagelig urtete og vand og meget lidt kaffe.

Spiser mine daglige kosttilskud med vitaminer, mineraler samt fiskeolie. Jeg går til yoga og går en del ture i den friske luft. Sørger for at få en god nats søvn generelt.

Er der noget jeg yderligere kan gøre?

Mvh Iben

 

Kære Iben

Ingen tvivl om, at du gør det helt rigtige på alle planer med kost og levevis, hvilket du bør fortsætte med.

Det jeg mener, du kan gøre, er at styrke din hud og dit bindevæv med et collagenprodukt, da collagen er specielle proteinkombinationer til at holde bindevæv og hud stram.

Problemet er, at collagendannelsen falder med alderen, og det kan være årsag til, at vævet generelt bliver lidt svagere. Specielt i forbindelse med slankekure kan der opstå slaphed i bindevævet, hvis der ikke er nok collagen.

Der findes forskellige collagenprodukter i helsekostforretningerne, og du kan læse om dem på www.sund-forskning.dk.

Yderligere kan ekstra C-vitamin samt kisel, padderokke og brændenælde være med til at styrke collagen.

Gerne suppleret med tørbørstning.

 

Februar 2020

Grundlaget for en god næringsoptagelse og omsætning af mineraler er et godt sammensat multivitamin-mineralpræparat, i organiske og biologiske aktive former og ikke kun i gennemsnitsværdidoser, men i optimale doser.

Et sådant tilskud er med til at booste dine kropsfunktioner, så de fungerer optimalt. Og derfor mener jeg, at vi kan betragte et kosttilskud som mad i pille- eller kapselform, der desværre for de fleste mennesker nok skal anvendes det meste af livet for ikke kun at holde kropsfunktionerne i gang, men også for at skabe overskud til trange tider, fx ved infektioner eller anden sygdom.

Du kan øge optagelsen af mineralerne sammen med noget surt, fx Valleforce, Regulatpro, Brottrunk, citron eller æblecidereddike, når de tages samtidig med tilskuddene.

Det er også vigtigt med en god tarmflora for at sikre bedst mulig omsætning af næringsstofferne.

 
Oktober 2019

Kære Frede Damgaard

Jeg læser tit i magasinet, at der er brug for tilskud, og nu vil jeg altså gerne et spadestik dybere. Der er en behandler, der taler om, at vi ofte har brug for B-vitaminer, men hvordan virker de egentlig i kroppen, og hvorfor skal man fx tage ekstra af dem alle sammen og ikke kun et enkelt?

Det vil jeg gerne vide mere om.

Venlig hilsen
Gurli


Kære Gurli

Når en klient henvender sig til mig, er det som regel på grund af sygdom, en diagnose, et syndrom, en ubalance eller en lidelse, hvor der bør ske en individuel vejledning.

Når jeg anbefaler ekstra tilskud af fx B6-vitamin, er det fordi, B6-vitamin indgår i over 60 forskellige enzymprocesser i kroppens funktioner.

Vitaminers vigtigste opgave er at forbinde sig til, og aktivere sig med, co-enzymer, så enzymer kan fungere, som de skal.

Co-enzymer spiller en rolle i cellernes funktioner. De bruges fx til at nedbryde næringsstoffer eller kombinere molekyler til cellulære, hormonelle eller nervemæssige aktiviteter – alt det, der holder cellerne i live, og som gør, at de kan udføre deres specielle opgaver. Enzymer hjælper til i alle disse reaktioner, og har du ikke de rette vitaminer til stede, dannes der ikke co-enzymer og dermed ikke enzymer. Så det er en kaskade af aktivitet, vitaminer er med til at igangsætte, og derfor skal der altid være nok til stede i nærheden af eller inden i cellen.

Derfor er det vigtigt, at vores daglige kost består af vitaminrige fødevarer.

Desværre er der mange, der mangler B-vitaminer på grund af næringsfattig raffineret kost – eller en livsstil, der stresser kroppen, fx ved kraftig sportstræning, da B-vitaminer let udskilles med sveden.

Brug af stimulanser samt visse typer medicin kan skabe mangel på B-vitaminer, og det har derfor en negativ effekt på alle de dominobrikker, der indgår i hele cellens evne til at overleve og skabe liv til den gruppe af celler, de er en del af, fx i et bestemt organ.

B-vitaminer er generelt nødvendige for energistofskiftet, nervesystemet, fordøjelsen, huden, håret, neglene, musklerne og hjertet samt bloddannelsen. Vitaminer kan også bruges til at booste hele dette enzym-til-celle-forløb, hvor man i en periode giver ekstra tilskud.

B6-vitamin (Pyridoxin) har følgende egenskaber:

B6 er vigtig for dannelse af saltsyre i mavesækken, som også er vigtig for mineraloptagelsen.

B6 medvirker aktivt i enzymomsætningen af proteiner, kulhydrater og fedtstoffer, men også i omsætningen af mange mineraler, eksempelvis magnesium, zink og selen.

B6 er afgørende for energiproduktion og vitalitet samt stressforebyggelse.

B6 sikrer en sund og stærk hud.

Vitaminet er immunstyrkende, celleopbyggende og cellebeskyttende, da B6 er en meget vigtig og aktiv antioxidant, der beskytter cellerne mod stråling.

B6 har afgørende indflydelse på udviklingen/syntesen af de arvelige anlæg, og det er desuden en forudsætning for tryptofans omdannelse til Niacin (B3) og optagelsen af B12, hvilket er vigtigt for nervesystemets funktioner.

B6 er et naturligt antihistamin og anvendes ved allergi – og er derfor indimellem effektivt ved akutte allergiske reaktioner med væskeansamling, også forebyggende.

B6-vitamin aktiverer magnesium, hvorfor mangel på længere sigt fører til magnesiummangel, der hos kvinder kan føre til PMS (præmenstruelt syndrom) og menstruationsforstyrrelser samt problemer i overgangsalderen, hvorfor de ofte har gavn af ekstra B6- og magnesiumtilskud.

B6 og magnesiummangel ses tillige ved bl.a. astma, blodmangel og blodsukkerproblemer, muskelkramper, nerveproblemer, depression samt ved ledsmerter og ved hjerte- og kredsløbsproblemer som forhøjet blodtryk og åreforkalkning, åreknuder, hæmorroider og karpal-tunnelsyndrom.

Ligeledes ved migræne, appetitløshed, vægttab, søvnløshed, nyresten, tyktarmsbetændelse, hæmorroider og feberkramper.

B6 regulerer også kalium-/natriumbalancen og er et naturligt vanddrivende middel, og det modvirker dermed forhøjet blodtryk samt væskeophobninger.

B6-vitamin sikrer også normalt graviditetsforløb og modvirker graviditetskvalme.

Mange kvinder, der bruger p-piller, oplever også mangler på B6, og de bør derfor tage ekstra tilskud, ligeledes skabes der også mangel af B2, folat, B12 samt zink og magnesium.

Det er vigtigt at understrege, at tilførsel af ekstra B6 (eller B-vitaminer generelt) alene ikke kan gøre noget ved alle ovennævnte sygdomme, det er blot problemstillinger, som også har brug for B6, ud over den medicin eller terapi, som fageksperten foreslår.

Hvor findes B6-vitamin? B6 findes i sojabønner og flere andre typer bønner, i fuldkornshvede, boghvede, rug, havregryn og brune ris samt i kød, lever, fisk og fjerkræ.

Desuden i avokado og mange forskellige grøntsager, specielt de mørkegrønne, alle kåltyper samt i frugter, særligt i banan samt i frø og nødder, ølgær, B-vitamin-gærflager.

 

Ekstra B6-vitamin kan doseres med et sted imellem 50 og 200 mg, men bør kontrolleres af en terapeut.

 

Da B-vitaminer indgår i næsten alle kroppens biokemiske processer og arbejder sammen i en indbyrdes afhængighed af hinanden for at kunne fungere optimalt, er det vigtigt at supplere de enkelte B-vitaminer med hele komplekset af B-vitaminer.

Reelt set kan det ikke udelukkes, at et højt doseret enkelt B-vitamin kan skabe mangler på sigt af ét eller flere andre B-vitaminer, så det kan være en god ide, at når der suppleres med et ekstra enkelt B-vitamin, så bør man samtidig sikre sig et godt niveau af hele B-komplekset. Eksempelvis er det sådan, at B-6-vitamin samarbejder med folsyre og B-12-vitamin for at skabe en forebyggende egenskab ved åreforkalkning og åreknuder, da det hæmmer dannelsen af plak på årevæggene og ophobning af homocystein i blodet, som kan skade arterierne og fremprovokere hjerteanfald og hjerneblødning.

 

December 2019

Hvordan sikrer jeg de bedste forhold for de fedtopløselige vitaminer?

Når vi taler om vitaminer, er der nogle, der er vandopløselige: B- og C-vitaminer, og nogle er fedtopløselige.

De fedtopløselige vitaminer, A-, D-, E- og K-vitaminerne samt de vitaminlignende betakaroten samt Q10. De kræver, at der er fedt til stede, så det er godt at spise sammen med fedtholdig mad, fx en dressing af olivenolie, fisk m.m.

De fedtopløselige vitaminer i vores mad kan være meget sårbare over for oxidation eller ”iltning”, og her kan antioxidanter hjælpe på det problem. Her er især C, E, B6, selen og zink en mulighed. Med andre ord er det nemt med et multivitamintilskud at komme hele vejen rundt, blot du spiser det sammen med en næringsrig kost med fedt, proteiner og langsomt optagelige kulhydrater.

Jo mere farverig en grøntsag eller frugt, bær og urter er, jo flere antioxidanter.

 

Du finder især de fedtopløselige vitaminer i følgende fødevarer:

A-vitamin: Til slimhinder, øjne, hud, immunforsvar, en antioxidant.
Findes i: Fed fisk, mælk, smør, ost, æg og lever.

D-vitamin: Til kalkoptagelse, knogler og tænder samt immunforsvar – til gigt og smerter og autoimmune tilstande.
Findes i: Fisk, lever, æg, mælk og ost samt dannes af huden ved sollys (maj til september).

E-vitamin: Til hud, kredsløb, hormonsystem, barnløshed, rynker, en antioxidant.
Findes i:
Fuldkornsprodukter, ikke-raffinerede vegetabilske olier, specielt hvedekimsolie. Mandler og nødder, bælgfrugter såsom linser og bønner, solsikkefrø, hvedekim, hvedekimsolie, æg, broccoli og rosenkål samt alle mørkegrønne grøntsager.

K-vitamin: Til koagulation af blod, til knogler – bør ikke anbefales til folk, der får blodfortyndende medicin. Skal ordineres af lægen.
Findes i: Mørkegrønne, bladrige grøntsager samt broccoli, purløg, surkål, havregryn, surmælksprodukter og grønne alger.

Q10: Til energi, en antioxidant, immunforsvar, hjerte-kredsløb – og til folk, der får statiner: Kolesterolsænkende medicin.
Findes i: Kød og fisk. Desuden findes der Q10 i nødder, bælgfrugter, spiseolier og visse kornprodukter.

Betakaroten: Til dannelse af hudpigment: Melanin, som kan sikre en god glød i huden og mindske og modvirke soleksem. En stærk antioxidant.

Findes i: Gulerødder, tomater, mørkegrønne grøntsager og grønne alger.

 

For at sikre en god omsætning af de fedtopløselige vitaminer er det vigtigt med en velfungerende lever – galdefunktion, hvor forskellige urter kan hjælpe til, fx mælkebøtterod, artiskok og marietidsel. Har du en træg fordøjelse, hvor du ikke kommer på toilettet hver dag, et svingende afføringsmønster eller måske løse afføringer, bør du kontakte lægen og fx en relevant behandler, som kan være en ernæringsterapeut, en biopat/naturopath ibm, en heilpraktiker eller en phytoterapeut.

 

457 thoughts on “Spørg Eksperterne, Frede Damgaard

 • Contradictio in re — лог. Противоречие в существе (нелепость).

 • Concordet sermo cum vita — Пусть речь соответствует жизни.

 • Are you ready to leap ahead of the competition and drive your business into the future frontier?

  Our Quantum AI Blockchain (QAB) Newsletter is meticulously crafted to bring you the latest and most practical insights in Quantum Computing, AI, and Blockchain technologies.

  Why Subscribe to Our QAB Newsletter?

  Stay Ahead: We distill complex QAB advancements into actionable insights, keeping you at the forefront of technological innovation.
  Save Valuable Resources: Our insights enable you to optimize your QAB business automation applications efficiently, saving you time, money, and resources.
  Ease Your Mind: Say goodbye to research fatigue and tech overwhelm. Our newsletter simplifies the vast world of QAB into manageable, actionable steps.
  Boost Productivity: Imagine enjoying more time with family and loved ones at the beach on holiday, all while your business runs smoothly and efficiently in the background.

  Join the ranks of forward-thinkers benefiting from our newsletter.
  Don’t let your competitors get ahead – subscribe now and receive free samples.
  Transform your business operations and help you create lasting memories with extra work productivity.

  Interested? Reply “Yes” to start your journey to the front tier of business technology.

  Prefer privacy? Visit our Telegram Group at https://t.me/+ibQ5l7Sg5_w1MmY0

  Not ready for a transformation? Simply reply with “not interested” and we’ll ensure you won’t receive further marketing messages from us.

 • This bizarre Blue Tonic is the talk of Tik Tok with scores of users crediting it for their weight loss success.

  By simply mixing with water and taking before bed a 46 year old mom of 3 from Kansas was able to liquify 63 pounds of stubborn fat from her hips, arms, belly and thighs that had plagued her for so long.

  Visit link below to find out all about it.

  This oriental blue tonic melts fat overnight: https://bit.ly/3T8dkCY

 • Hello, I created an awesome (A.I.) video for your business. Can I send it to you? Thanks!

 • Hi,

  If you need business financing fast, our fintech solution (2,000 Trust Pilot 5-Star reviews), analyzes the top 75+ lenders to find the perfect loan for YOUR business. Your personal concierge will generate three offers based on your needs with fast approvals & funding in 48 hours (no hard credit pull!).
  Click here to learn how easy it is: https://cli.re/145Qx4

  Thanks!
  Steve

 • Hi,
  My name is Alastair D. i, owner of Webomaze Australia. You have finally found an SEO Company that GETS RESULTS. The proof is my 24,800+ reviews out of which 98.6% are 5-STAR REVIEWS.

  I recently grew my client’s organic search traffi with high google search ranking by 166% in 4 months. We’re an SEO Company with a difference.Our focus is Customer Delight.

  And we do everything to make it a great experience of working with us. We are in touch with you at every stage of the project. Even after we deliver the project, I will support you with any query you have.

  Contact me today and get a FREE SEO AUDIT for your website

  Click here to start ====> http://tinyurl.com/7ejfvwut

 • Hi there,

  We run an Instagram growth service, which increases your number of followers both safely and practically.

  – Guaranteed: We guarantee to gain you 300-1000+ followers per month.
  – Real, human followers: People follow you because they are interested in your business or niche.
  – Safe: All actions are made manually. We do not use any bots.

  The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately.

  If you are interested, and would like to see some of our previous work, let me know and we can discuss further.

  Kind Regards,
  Megan

 • The Instagram social media platform has seen explosive growth over the last two years. It now has 500
  million users that are desperate for fun and exciting content and this is a massive opportunity for you
  to promote your business.

  I can help you to grow and promote your Instagram account organically
  visit my 5 star profile and join over 3000 happy customer

  Click here to check out and lets start work together ===== > https://tinyurl.com/mw6x9duz

  See you there!
  Regards
  Maham

 • Are you battling chronic pain or autoimmune conditions? Do you wish to turn back the clock on aging? Experience a breakthrough in personal wellness with our advanced stem cell therapies.

  Join countless others who have revitalized their lives through our expert network of physicians specializing in stem cell treatments. Take the first step towards a rejuvenated you.

  For your complimentary consultation: https://yourhealingpartner.com

  To opt out of this list, reply to this email
  sund-forskning.dk

 • Is Your Website Not Ranking In Google?
  Losing potential customers to competitors? Your website’s low rankings are costing you valuable leads and revenue.
  Boost Your Rankings with Monthly SEO Services!

  >> Benefits:
  > Increase Search Engine Rankings
  > Drive Targeted Traffic
  > Boost Conversions
  > 4x Profits

  >> Transform Your Business Today!
  Contact NOW >> https://alwaysdigital.co/?src=sund-forskning.dk

 • Hi, really love what you are doing with your company!

  My name is Adam from a company called Right
  Recruit, we specialise in offering virtual assistants
  to businesses to help with customer care and
  operations, starting at $500 per month.

  I want to offer you a FREE virtual assistant for two
  weeks to see if it would benefit your business.

  The assistant is fully mouldable and there is no
  obligation, so after two weeks, if you are not happy,
  there is no obligation to continue.

  To book a free consultation, please book below:
  https://calendly.com/d/32g-pjx-3hq

  Alternatively, you can ring me on +1 814-752-4522

  Thanks,
  Adam.

  Reply with your domain to unsubscribe

 • Dear Homeowner,

  Transform your living space and enhance your comfort with our comprehensive home upgrade services. From energy-efficient windows and doors to durable roofing, luxurious bathroom remodels, to elegant decking and siding, we have everything you need to elevate your home’s value and aesthetic appeal.
  Let us help you turn your current residence into the dream home you’ve always wanted, with personalized solutions that meet your unique needs and preferences. Experience the difference that professional craftsmanship and quality materials can make in your next home improvement project.
  Trusted Home Improvement, proudly serving Starkville, MS and most of Central, Mississippi.

  Give us a call today to book your FREE estimate at 662-312-5795. http://Www.TrustedHomeImprovements.com

 • Hey there,

  Want your business showcased in Google News?

  Our hyper-targeted content gets distributed across Google News and similar platforms, bringing you increased exposure, calls, and clients.

  Reply with “YES” to learn more.

  Best regards,
  Pas

 • Hi

  I hope this email finds you well. I wanted to take a moment to share a video with you that I believe would be beneficial for your mental and physical well-being.

  https://youtu.be/PXcdLbnO9I4

  The video explores the importance of sleep for mental health and offers tips on how to improve the quality of your sleep.

  As you may know, sleep plays a critical role in regulating our emotions, cognitive function, and overall mental well-being.

  Lack of sleep has been linked to numerous mental health problems, including anxiety, depression, and mood disorders. By prioritizing and improving the quality of our sleep, we can enhance our emotional regulation, cognitive function, and memory consolidation.

  I believe that this video could offer you valuable insights into the importance of sleep for mental health and offer practical tips for improving your sleep.

  I encourage you to take a few minutes to watch it and see if it resonates with you.

  Thank you for taking the time to read this email, and I hope you find the video informative and helpful.

  Best regards,

  [Alex Myers]

 • Hi,

  Protect your business from all types of Fraud with the FraudSafe Starter Kit

  Designed by qualified and certified professionals, the FraudSafe Starter Kit offers over 200 pages of key info about how to protect your business.

  Visit: https://go.fraud.services/fraudsafekit

  Be FraudSafe
  Cameron

 • Hi,
  My name is Alastair D. i, owner of Webomaze Australia. You have finally found an SEO Company that GETS RESULTS. The proof is my 24,800+ reviews out of which 98.6% are 5-STAR REVIEWS.

  I recently grew my client’s organic search traffi with high google search ranking by 166% in 4 months. We’re an SEO Company with a difference.Our focus is Customer Delight.

  And we do everything to make it a great experience of working with us. We are in touch with you at every stage of the project. Even after we deliver the project, I will support you with any query you have.

  Contact me today and get a FREE SEO AUDIT for your website

  Click here to start ====> http://tinyurl.com/7ejfvwut

 • Your website is broken, are you still in business?

  Devon

 • Are you struggling with trying to make money from your email list?

  I’ve been there too.

  I got help – I decided to learn from the best.
  It worked for me, and it will work for you too.

  Watch the short video and learn exactly what to do to take your dead list and turn it into money in the bank.

  https://jdbyrd–tiapos.thrivecart.com/the-complete-daily-email-strategy/

 • Learn How House Cleaning Business That Makes Over $2000 Every Week!

  This Business Is For Anyone Who Wants To Make More Money &
  Take Charge Of Their Future

  Check The Link Below

  https://bit.ly/3RgXi8s

 • Your Free Google Business Profile (formery Google My Business) for this website is now available. If you did not yours, or you have not updated your Google My Business Profile recently, please do so asap.
  A Google Business Profile is a free tool provided by Google that allows businesses to manage their online presence across Google Search and Maps. With a Google Business Profile, businesses can provide essential information such as their address, phone number, website, and hours of operation, making it easier for customers to find and connect with them. Additionally, businesses can engage with customers by responding to reviews, posting updates, listing products and services, and even accepting online orders. Overall, a Google Business Profile is a valuable platform for businesses to enhance their visibility, attract customers, and build trust in the digital marketplace.
  More information on getting and creating an effective Google Business Profile can be found on our website.

  Thank you
  The Google Business Profile Training Team
  https://gbprofiletraining.com

 • Imagine a world where traditional social media marketing is a thing of the past, and your journey at the forefront of innovation begins today.
  Welcome to the era of AI Marketing, where boundaries are limitless and your business’s potential is amplified. With our cutting-edge AI Tools and comprehensive Training, wave goodbye to outdated strategies and hello to a future of success. Envision the possibilities of earning $10,000.00 or more every month, transforming your financial landscape forever.
  Our exclusive suite of AI resources is your golden ticket to an empire of prosperity. This isn’t just about staying ahead; it’s about redefining the game and setting unparalleled benchmarks.
  Picture a community of trailblazers, all empowered by AI, sharing a common goal of monumental achievement. Every giant leap starts with a small step, and yours begins with a simple ‘YES’. Seize this moment to embrace the revolution, redefine possibilities, and sculpt your legacy in the AI Marketing domain.

  Comment ‘YES’ for exclusive access to AI Success, and embark on a journey where your dreams aren’t just dreams, but vivid realities waiting to unfold.

  There is literally nothing holding you back from starting today. The KEYS to AI Marketing are in you grasp.

 • Are you ready to take your social media presence to new heights?
  Are you tired of watching others soar on social media while your online presence barely takes flight?
  It’s time for a transformation, and we’ve got just the ticket for you!

  https://instantrealtraffic.com/Social

 • Hi,
  We have a website that provides group buying account services. The products we are selling are tools related to various fields such as SEO, dropshipping… For example, our products are accounts of Ahrefs, Semrush, Builtwith… those tool are using to analyze websites related to SEO. We are selling $30 for one Ahrefs account, $10 for one Semrush account…Here is the list of our available products: https://groupbuyserver.com

  We have an affiliate program for affiliates. We pay 30% commission if you refer customers to purchase our products. And this commission is permanent. Our products are subscription-based. Therefore, if the customer continues to use our products regularly every month, you will receive a 30% commission regularly every month.

  We’ve some affiliates who made about $500 in the first month. For the second month, they made about $1200 because the current customers in the first month continue to pay and the new customers buy products in the second month.

  If you are interesting to our affiliate program, please let us know.

  Thanks you!

 • hey I noticed an issue with your website, let me know if you want some help to fix it

 • Hello, I’vegot some leads that are interested in your company, who/where can I send them?

 • Can I purchase your Facebook page?
  Also can I purchase your Instagram page?

  If yes to either or both can you give me a bit more info here
  https://sellyourfbpage.com/

 • Interested in acquiring your Facebook page and Instagram. Are you interested in selling it?
  If so I just need a little info here please
  https://sellyourfbpage.com/

 • Could you explain your cost breakdown?

  Hildegarde, Clunie

  3127 Ingram Street, Dayton, OH, 45402, United States.

  663764930

  If you do not wish to receive further emails from us.

  Please note that it may take up to 10 business days for your request to be processed.

  If you have received this communication in error, please delete it and notify the sender immediately.

 • Curious if you would be willing the part with your Facebook page or your instagram account or both?

  If so can you give me a bit more info here please
  https://sellyourfbpage.com/

 • Hi there,

  We’ve developed the Exotic Pain Relief Patch, an innovative solution for fast and effective pain relief using cutting-edge
  technology. It’s received rave reviews for providing long-lasting relief from muscle soreness, joint pain, and body aches.
  Ideal for those seeking a natural alternative, it’s discreet and easy to use.

  Your audience could greatly benefit from trying our Exotic Pain Relief Patch, especially those with chronic pain.
  By recommending it on your website, you can help them discover a solution that improves their quality of life.

  Interested? Reach out for more info or collaboration opportunities.

  Visit https://linktr.ee/KailoPainPatch to learn more.

  Thanks for considering,

 • Hello,

  I know you’re very busy, but browsing your website I’ve got a vision how I could bring you more clients from the internet because this is something I already did before for a company like yours.

  If 15 minutes of your time isn’t too much to ask, then maybe we could jump on a quick Skype chat to discuss this?

  Thanks for consideration,

  Dante

  email: DanteHighRevenue@proton.me
  company: High Revenue

 • Online Social Media Jobs That Pay $25 – $50 Per Hour. No Experience Required. Work At Home.
  Social Media Jobs from the comfort of home!
  Click On Link Below

  https://instantrealtraffic.com/home

 • Online Social Media Jobs That Pay $25 – $50 Per Hour. No Experience Required. Work At Home.
  Social Media Jobs from the comfort of home!
  Click On Link Below

  https://instantrealtraffic.com/home

 • Hi there,

  We run a YouTube growth service, which increases your number of subscribers both safely and practically.

  – We guarantee to gain you 700+ new subscribers per month.
  – People subscribe because they are interested in your videos/channel, increasing video likes, comments and interaction.
  – All actions are made manually by our team. We do not use any ‘bots’.

  The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately.

  If you’d like to see some of our previous work, let me know, and we can discuss it further.

  Kind Regards,
  Emily

 • Online Social Media Jobs That Pay $25 – $50 Per Hour. No Experience Required. Work At Home.
  Social Media Jobs from the comfort of home!
  Click On Link Below

  https://instantrealtraffic.com/home

 • Curious if you would be willing to part with your Facebook page or your instagram account or both?

  If so can you give me a bit more info here please
  https://sellyourfbpage.com/

 • Curious if you would be willing the part with your Facebook page or your instagram account or both?

  If so can you give me a bit more info here please
  https://sellyourfbpage.com/

 • Can I purchase your Facebook page?
  Also can I purchase your Instagram page?

  If yes to either or both can you give me a bit more info here
  https://sellyourfbpage.com/

 • Hi,

  Our Services Include:

  1. Strategic SEO: Get noticed by the right people at the right time.

  2. Eye-Catching Web Design: Impress visitors and convert them into loyal customers.

  3. Targeted Social Media Campaigns: Reach your audience where they hang out.

  4. Data-Driven Analytics: Understand what works and optimize your strategy.

  Why Choose Us?

  – Expertise: Our team of digital wizards knows the game inside out.

  – Results-Driven: We measure success by your success.

  – Affordable: Quality services without breaking the bank.

  Ready to Dominate Your Niche?

  Visit: https://invite.hotjar.com/si16fp63y8tb

  Regards,

  Hattie Autry

  Digital Marketing Specialist

  Opt-out of future messages by completing the form via the link provided or replying to this message and saying opt-out.

  sund-forskning.dk

 • The Instagram social media platform has seen explosive growth over the last two years. It now has 500
  million users that are desperate for fun and exciting content and this is a massive opportunity for you
  to promote your business.

  I can help you to grow and promote your Instagram account organically
  visit my 5 star profile and join over 3000 happy customer

  Click here to check out and lets start work together ===== > https://tinyurl.com/mw6x9duz

  See you there!
  Regards
  Maham

 • buy ciprofloxacin: buy cipro cheap – buy cipro online without prescription

 • Hi there

  Just checked your sund-forskning.dk’s baclink profile, I noticed a moderate percentage of toxic links pointing to your website

  We will investigate each link for its toxicity and perform a professional clean up for you free of charge.

  Start recovering your ranks today:
  https://www.hilkom-digital.com/free-backlinks-clean-up/

  Thanks and regards
  Mike

 • ciprofloxacin 500mg buy online: buy cipro – ciprofloxacin mail online

 • DO YOU WANT MORE BUSINESS ? GET on TOP of the NEAR-ME Results to Crush Competition.Drive more calls ,more clicks and more leads.
  Increase Traffic & sales fast
  Multi-keyword Map Rankings
  Image Optimization
  FUlly Automated Tracking and Reporting
  40 Super Citations
  Full 9 Point Google Business Profile Optimization
  To Schedule a demo of the most robust reporting on the market: You will see
  Animated 7×7 mile grid reports
  grraph compare by ,week , month and year
  PPC cost per click value of each keyword
  Global account overview
  Automatic Montly reports
  This is the only tool that tracks NEAR ME keywords
  Schedule your Demo now
  See reults in as little as 30 Days
  respond that you are intrested and someone will call you to set up a good time for the Demo

 • Hey,

  Are late nights spent editing videos eating into your productivity?

  It’s time to put an end to the struggle with Jupitrr!

  Our all-in-one video maker empowers you to create professional-quality videos in a fraction of the time.

  Say goodbye to endless revisions and hello to efficiency with Jupitrr.

  Take the first step towards stress-free video creation – click below to learn more!

  https://bit.ly/onestepvideo101

  Mark

 • cost cheap propecia no prescription buy propecia order generic propecia no prescription

 • Evolution Gaming, leading provider of Live Casino solutions, has introduced a world first with the addition of a Progressive Jackpot to its exclusive Live Caribbean Stud Poker game. In other words, we’re going to need some help with this one, which is why I recommend following the Wizard of Odds “Wizard Strategy” found here: Caribbean Stud Poker. Decision two: If a player decides to play out his hand because he thinks he has a chance to beat the dealer, the player must make a call bet equal to twice the amount of the ante. For example, if your ante was $5, your call bet must be $10.After all players have decided to either fold or call, the dealer exposes his cards on the layout. Now comes the most important rule in Caribbean Stud Poker. In order for players to win both of their bets, the dealer’s hand must qualify. This occurs if the dealer’s hand contains at least an ace and king or better. This is an important rule because based upon whether the dealer’s hand qualifies or not determines how the round is brought to closure.
  https://brooksjgxr809134.blogoscience.com/26017424/ipoker
  Upper Midwest Golden Gloves Four Regional Tournament & Championship You can find more solitaire games over at Solitaire Paradise. They include Freecell, Thieves of Egypt, and of course, the classic Klondike. Now that you’re a Three Card Poker pro, check out more “how to play” videos on Texas Hold ‘Em poker, Blackjack, Craps and Roulette. Flash, Puzzle, Mouse Only, Arcade, One Button To continue, upgrade to a supported browser or, for the finest experience, download the mobile app. In this short and to-the-point guide, we will explain all you need to know about Spin & Go and Spin & Go Flash tournaments at PokerStars Ontario. This should give you a better idea of which to choose, depending on your style, bankroll, and other relevant factors. An abandoned bear cub found minutes from death in the Manitoba wilderness is growing stronger at his temporary home at a local bear rescue.

 • Learn How House Cleaning Business That Makes Over $2000 Every Week!

  This Business Is For Anyone Who Wants To Make More Money &

  Take Charge Of Their Future

  Check The Link Below

  https://PROFITFROMHOUSECLEANING.COM

 • Hi,

  I just visited sund-forskning.dk and wondered if you’d ever thought about having an engaging video to explain what you do?

  I can show you some previous videos we’ve done if you want me to send some over. Let me know if you’re interested in seeing samples of our previous work.

  Regards,
  Georgina

 • Learn How House Cleaning Business That Makes Over $2000 Every Week!

  This Business Is For Anyone Who Wants To Make More Money &
  Take Charge Of Their Future

  Check The Link Below

  https://PROFITFROMHOUSECLEANING.COM

 • Hi,

  Struggling to keep up with video content creation?

  Our software can be your secret weapon. Simply enter a topic, and our AI gets to work, crafting a script, generating scenes, adding voiceovers, and even making tweaks based on your commands.

  Trusted by over 25 million users worldwide, it takes the hassle out of video creation, allowing you to focus on what matters most – your message.

  1. Turn any idea into a video in minutes: Describe your concept, and watch as Invideo generates a high-quality video.
  2. Make changes with simple text prompts, just like you’d instruct a video editor.
  3. Create in multiple languages: Prompt and generate videos in your preferred language, or translate existing videos into 30+ languages!
  4. Clone your voice with AI: Maintain consistency and save time with AI-powered voice cloning.
  5. Full video solution in one tool: Generate, edit, collaborate, and more – all within Invideo AI.

  Try for free today: https://furtherinfo.org/tp61

  Many thanks for your time,
  Elvin

 • Vardenafil online prescription: levitrav.store – Levitra generic best price

 • purple pharmacy mexico price list mexican rx online buying prescription drugs in mexico online

 • online pharmacy non prescription drugs: pharm world store – offshore pharmacy no prescription

 • prescription drugs online: pharm world – pharmacy online 365 discount code

 • canadian pharmacy coupon: pharm world – foreign pharmacy no prescription

 • The Instagram social media platform has seen explosive growth over the last two years. It now has 500
  million users that are desperate for fun and exciting content and this is a massive opportunity for you
  to promote your business.

  I can help you to grow and promote your Instagram account organically
  visit my 5 star profile and join over 3000 happy customer

  Click here to check out and lets start work together ===== > https://tinyurl.com/mw6x9duz

  See you there!
  Regards
  Maham

 • The type of soccer picks available at SBR are varied and plentiful. No matter what you’re looking for we’ve got it covered. If you’re looking for moneyline bets, soccer prop bets and futures, there’s a preview and a prediction for it by an expert. To put it simply, bettors can confidently rely on SBR for all and any kind of soccer picks. This service is provided on talkSPORT Ltd’s Terms of Use in accordance with our Privacy Policy. Courage sign Japanese midfielder Narumi Miura through the 2024 season (Feb. 7, 2023): North Carolina announced the signing of Narumi Miura to a two year contract. Miura, who has 23 appearances for Japan’s senior national team, was “acquired for an agreed upon transfer fee” from Japanese club Tokyo Verdy Beleza. Stick with us throughout the window for the latest transfer news from The Athletic’s reporters and across the game.
  https://www.primary-bookmarks.win/flashscore-football-results-yesterday
  The Euro Cup 2021 will be held across Europe in 11 different cities, which is a record in the tournament’s 60-year-old history. UEFA Euro 2020 Schedule 2021 Fixtures, Matches & Time Table? When is the Euro 2020 starting in 2021? Which cities, arenas and stadiums are going to host the Euro 2020 tournament? Watch & Bet Here => However, despite Gareth Southgate’s side being one of the favourites in the competition, the England team lost to Italy in the Euro 2020 final on Sunday, after a close match that ended in a tense penalty shootout. FIFA has confirmed the first two rounds of matches will kick off at 1pm, 4pm, 7pm and 10pm local time (10am, 1pm, 4pm and 7pm in the United Kingdom). Saturday June 19 • Group A • Match 25 It has never, though, been quite as agonizing as it was in the final 10 minutes 42 seconds of the final of the 2022 European Women’s Championship, in that eternity between Chloe Kelly’s goal that gave England the lead against Germany and the blissful trill of the whistle that confirmed its meaning: that England was, at last, champion of Europe; that football, as the song has it, had finally come home.

 • Hi,

  We’ve built an AI-powered chatbot based on your website content. Can we send it over?

  Best,

  Cliff Simon
  (516) 518-4680

  P.S: We can also turn your website into a robust lead gen machine by sharing 2 more tools that you can install yourself.

 • Hi there,

  I’ve just been on sund-forskning.dk and wondered if you’d ever considered writing an eBook?

  Our software allows you to turn sund-forskning.dk into a fully designed eBook. Just provide the content source, and the AI will do the rest.

  1. Generate unique and human-like content, ensuring your eBook is engaging and informative.
  2. Create stunning 3D eCovers to grab attention and make your book stand out.
  3. Publish your eBook instantly on a built-in marketplace with potential buyers.
  4. Distribute your book to over 50 publications to increase your reach and drive traffic.

  The price is just $16.95 but the price rises shortly.

  Learn more: https://furtherinfo.org/2bt0

  Regards,
  Vivien

 • Hi there,

  We run a YouTube growth service, which increases your number of subscribers both safely and practically.

  – We guarantee to gain you 700-1500+ subscribers per month.
  – People subscribe because they are interested in your channel/videos, increasing likes, comments and interaction.
  – All actions are made manually by our team. We do not use any ‘bots’.

  The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately.

  If you have any questions, let me know, and we can discuss further.

  Kind Regards,
  Amelia

  Unsubscribe: https://removeme.click/yt/unsubscribe.php?d=sund-forskning.dk

 • reputable mexican pharmacies online: mexican pharmacy – medicine in mexico pharmacies

 • Learn How House Cleaning Business That Makes Over $2000 Every Week!

  This Business Is For Anyone Who Wants To Make More Money &
  Take Charge Of Their Future

  Check The Link Below

  https://PROFITFROMHOUSECLEANING.COM

 • Hi,

  Are you tired of boring visuals?

  Our software, powered by GraphiNova 3.0 Technology, instantly creates stunning images, GIFs, and product photos in just 3 seconds, all based on your simple keywords.

  No design experience? No problem. It does the heavy lifting, generating professional-quality visuals perfectly for websites, social media, ads, and more. It’s 5x faster and cheaper than traditional methods, putting you in complete control.

  1. Effortless creation: Just describe your vision with a keyword and watch it come to life.
  2. Unmatched speed: Generate high-quality visuals 10x faster than ever before.
  3. Studio-worthy results: Get Pixar-quality images, logos, artwork, and more.
  4. Profit potential: Use your creations or sell them for a 100% profit!

  A one-time fee of just $17 (USD).

  Find out more here: https://furtherinfo.org/e11i

  Thank you,
  Jonah

 • Are you ready to streamline your business operations like never before? With Go High Level, you can elevate your CRM, lead management, and marketing efforts all in one place!

  Ready to transform how you manage your business? Click here to explore Go High Level and see the difference for yourself: https://shorturl.at/dioKX

  Imagine having a powerful platform that not only manages your contacts seamlessly but also automates your day-to-day tasks, freeing you up to focus on growth. That’s what Go High Level offers – a solution designed to boost efficiency and drive your business forward.

  Seriously, we use this ourselves and this thing is absolutely awesome. FREE Trial for 14 days along with an amazing affiliate program and exceptional level of customer support.

  Give it a try.

 • Learn How House Cleaning Business That Makes Over $2000 Every Week!

  This Business Is For Anyone Who Wants To Make More Money &

  Take Charge Of Their Future

  Check The Link Below

  https://PROFITFROMHOUSECLEANING.COM

 • Hey there, hope everything’s going well with you~

  I was just going through your website, and would it be correct to assume that you are classified as self-employed?

  As a self-employed American, I just wanted to let you know that you may be eligible for up to $32,220 through the IRS’s Self-Employed Tax Credit program:
  irs.gov/newsroom/tax-credits-for-paid-leave-under-the-american-rescue-plan-act-of-2021-specific-provisions-related-to-self-employed-individuals

  If you want, you can easily check your estimated refund amount for the SETC program: setcreliefconsultants.com

  BTW,if you do decide that this is for you, please know that our process is designed with your security in mind.

  We get paid only if we’ve successfully secured your funds, ensuring an entirely risk-free experience for our clients.

  Hoping to hear from you.

  Best regards,

  Caleb Davis

  SETC Relief Consultants
  +1 619 798 8260

  To stop receiving marketing messages, reply “Stop” in the subject line for your website: sund-forskning.dk

 • buy propecia without dr prescription propecia brand name cost cheap propecia without a prescription

 • Hi there,

  My name is Markus from Monkey Digital,

  Allow me to present to you a lifetime revenue opportunity of 35%
  That’s right, you can earn 35% of every order made by your affiliate for life.

  Simply register with us, generate your affiliate links, and incorporate them on your website, and you are done. It takes only 5 minutes to set up everything, and the payouts are sent each month.

  Click here to enroll with us today:
  https://www.monkeydigital.org/affiliate-dashboard/

  Think about it,
  Every website owner requires the use of search engine optimization (SEO) for their website. This endeavor holds significant potential for both parties involved.

  Thanks and regards
  Markus Bryce
  Monkey Digital

 • Love scrolling through social media? Have a knack for creating engaging content? Get paid for your skills!

  Explore exciting social media job opportunities today! From content creation to community management, there’s a role just for you. Turn your passion into a paycheck and join the digital revolution!

  More Info https://cashonsocial.com

 • Autoblogging Pro has Arrived and now makes creating Blog Content for your site sund-forskning.dk is easier than ever and affordable.

  Autoblogging Pro combined with ChatGPT API can create a range of content based on your specifications and using their WordPress plugin,
  automatically uploads the article, complete with image, ready to edit and go live quickly,
  (WordPress Not Required! Articles can be retrieved and loaded on any platform!)

  Autoblogging Pro offers a variety of packages to fit your needs.

  https://bit.ly/botblogging

  Build Your Ad Revenues and SEO Market Share with Autoblogging Pro!

  Setup is Fast and Easy with Great Technical Support!

  What are YOU wating for? Try it FREE Today!

 • offshore pharmacy no prescription: 36 & 6 health – offshore pharmacy no prescription

 • best online pharmacy no prescription 36and6health pharmacy discount coupons

 • pharmacie en ligne livraison europe cialis generique pharmacies en ligne certifiГ©es

 • Pharmacie en ligne livraison Europe: cialis generique – pharmacie en ligne pas cher

 • pharmacie en ligne france livraison belgique: pharmacie en ligne – pharmacie en ligne france livraison belgique

 • trouver un mГ©dicament en pharmacie: kamagra oral jelly – pharmacie en ligne avec ordonnance

 • Hello.

  This post was created with XRumer 23 StrongAI.

  Good luck :)

 • pharmacie en ligne france pas cher: pharmacie en ligne – pharmacie en ligne france fiable

 • pharmacie en ligne france livraison internationale: Levitra acheter – acheter mГ©dicament en ligne sans ordonnance

 • pharmacie en ligne livraison europe: kamagra 100mg prix – Pharmacie en ligne livraison Europe

 • If you’re looking to access some great predictions and soccer picks from industry insiders and handicappers that know the beautiful game inside and out, then you’re in luck. Being the best in the sports analyzing community for soccer previews, predictions and free soccer picks isn’t just an objective, it’s a promise. Afif recorded a hat trick of penalties as Qatar claimed its second straight title. You can find soccer bets today at Bookies which means that these are daily soccer betting selections. We have writers who are publishing the best soccer picks for the most popular competitions. You can keep coming back and finding out what we are backing before following the predictions you like. zakabet become top soccer prediction sites with best football tips for today. And new Soccer predictions site like Eagle predict predicton or eaglepredict, our weekend football prediction is high. Considering hot prediction site in football prediction sites, betpro 360, 99 prediction, betpro 360 are good, but zakabet is the best. As one of the top soccer prediction sites and accurate football prediction website.
  http://sensei.co.il/index.php/Ipay_parimatch
  The steps for logging in to the Babu88 sportsbook account is very easy. You just need to go through some simple and elementary steps to login to your Babu88 betting account using Babu88 login my account. The steps are as follows: “>Babu88 is an online gambling company, offering a wide range of betting and casino options. Founded in 2021, Babu88 began as a cricket exchange platform serving the South Asian market. JeetWin Crickex is one of the best Cricket betting exchange in Bangladesh Crickex login offers a best in class platform and ensures all customer will have the ultimate online casino experience Babu88 is a representative of online gambling, which offers a full range of useful options for betting on sports and cybersports matches and casinos online. All services are fully legal and available to every user over the age of 18. 

 • Hello!

  This post was created with XRumer 23 StrongAI.

  Good luck :)

 • pharmacie en ligne sans ordonnance: kamagra oral jelly – pharmacie en ligne avec ordonnance

 • Hi there,

  Are you tired of paying monthly fees for website hosting, cloud storage, and funnels?

  We offer a revolutionary solution: host unlimited websites, files, and videos for a single, low one-time fee. No more monthly payments.

  Here’s what you get:

  Ultra-fast hosting powered by Intel® Xeon® CPU technology
  Unlimited website hosting
  Unlimited cloud storage
  Unlimited video hosting
  Unlimited funnel creation
  Free SSL certificates for all domains and files
  99.999% uptime guarantee
  24/7 customer support
  Easy-to-use cPanel
  365-day money-back guarantee

  Plus, get these exclusive bonuses when you act now:

  60+ reseller licenses (sell hosting to your clients!)
  10 Fast-Action Bonuses worth over $19,997 (including AI tools, traffic generation, and more!)

  Don’t miss out on this limited-time offer! The price is about to increase, and this one-time fee won’t last forever.

  Click here to learn more: https://furtherinfo.org/yarx

  Matthias

 • The Instagram social media platform has seen explosive growth over the last two years. It now has 500
  million users that are desperate for fun and exciting content and this is a massive opportunity for you
  to promote your business.

  I can help you to grow and promote your Instagram account organically
  visit my 5 star profile and join over 3000 happy customer

  Click here to check out and lets start work together ===== > https://tinyurl.com/mw6x9duz

  See you there!
  Regards
  Maham

 • pharmacie en ligne france livraison belgique: kamagra pas cher – pharmacie en ligne

 • Hi sund-forskning.dk Administrator.,

  Struggling with low website traffic? I’m Ozzie, Fiverr’s ONLY SEO Super Seller with 15+ years of experience.

  I offer a service to create 10+ high-quality backlinks from PR9 authority sites, safe from Google updates. Our effective SEO strategies have helped over 70,000 clients improve their domain authority and keyword rankings.

  Boost your conversions and traffic today. No need to message before ordering—just click and watch your SEO soar!

  Check out my gig here:https://fiverrseopro.com/

  Transform your website’s performance with our help!

  Best,

  Ozzie

 • Hi sund-forskning.dk Admin!,

  Is your website traffic falling short? I’m Ozzie, Fiverr’s ONLY SEO Super Seller with 15+ years of experience.

  I offer a service to create 10+ high-quality backlinks from PR9 authority sites, safe from Google updates. Our effective SEO strategies have helped over 70,000 clients boost their SEO performance and search engine positions.

  Don’t miss out on better conversions and increased traffic. No need to message before ordering—just click and watch your SEO soar!

  Check out my gig here:https://fiverrseopro.com/

  Transform your website’s performance with our help!

  Best,

  Ozzie

 • pharmacie en ligne livraison europe: cialis prix – pharmacie en ligne fiable

 • pharmacie en ligne france livraison belgique: kamagra en ligne – Pharmacie en ligne livraison Europe

 • Pharmacie en ligne livraison Europe: levitra generique – acheter mГ©dicament en ligne sans ordonnance

 • The Instagram social media platform has seen explosive growth over the last two years. It now has 500
  million users that are desperate for fun and exciting content and this is a massive opportunity for you
  to promote your business.

  I can help you to grow and promote your Instagram account organically
  visit my 5 star profile and join over 3000 happy customer

  Click here to check out and lets start work together ===== > https://tinyurl.com/mw6x9duz

  See you there!
  Regards
  Maham

 • Hi,

  Running a WordPress website can be a rewarding experience, but security concerns are a constant worry. That’s where our WordPress plugin comes in.

  – Enhanced Security Features: It offers features like malware scanning, login monitoring, and firewall protection to help safeguard your website from common threats.
  – Simplified Management: The one-click installation and user-friendly interface make setting up security measures easier for beginners.
  – Potential Cost Savings: By managing your own website security, you might save on subscriptions to multiple security services (depending on your current setup).

  Learn more here: https://furtherinfo.org/rxyz

  We understand the importance of website security, and we believe in offering a solution that empowers you to take control.

  Thanks for your time,
  Finley

 • Viagra homme prix en pharmacie sans ordonnance: viagra en ligne – Viagra homme sans ordonnance belgique

 • Pharmacie sans ordonnance: kamagra en ligne – acheter mГ©dicament en ligne sans ordonnance

 • Hi sund-forskning.dk Owner!,

  Is your website traffic falling short? I’m Ozzie, Fiverr’s ONLY SEO Super Seller with 15+ years of experience.

  I offer a service to create 10+ high-quality backlinks from PR9 authority sites, safe from Google updates. Our effective SEO strategies have helped over 70,000 clients improve their domain authority and keyword rankings.

  Don’t miss out on better conversions and increased traffic. No need to message before ordering—just click and watch your SEO soar!

  Check out my gig here: https://www.fiverrseopro.com

  Let’s make your website work harder for you!

  Best,

  Ozzie

 • pharmacie en ligne sans ordonnance: cialis generique – vente de mГ©dicament en ligne

 • Hi sund-forskning.dk Webmaster.,

  Is your website traffic falling short? I’m Ozzie, Fiverr’s ONLY SEO Super Seller with 15+ years of experience.

  I offer a service to create 10+ high-quality backlinks from PR9 authority sites, safe from Google updates. My manual, natural SEO techniques have helped over 70,000 clients improve their domain authority and search engine positions.

  Don’t miss out on better conversions and increased traffic. No need to message before ordering—just click and watch your SEO soar!

  Check out my gig here: https://www.fiverrseopro.com

  Transform your website’s performance with our help!

  Best,

  Ozzie

 • Pharmacie Internationale en ligne: kamagra 100mg prix – Pharmacie Internationale en ligne

 • pharmacies en ligne certifiГ©es: kamagra pas cher – pharmacie en ligne france pas cher

 • pharmacie en ligne pas cher: cialis prix – pharmacie en ligne france livraison internationale

 • Pharmacie sans ordonnance: Levitra acheter – pharmacie en ligne avec ordonnance

 • Pharmacie Internationale en ligne: pharmacie en ligne – acheter mГ©dicament en ligne sans ordonnance

 • п»їpharmacie en ligne france: cialis prix – pharmacies en ligne certifiГ©es

 • pharmacie en ligne france livraison belgique: kamagra 100mg prix – vente de mГ©dicament en ligne

 • The Instagram social media platform has seen explosive growth over the last two years. It now has 500
  million users that are desperate for fun and exciting content and this is a massive opportunity for you
  to promote your business.

  I can help you to grow and promote your Instagram account organically
  visit my 5 star profile and join over 3000 happy customer

  Click here to check out and lets start work together ===== &