Stop ledsmerter og bevæg dig

 

 

Lad ikke ledsmerter stoppe dig fra at bevæge dig. Find hjælp i et stærkt hold af hyben, gurkemeje og ekstrakter fra den grønlæbede musling.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2019

 

Ømme knæ og stive led kan give anledning til at blive på sofaen. Men jo længere du ligger på sofaen, jo værre bliver dine smerter. Du ved jo godt, at dine muskler og led har det bedst, hvis de bliver bevæget, men hvis det er smertefuldt, så er det nemmere sagt end gjort. Tre gode komponenter, du med fordel kan kigge nærmere på, er:

 

Hyben

I århundreder har europæere fra øst og vest anvendt hyben som et væsentligt bidrag til smerter i kroppen, og i dag har man med moderne metoder måske fået opklaret, hvor hyben i den rette pulver- eller ekstraktform kan gøre en forskel.

 

Grønlæbet musling

Lyt til mange års forskning i den lille grønlæbede musling og dens helt særlige sammensætning af de flerumættede fedtsyrer. Som noget helt unikt indeholder muslingen, ud over EPA og DHA, det meget betændelseshæmmende ETA (eicosatetraensyre). Sammensætningen og indholdet af ETA i muslingeolien får den til at spille på lidt andre tangenter, end vi kender fra fx fiskeolie.

 

Gurkemeje

Mange sygdomme er kendetegnet ved inflammation, og her kan gurkemeje være svaret. Det hæmmer nemlig prostaglandiner og neutrofile leukocytter, som er en del af inflammationsbilledet. Ledsmerter kan kendes på hævelse, rødme, smerte, varme samt nedsat funktion. Ikke nødvendigvis alle symptomer på én gang, men det ændrer ikke på, at det er yderst generende eller hæmmende, når du oplever tilstanden.

 

Du kan faktisk allerede få begyndende slidgigt fra 30-årsalderen. Dine små og store led rundt omkring i kroppen er meget forskellige, men de fleste har noget tilfælles: De indeholder brusk. Brusk, som med årene bliver nedbrudt, hvis du ikke passer rigtig godt på den. For at undgå at den bliver slidt, skal der hele tiden tilføres næringsstoffer, så brusken forbliver den støttende kapsel, der hindrer, at dine knogler ikke pludselig støder mod hinanden. Så har du virkelig balladen.

 

Smertebehandling er en holdindsats og måske især, når vi har med inflammatoriske lidelser at gøre. I Glyc Boost bliver den gode virkning fra ekstrakter fra den grønlæbede musling støttet op af andre stærke antiinflammatoriske komponenter som hyben, gurkemeje og vitamin C.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *