Sundhed til hjerte og kredsløb fra ekstrakt af tomater

 

 

En enkelt kapsel er nok. Det prisbelønnede tomatekstrakt er baseret på helt unik forskning, som har en ganske særlig betydning for at undgå, at det skadelige kolesterol, LDL, får lov til at skabe ravage i hjerte og blodkar.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – december 2019/januar 2020

 

SanoKardio er et kosttilskud, der med sit indhold af et koncentreret tomatekstrakt samt tiamin har vist en helt særlig effekt på endotel-cellerne i karvæggen. Cellerne udgør det inderste lag af alle blodkarceller, og de har en særlig glat overflade, der gør, at blodet let kan strømme forbi. For meget fedt i blodet, heriblandt iltet LDL, kan skabe stor ravage ved først at skabe en inflammation i disse yderligt liggende celler, hvorefter kolesterolet kan trænge ind i den underliggende blodkarvæg. Her får det mulighed for at vinde fodfæste i karvæggen, vokse og ødelægge karvæggens elasticitet. Der skal ikke så meget fantasi til at forestille sig, at når først kolesterolet er trukket ind i karvæggen, vil det ikke kun vokse, men skabe yderligere inflammation for derefter at få karret til at briste, eller forsnævre blodkarret, så forstadier til blodpropper får sværere ved at passere og endog blive til en blodprop. Opstår problemet fx i benene, kan det blive til blodpropper i hjertet, er det hjertets endotel-celler, der ikke kan modstå presset fra LDL, vil der lokalt kunne opstå svækkelse af selve hjertemusklen, eller der vil kunne frigøres blodpropper til hjernen. En kapsel om dagen er nok, viser forskningen. En kapsel er fremstillet af ikke mindre end seks store og fuldmodne tomater, hvor man sammen med det mest kendte stof, lycopen, får tilført andre aktive plantestoffer fra tomaterne (phytoen og phytofluen) samt betacaroten og E-vitamin. I produktet er tilsat B1 (tiamin), som bidrager til at beskytte kroppens celler mod oxidativ stress. De forskellige stoffer skaber tilsammen en unik synergieffekt, hvor stofferne sammen skaber en bedre virkning, end hvis de samme stoffer bliver taget hver for sig.

 

En kapsel indeholder ekstrakt svarende til seks store og fuldmodne tomater, og i hver kapsel er du sikret det rette indhold af de aktive stoffer, modsat tomater, dyrket tilfældige steder.

 

 

Et kig på nogle af studierne

Et forsøg på 126 deltagere viste en reduktion af det systoliske blodtryk som et udtryk for, at produktet er velegnet som tilskud mod forhøjet blodtryk. Du kan i øvrigt sagtens bruge kapslerne sammen med blodtryksmedicin. Få det målt lidt hyppigere, for måske får du brug for mindre medicin, når de naturlige plantestoffer i SanoKardio får mulighed for at gøre gavn.

I samme studie så man, at CRP (C-reaktivt protein), som er den markør, der kan fortælle, om der er inflammation, også blev nedsat. Det indikerer, at produktet er inflammationshæmmende. Samtidig så man, at der skete en øgning af SOD (superoxid dismutase aktivitet), hvilket er en de vigtigste forsvarsmekanismer mod frie iltradikaler, som ellers kan skabe ravage på alle cellers overflade. Målingerne blev foretaget med de analysemetoder, der normalt bliver brugt bl.a. RH-PAT og sVCAM-1). Alle målinger viste en signifikant forskel, hvilket i forskersprog fortæller, at resultatet ikke var baseret på tilfældigheder, men at der var en overvejende sandsynlighed for, at produktet rent faktisk har en effekt.

 

Endotelet er det lag af celler, som beklæder indersiden af blodkarrene. En dårlig endotelfunktion ses ved en række forskellige sygdomme, som åreforkalkning, diabetes, højt blodtryk og hjertesygdomme.

 

Iltet LDL er noget skidt for blodkar og hjertet

I et studie fra 2016 fik 150 raske mænd og kvinder tilskud af tomatekstraktet eller placebo (snydekapsler) i to uger. Personer, der fik tilskud af SanoKardio, havde et signifikant lavere niveau af oxideret (iltet) LDL-kolesterol i blodet sammenlignet med placebogruppen.

 

Mindre studie på svær åreforkalkning

Der er flere kliniske studier på SanoKardio, og et lille pilotstudie på fem personer med svær åreforkalkning indgik i et forsøg hos Dr. Decker Weiss på Chambers Clinic i Arizona i USA. Patienterne havde enten fået en bypassoperation – eller havde haft hjerteinfarkt, og havde i øvrigt fået konventionel medicinsk behandling med begrænset effekt på de vigtige risikofaktorer. Patienterne fik herefter én kapsel SanoKardio dagligt i tre måneder. De fik undervejs målt, ”alt hvad hjertet begærer”, og resultatet var slående: Hos alle forsøgspersoner faldt LDL markant, og der sås også et klart fald i de forskellige inflammationsmarkører. I det lille forsøg turde man godt konkludere, at anvendelsen af en enkelt kapsel om dagen på sigt ville kunne bidrage til en nedsat risiko for nye kredsløbsproblemer i de sårbare blodkar.

 

Tomaterne dyrkes på egne gartnerier under omhyggelig kontrol og opfylder de sikkerhedsstandarder, der er opsat af FDA. I Danmark svarer FDA til Fødevarestyrelsen.

 

11 thoughts on “Sundhed til hjerte og kredsløb fra ekstrakt af tomater

 • Wow, wonderful blog format! How lengthy have you ever been running a blog for?

  you make running a blog look easy. The overall glance of your site is fantastic, let alone the
  content! You can see similar here sklep online

 • Hi, I do think this is a great blog. I stumbledupon it ;) I am going to return yet again since I bookmarked it.
  Money and freedom is the best way to change, may
  you be rich and continue to guide other people. I saw similar here:
  Najlepszy sklep

 • Hi there are using WordPress for your site platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create
  my own. Do you require any coding expertise to make
  your own blog? Any help would be really appreciated! I saw similar here:
  Najlepszy sklep

 • Excellent post. Keep posting such kind of info on your blog.
  Im really impressed by your blog.
  Hello there, You have done an excellent job.

  I’ll definitely digg it and individually recommend to
  my friends. I’m sure they’ll be benefited from this
  website. I saw similar here: Sklep internetowy

 • Pingback: landscaping houston

 • Pingback: dallas web design

 • Pingback: sponsor real estate

 • Pingback: c014

 • Pingback: slot

 • Pingback: proof

 • Pingback: Empire777 คาสิโนออนไลน์

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *